s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Een tweetje met Sander van Uchelen

Vers van de pers.

Ik vind het mooi om te lezen dat het vlaggenschip van MOC bestaat uit zoveel spelers met een blauw wit hart. Opgegroeid op de velden van Rozenoord  en vanaf de jeugd de ontwikkeling richting het 1e elftal gemaakt. Zo ook de speler die deze week de eer kreeg om door Guido geinterviewd te mogen worden. Een speler met aardig wat noad, na een nare fysieke blessure. Maar ook vraag je je vast af van wie hij zijn talent heeft en hoe hij terug kijkt op de wedstrijd uit in Arnemuiden. Lees het snel in het leuke interview met Sander.

 

Een tweetje met Sander van Uchelen

1.2tjesandervanuchelen

Wie ben je ?

Hi Guido! Mijn naam is Sander van Uchelen, 23 jaar oud.

 

Nou das best nog jong…Hoe lang speel je al bij MOC’17?

Ik speel al sinds de F-jes bij MOC, dus eigenlijk al heel mijn leven.

 

Ja dat is helemaal waar. Jij zit alweer enige tijd bij de selectie, maar hoe lang alweer?

Dat klopt! Ik speel sinds mijn zestiende af en toe mee in het eerste elftal, maar destijds koos ik ervoor om nog in de jeugd te blijven voetballen. Als ik het goed bereken, zit ik nu vier jaar vast in de selectie.

 

Dan ga je al bij ouderen horen. Studeer je, heb je een baan, een relatie?

Drie keer ja! Ten eerste heb ik een leuke vriendin (al zeg ik het zelf ;)). Daarnaast heb ik afgelopen jaar mijn bachelor in Communicatie- en Informatiewetenschappen behaald, waardoor ik in februari ben gestart met de master Data Science and Society aan Tilburg University. Ook werk ik als Results Grower bij een finance-consultancy bedrijf genaamd Greann in Roosendaal.

 

Nou dat is een mond vol. Klinkt in ieder geval als best wel hoog opgeleid om dit te kunnen begrijpen. Maar zal ongetwijfeld een opleiding zijn die bij je past. Hoe zag je carriére er bij MOC’17 tot nu toe uit?

Tot aan de B1 heb ik altijd in lagere elftallen gespeeld dan het eerste selectieteam. Daarna heb ik nog twee jaar in de A1 gespeeld, waarbij het hoogtepunt was dat we promoveerden naar de 3de divisie. Helaas degradeerden we het jaar erna, maar ik heb dat jaar enorm veel geleerd op een hoog niveau. Vervolgens sloot ik aan bij het eerste elftal, waarbij we begonnen met het welbekende coronaseizoen dat vroegtijdig werd afgeblazen. Daarna hebben we opeenvolgend promotie en het kampioenschap bewerkstelligd met het team.

 

De downs en de ups dus beleefd. Op welke positie speel je?

Normaliter rechtsback.

 

De laatste weken speelde je als middenvelder. Maar ben jij allrounder? Kun je op meerdere posities uit de voeten?

Zeker, ik kan denk ik op meerdere posities spelen. Hoewel ik de laatste tijd als middenvelder speel, blijft mijn focus toch altijd op het verdedigende aspect liggen. Dus wanneer we als team inzakken, kan het handig zijn om mij als rechtshalf te gebruiken. Maar als we aanvallender spelen, schuif ik graag een linie terug. Voor een verdediger ben ik best aanvallend, maar voor een middenvelder eigenlijk net te verdedigend.

 

Kun je er bij jou geen ander programma ingooien dat je het allebei kun? Haha .Van wie heb jij je talenten meegekregen? Is jouw familie voetbalgek?

Mijn vader heeft wel het inzicht, maar niet de techniek haha! Zal ik maar zeggen dat ik mijn talenten zelf heb aangeleerd dan maar? Mijn familie is wel te omschrijven als voetbalgek. Ze zijn eigenlijk altijd aanwezig bij de wedstrijden als trouwe fans.

 

Dat is bijzonder te waarderen. Wat zijn jouw kwaliteiten?

Ik denk dat ik redelijk snel ben voor een verdediger. Daarnaast sta ik mijn mannetje wel in duels en kan ik flink veel vuile meters maken.

 

Vuile meters. Mooi ja. En heb je ook nog verbeterpunten?

Concreet wil ik zelf consistent worden in mijn passing. Ik weet dat ik het kan, maar het komt er nog niet altijd uit. Daarnaast ben je nooit uitgeleerd, dus zullen er vast nog genoeg andere verbeterpunten zijn.

 

Hoe sta je er fysiek voor na een nare periode van fysieke tegenslag?

Mijn blessure was zowel letterlijk als figuurlijk een flinke klap, maar ik heb er nu gelukkig geen last meer van. Het ongeluk zit niet meer veel in mijn hoofd en voel ik me vrij om te voetballen. Ik ga elk duel vol aan, maar pas bij trainingen met keepers die uitkomen toch soms op. Het slijt met de tijd denk ik…..

 

Dat zal zeker slijten. Je zit nu (even) niet bij de basis elf? Hoe ga je daar mee om?

Klopt. In het voetbal zijn er altijd periodes waarin je meer of minder speelt, dat hoort er gewoon bij. Ik probeer altijd mijn uiterste best te doen in de minuten die ik wel speel om het team te helpen. Meer dan 100% geven kan ik niet doen, dus het heeft niet zoveel zin om te veel te mokken over het feit dat je er niet in staat. Al is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan haha.

 

Zeker. Maar ook normaal om je daar niet bij neer te leggen.Wie is jouw favoriete club in Nederland en in het buitenland?

Mijn favoriete club in Nederland is AZ. Voor velen misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar ik ben al jarenlang fan. Dit heb ik geerfd van mijn vader, die is opgegroeid in de buurt van Alkmaar. In het buitenland heb ik eigenlijk geen specifieke voorkeur.

 

En ben je tevreden over je AZ?

Ja, ik ben zeker tevreden. AZ presteert de afgelopen jaren uitstekend. Natuurlijk heb ik ook mindere seizoenen meegemaakt, maar over het algemeen zijn we goed bezig. AZ laat in mijn ogen zien dat met een sterke jeugdopleiding en een goed beleid dat je niet altijd enorme bedragen aan transfers of salarissen hoeft uit te geven om toch mee te kunnen doen in de top-4 van Nederland.

 

Dat is zeker waar. Kunnen ze in een stad aardig in de buurt nog een voorbeeld aan nemen..Favoriete voetballer in Nederland en het buitenland en waarom?

In het buitenland kan ik nu wel genieten van spelers als Phil Foden, Jude Bellingham en Bukayo Saka. Ik ben heel benieuwd of zij tijdens het komende EK ook indruk kunnen maken met Engeland.

 

En natuurlijk wie is jouw club in de Keukenkampioendivisie?

Jong AZ dan maar? Ik kijk het liefst naar het schakelprogramma, omdat ik denk dat het kijken naar volledige wedstrijden in de KKD voor de meeste voetballiefhebbers een straf is.

 

Nou niet voor iedereen hoor. Afgelopen zaterdag een onverdiend verlies tegen medeconcurrent Walcheren. Kun jij die wedstrijd nog eens analyseren?

De eerste helft was van beide teams vanwege het slechte veld niet van hoog niveau. In de tweede helft namen we het initiatief en kregen we kansen op doelpunten. Maar zoals de eeuwenoude voetbalwet luidt: als je ze zelf niet maakt, dan maakt de tegenstander hem. Onwijs zuur verlies.

 

Dat was het zeker. Wat is jouw indruk van de selectie?

Een tweede klasse waardig team. We vergeten nog weleens hoe relatief jong team wij hebben in vergelijking tot andere teams in de competitie.

 

Dat is goed punt. Wat wil je graag nog bereiken met MOC1? En hoe ziet jouw toekomst bij MOC’17 eruit?

Ik zou graag samen met MOC1 een stabiele tweede klasser willen worden die meedoet voor promotie naar de eerste klasse.

 

Mooie uitdaging! Wat zijn je verwachtingen voor de wedstrijd thuis tegen Arnemuiden? Wat weet je nog van de uitwedstrijd?

Het is alweer enige tijd geleden, maar wat ik me kan herinneren is dat we in de eerste helft de betere ploeg waren. In de tweede helft begon het te regenen en vielen er twee spelers geblesseerd uit, waardoor we het moeilijker kregen en op achterstand kwamen. Toch maakten we in de voorlaatste minuut gelijk en hadden we zelfs nog een goede kans om de wedstrijd in de laatste minuut te beslissen.

We moeten winnen, dus dat is ook mijn verwachting dat wij gaan doen.

 

Zeker en vast. En tot slot wat zijn jouw verwachtingen met MOC1 in de tweede klasse?.

Zaterdag is onwijs belangrijk. Wij moeten er dan staan met z'n allen en dan weet ik zeker dat wij in de resterende wedstrijden van het seizoen ons veilig spelen.

 

Gewoon 18 punten pakken. Wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag en wie gaat/gaan er scoren?

Ik ga voor een 3-1 overwinning. Een vrije trap van Joshua, een individuele actie van Rommert en een omhaal van Milad.

 

Nou dat belooft een mooie zaterdag te worden. Bedankt Sander.

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom