s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

een tweetje met Rick van Loon

Met nog 3 competitiewedstrijden te gaan kreeg ik van Guido weer een interview met een geboren MOC-er. Deze keer een kleine waarschuwing vooraf, er wordt best veel gesproken over een bepaalde voetbalclub. Tijdens het lezen van het interview kom je weer vanalles te weten over deze spits. Was hij altijd al in de spits te vinden? Waarom wij hem kunnen bellen bij problemen? En wat had hij gedronken toen hij de voorspelling voor komend weekend deed? Al hoop ik dat dit uit een droom...zonder bedrog komt. Dat dan wel!

Lees het snel in het leuke interiew met Rick van Loon

 een tweetje met rickvanloon

Ik begin natuurlijk met de makkelijkste vraag. Wie ben je ?

He Guido! Ik ben Rick van Loon, 21 jaar oud en woon in Bergen op Zoom.

 

Hoe lang speel je al bij MOC’17?

Ik ben begonnen met voetbal toen ik een jaar of 4/5 was als ik het goed zeg. Verder speel ik al mijn hele leven bij MOC’17 dus zo’n 16/17 jaar onderhand al weer.

 

Jij zit al weer enig tijd bij de selectie. Hoeveel jaar inmiddels?

Het is nu het derde jaar dat ik vast bij de selectie zit. In de jeugd heb ik eigenlijk altijd wel mee mogen doen met het eerste toen zij nog voetbalde op de zondag. Zo voetbalde ik vaak op de zaterdag met mijn eigen team en op de zondag sloot ik aan bij het eerste. Mijn debuut bij 1 heb ik dan ook gemaakt toen ik 14 jaar oud was tegen Victoria.

  

 

Studeer je, heb je een baan? Een relatie?

Ik studeer Rechten aan het Erasmus in Rotterdam en ben momenteel bezig met mijn scriptie om deze bachelor af te ronden. Als je een keer in de problemen komt kan je mij bellen he . Ook heb ik een hele leuke vriendin, Dominique. Zij is op de zaterdagen als we thuis spelen regelmatig op de tribune te vinden. Een echte voetbalvrouw!!

 

Kijk daar houden we van. Op en top supporter! Hoe zag je carrière er bij MOC’17 tot nu toe uit?

Dat heb ik even na moeten vragen voor het eerste gedeelte, maar 't is als volgt:

F13 > F7 > F2 > E4 > E1 > D1 > C1 > B1 > A1 > heren1

 

 

Dat zijn aardig wat elftallen bij elkaar. Al speel je in de jeugd natuurlijk met minder teamgenoten. Op welke positie speel je?

Momenteel speel ik in de spits.

 

Ben jij een echte spits of toch eerder een aanvallende middenvelder?

Tsja dat is een goede vraag Guido, wat vind jij?

 

Ja ik stel de vraag natuurlijk niet voor niets. Maar heb niet zoveel verstand van het spelletje. Behalve dan dat het volgens mij de bedoeling is om 1 doelpunt meer te scoren dan je tegenstander want dan win je. Ik vind jou als stormram ook wel waardevol. Zeker gezien je loopvermogen. Maar spits zijn is een vak apart. En ben jij dan een allrounder.? Kun je op meerdere posities uit de voeten?

Toen ik begon met voetballen heb ik altijd centraal verdediging gespeeld. Later in de C1 ben ik twee linies naar voren gaan spelen en ben ik in de spits uitgekomen. Vervolgens ben ik in de A1 weer een linie teruggeschoven en ben ik op 10 gaan voetballen en nu weer een paar jaar later sta ik terug in de spits. Ik denk dat ik op de meeste posities wel uit de voeten kan behalve op de backs.

 

Van wie heb jij je talenten meegekregen? Is voetbal het gesprek aan tafel thuis?

Nou één ding is zeker en dat is dat ik mijn talenten niet van thuis heb meegekregen, althans wat er nog van over is haha. Voetbal is wel een onderwerp bij mij thuis en dan voornamelijk onze competitie.

 

Dus alles op eigen kracht. Dat is ook wel weer mooi toch? Wat zijn jouw kwaliteiten?

Mijn kwaliteiten zijn dat ik sterk aan de bal kan zijn en in duels.

 

Ja daar ben ik het wel mee eens. En heb je ook nog verbeterpunten?

Guido dat weet jij als de beste aangezien je vaak doelpunten probeert te filmen. Weet je nog dat ‘leuke’ filmpje tegen Arnemuiden uit….. waar ik een bal op de 5 meter over schiet…… en het was een open goal……. Een verbeterpuntje kan zijn beter afwerken!

 

 

Ja die staat op film gebrand. Ik ben blij met je reflectieve vermogen Rick. Doelpunten maken is wel een dingetje. Hoe sta je er fysiek voor na een nare periode van fysieke tegenslag?

Afgelopen drie jaar in de senioren heb ik ongeveer 6 blessures gehad waarbij ik er een aantal weken en soms maanden uit lag. Zo ook nu weer ben ik twee weken geleden uitgevallen tegen MZC. Dus een fysieke tegenslag heb ik regelmatig, maar met goede begeleiding en een goede mentaliteit herstel ik altijd wel redelijk snel. Momenteel ben ik bezig om weer fit te worden en bij de wedstrijd tegen SVOD weer aan te sluiten.

 

Dat gaat je zeker lukken. Wie is jouw favoriete club in Nederland en in het buitenland?

In Nederland is dat er maar natuurlijk eentje he, Feyenoord. Het is ook echt heerlijk om een aantal 020 supporters in het team te hebben dit jaar (6-0, 6-0, 6-0)! In het buitenland is mijn favoriete club Real Madrid en ze hebben zich weer bewezen gister.

 

Nou dat kun je wel zeggen. En ben je tevreden over je Feyenoord?

Ik ben zeker tevreden en met het oog op aanstaande zondag de bekerfinale tegen NEC gaat dit een mooi weekend worden.

 

 

Alleen al de winst op Ajax kun je natuurlijk een jaar op teren en dan zondag die beker pakken. Favoriete voetballer in Nederland en het buitenland en waarom?

In Nederland is mijn favoriete voetballer Geertruida en in het buitenland Mbappe.

 

En natuurlijk wie is jouw club in de Keukenkampioendivisie?

Mijn favoriete club in de KKD is Dordrecht. Dit is voornamelijk omdat het broertje van Ballie, mijn grote vriend Tijn Baltussen, daar speelt. (Na Dordrecht is het NAC…)

 

 

Nou ja prima reden om die club dan toch te supporteren. En NAC gaat volgens mij niet zo lekker al hoor ik Joyce daar niet over… Afgelopen zaterdag een krap verlies tegen Yerseke. We visten achter het net.   Kun jij die wedstrijd nog eens analyseren?

Het was een wedstrijd die we hadden moeten winnen om de nacompetitie te ontlopen. Bovendien was het ook een wedstrijd die we hadden kunnen winnen, omdat de mogelijkheden er zeker waren. Zoals vaker dit seizoen is gebleken viel het geluk niet onze kant op om zo een wedstrijd naar je toe te trekken.

 

Wat is jouw indruk van de selectie?

We hebben een hele jonge selectie op een paar oudjes na. Verder zit er zeker kwaliteit in de groep en ook potentie voor de volgende seizoenen.

 

Wat wil je graag nog bereiken met MOC’17? En hoe ziet jouw toekomst bij MOC’17 eruit?

Ik wil met MOC’17 het hoogst mogelijke halen dus kampioenschappen en kijken hoe ver we kunnen komen. Mijn toekomst bij MOC’17 ziet er goed uit, want ik blijf hier voorlopig nog wel eventjes hoor.

 

 

Kijk dat is fijn om te horen. Aflossing van de wacht als de ouwetjes, die toch stiekem wel de marathon van Rotterdam succesvol hebben uitgelopen, op een ander niveau gaan voetballen. Wat zijn je verwachtingen voor de uitwedstrijd aanstaande zaterdag tegen DBGC uit Oude Tonge? Zij staan 2 punten voor op ons op positie 9. Dus winnen is voor beide teams, maar zeker voor ons een must. Wat weet je nog van de thuiswedstrijd?

De thuiswedstrijd was een moeizame 1-0 winst en verder weet ik eerlijk gezegd niet heel veel meer van de wedstrijd.

 

 

En tot slot wat zijn jouw verwachtingen met MOC in de tweede klasse?

Handhaven.

 

Wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag en wie gaat/gaan er scoren?

Ik was er van overtuigd dat we een tegendoelpunt zouden krijgen door Jens die hem in ons eigen doel kopt, maaaaaarrr Jens is niet helemaal fit dus dat tegendoelpunt gaat er niet komen! Nu zit de stand 6-0 laatste tijd veel in mijn hoofd dus dit betekent iets goeds. 6-0 winst met doelpunten van:

1-0: dit wordt een fenomenale omhaal van niemand minder dan Milad

2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 6-0: Meneer Hein Loman die weer fit is en dit gaat laten zien.

 

Nou dat zou een hele mooie uitkomst zijn. Maar ja in voetbal is alles mogelijk. Vraag dat maar aan 020. Bedankt Rick.

Jij bedankt Guido.

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom