s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Een tweetje met Jasper Luymes

Na een knotsgekke wedstrijd afgelopen weekend vond Guido het tijd om iemand van de staf aan de tand te voelen. Hoe haalt de assistent coach deze strijdlust uit de spelers, geeft hij het goede voorbeeld qua club voorkeuren? Lees het snel in het leuke interview met MOC1 assistent trainer Jasper. En natuurlijk mag iedereen die Jasper niet gezien heeft op zijn verjaardag, afgelopen donderdag (7 Maart), hem zaterdag ook nog wel feliciteren! Op naar 3 punten, dat zou nog eens een mooi kado zijn.

 

 

Een tweetje met Jasper Luymes

1.2tje Jasperluymes

 

Wie ben je? en hoe jong ben je?

Ik ben Jasper Luymes, sinds 7 jaar woonachtig in Bergen op zoom. Ik ben inmiddels de 40 al gepasseerd Guido….maar leeftijd is maar een getal zeggen ze toch?

 

Ja dat is inderdaad maar gewoon een getalletje, dus moeten we vooral niet te moeilijk over doen. Maar wel een jaar erbij vandaag (donderdag red) Van harte gefeliciteerd! En een fijne dag toegewenst.

Hoeveel jaar ben je al weer bij MOC’17 betrokken?

Inmiddels ben ik met uitzondering van een tussenjaar al wel een jaar of 6 aan MOC’17 verbonden.

 

Zo dat is al weer een hele tijd. Wat voor werk heb je?

Ik ben logistiek planner bij een bedrijf in Moerdijk. Wij zijn een groothandel in bouwmaterialen. Wij leveren o.a. aan alle Leys vestigingen.

 

Hoe zag je carrière er bij MOC’17 tot nu toe uit?

Ik ben begonnen als trainer van de JO19 vervolgens heb ik de JO17 getraind. Hiervoor heb ik 2 seizoenen het 2e elftal gecoacht en dit is mijn 2e seizoen als assistent trainer bij het 1e elftal.

 

Afgelopen maandag is Ger Musters, voormalig trainer van MOC1 na een kort ziekbed overleden. Namens de selectie, staf en TC wensen we zijn familie veel sterkte toe. Heb jij Ger nog gekend?

Ja triest nieuws om te horen. Ondanks dat ik wist dat hij ziek was had ik dit niet aan zien komen. Namens mij persoonlijk wil ik de nabestaanden veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijd. Ik heb 2 seizoenen met Ger samengewerkt als trainer van het 2e elftal. Hij was een echt voetbaldier en een aimabele vriendelijke man.

 

Ik heb hem niet gekend maar hij kwam altijd vriendelijk over. Zo zie je maar: niets is zeker in het leven. Dus maar genieten van elk moment. Heb je zelf nog gevoetbald? Op welke positie speelde je toen?

Zeker, ik heb vanaf mijn 5e tot mijn 36e gevoetbald op redelijk niveau zeg maar.

Ik heb o.a. bij SVC, Virtus, Victoria en Unitas gespeeld. Af en toe voetbal ik nog wel eens bij Unitas 7 mee. Uiteraard meer voor de fun…haha.

Mijn positie was meestal middenvelder. Ik was een 6 die het veel van inzicht moest hebben….was geen bikkelaar zeg maar.

 

Ah gewoon een stylist. Ben jij allrounder.? Kun je op meerdere posities uit de voeten?

Nou ik was voornamelijk middenvelder en later een van de centrale verdedigers. Op de back plaats een tegenstander uitschakelen was niet mijn ding zeg maar.

 

Ach ieder zijn kwaliteiten. Van wie heb jij je talenten meegekregen?

Puur van moeder natuur denk ik. Mijn familie bezit niet veel voetballers en mijn vader was een volleyballer. Dus het is bij mij niet met de paplepel ingegoten hoor.

 

Dan heb je het toch best ver geschopt. Wat zijn jouw kwaliteiten op voetbalgebied?

Ik maak mezelf wijs dat ik het spelletje aardig zie. Ik vind t leuk om dingen te proberen en verschillende systemen te kunnen spelen.

 

Ja systemen blijft altijd een uitdaging. Vorig jaar kampioen geworden. Heb je dat al eens eerder meegemaakt als trainer en kun je nog eens terug kijken op vorig seizoen?

Ja ben wel vaker kampioen geworden en gepromoveerd, maar vorig jaar was wel echt uniek. Als promovendus uit de 4e klasse gelijk kampioen worden was super knap. Heel lang ongeslagen gebleven was echt enorm knap in een sterke 3e klasse. Ook zaten er in de loop van het seizoen veel dingen wat tegen en toch hebben we het geflikt. Een groot compliment naar alles en iedereen rondom MOC 1.

 

Ja helemaal mee eens. Wat zijn jouw plannen voor volgend jaar? Blijf je assistent of lopen er andere aanbiedingen?

In alle eerlijkheid weet ik het nog niet. Allereerst heeft MOC zelf nog niet laten weten of ze überhaupt met me door willen. Maar er zijn genoeg leuke dingen en uitdagingen om te doen dus ik zie het wel. Ik hou je op de hoogte….haha!

 

Nou dat lijkt me een goed plan. Hoe zie jij de toekomst van MOC 1 ? Dit niveau of kunnen we hogerop of juist een klasse lager?

Er gaan wat belangrijke ervaren spelers stoppen natuurlijk. Het zal lastig worden dit op te vangen. Wat mij betreft zouden er wel wat spelers van buitenaf gehaald moeten worden om het niveau van de selectie op pijl te houden. Maar we zullen er eerst dit seizoen alles aan moeten doen om ons veilig te spelen. Dat is al best een opgaaf in deze zware klasse.

Wel ben ik van mening dat een grote club als MOC’17 minimaal 2e klasse moet spelen met zijn vlaggenschip. MOC’17 heeft een goede reputatie wat jeugd betreft en die moet het perspectief gegeven worden op een zo hoog mogelijk niveau te acteren.

 

Helder verhaal. Als jij de baas zou zijn zou zijn wat zou je dan belangrijk vinden voor MOC’17?

Ik heb het in de vorige vraag al een beetje aangegeven. Als ik open en eerlijk mag zijn mis ik op dit moment bij de vereniging de ambitie om met MOC 1 zo hoog mogelijk te voetballen en dat ook uit te stralen. Samen hebben wij het er wel eens over in de auto naar een uitwedstrijd. Een pupil van de week…een programmaatje bij thuiswedstrijden….een stadionspeaker etc. Dingen die ik wel bij onze tegenstanders in deze klasse tegenkom. Het is een stukje uitstraling naar toeschouwers en tegenstanders.

 

Er liggen inderdaad nog uitdagingen genoeg. Wie is jouw favoriete club in Nederland en in het buitenland?

Ik ben sinds ik een bal zag supporter van Ajax. De mooiste club van Nederland. Hiermee zal ik vast weer wat boys van ons elftal op m’n nek krijgen maar goed.

In het buitenland heb ik niet een club waar ik echt fan van ben maar clubs als Barcelona en Manchester City hebben wel een streepje voor.

 

Een goede supporter is natuurlijk voor lifetime supporter. Dus dat begrijp ik wel. En ben je tevreden over Ajax?

Nee dat kan ik uiteraard onmogelijk zijn. Dit is een dramatisch seizoen. Ingeleid door wanbeleid en verkeerde poppetjes op bepaalde plekken. Dit is een verloren seizoen maar hoop dat we deze zomer stappen kunnen zetten om weer een beetje het “oude” Ajax te worden.

 

Ja is wel beter voor de competitie. Favoriete voetballer in Nederland en het buitenland en waarom?

Marco van Basten was altijd mijn held toen ik jong was. Ik had in de jeugd ook altijd zijn voetbalschoenen aan weet ik nog wel.

Op dit moment ben ik erg gecharmeerd van Frenkie de Jong. Zijn inzicht en techniek zijn super en verder ook een nuchtere jongen gebleven. Geen rare fratsen!

 

Ja super die Frenkie. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.

En natuurlijk nog de vraag; wie is jouw club in de Keukenkampioendivisie?

Dat is NAC uiteraard. Ik ga ook wel eens een wedstrijdje kijken in Breda.

 

Ah Joyce wordt alweer helemaal blij. Afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning behaald op mede concurrent Serooskerke die afgelopen weken goed had gepresteerd tegen de ploegen uit de top 3.

Goudhaantje alias de man van glas die nu het ijs brak met de eerste goal alias superman Rommert Groen als matchwinner naast uitstekend keeperswerk van Ruud Loman. Kun je die wedstrijd nog eens analyseren?

Ja, we hebben belangrijke punten gepakt inderdaad. Zeker tegen een directe concurrent tegen degradatie.

Sinds een aantal weken spelen we wat compacter in een 4:4:2 opstelling. Daardoor zijn we moeilijker te verslaan. We begonnen het 1e kwartier niet goed en waren niet scherp in de duels en het winnen van de 2e bal. Daarna kwamen we er beter in ondanks dat we niet goed waren in balbezit. Door werklust en teamgeest hebben we de 3 punten uit het vuur gesleept. Voetballend moet t beter maar qua teamspirit zit het goed.

 

Zeker weten. Wat is jouw indruk van de selectie?

Het is knap dat we met nagenoeg dezelfde selectie als in de 4e klasse nu goed meedoen in deze klasse. Het is een goede groep die binnen en buiten het veld goed met elkaar overweg kunnen. Voetballend zijn er nog stappen te zetten maar de teamspirit zorgt voor positiviteit.

 

Wat wil je graag nog bereiken met MOC’17?

In je hoofd heb je altijd ambities maar het hangt ook van verschillende factoren af…bv privé. Op dit moment is er zelfs voor volgend seizoen niets zeker dus op dit moment kijk ik nog niet verder vooruit.

 

Wat zijn je verwachtingen voor de uit wedstrijd thuis tegen Hellevoetsluis? Wat weet je nog van de thuiswedstrijd?

Het wordt een zware uitwedstrijd tegen een top 4 ploeg. En goed voetballende ploeg waar we weer veel karakter tegenover moeten gaan zetten. Op dit moment tellen alleen de resultaten om in ieder geval bij de eerste 8 te eindigen. Als we dezelfde teamspirit aan de dag leggen als afgelopen zaterdag gaan we daar een punt of misschien wel 3 punten weghalen.

 

Wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag en wie gaat/gaan er scoren?

We gaan 0-1 winnen met een doelpunt van Rick op aangeven van Joshua.

 

Lijkt me een prachtig verjaardagcadeau. Bedankt Jasper.

Jij bedankt Guido!

Top dat je dit doet…een compliment waard!

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom