s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Naast het jubileum van de de koninklijke MOC’17 is er nog een jubilaris met liefst 250 wedstrijden in MOC 1: Lars van Linder. Over het debuut, mooiste moment, aandacht, waardering, Rik Adriaansen en Hup MOC.

Aanstaande zondag speel jij je 250e wedstrijd voor MOC’17. Een mijlpaal zeker gezien je leeftijd. Had je dit zelf al in de gaten?
Ik had er af en toe wel wat over gehoord dat ik qua aantal wedstrijden al redelijk in de buurt zou komen maar ik heb het zelf nooit bijgehouden. Ik speel vanaf mij 16de in het eerste elftal en heb gelukkig nooit veel wedstrijden hoeven missen, wat dus uiteindelijk heeft geresulteerd in al 250 wedstrijden.

Wat betekent het voor jou?
Het is een mooie mijlpaal om te bereiken en zeker op mijn leeftijd van 24 jaar. Het is zeker wel iets speciaals. In het boek van het 100-jarig bestaan zie je ook foto’s van spelers die hun 250ste wedstrijd hebben gespeeld en dat zijn niet enorm veel spelers. Het is dus een eer dat ik hier nu bij mag horen.

Dat klopt. Je komt in een illuster rijtje terecht met Esmir Kustura als meest recente met 250 wedstrijden. Kun je je de beste wedstrijd of misschien wel de belangrijkste nog voor de geest halen en daar wat over vertellen?
Het is lastig om een beste of belangrijkste wedstrijd te noemen, het zijn vooral belangrijke momenten die je onthoudt. Dat waren denk ik mijn winnende doelpunt als 16-jarige in de verlenging van de finale van de nacompetitie in 2009 en mijn doelpunt in de finaleronde van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse, in 2015 tegen Uno Animo. Dat was een wedstrijd waarin weinig gebeurde en beide teams wilden vooral geen risico’s nemen. Toen ik de 0-1 scoorde brak de wedstrijd een beetje open en scoorden we uiteindelijk nog 0-2 om het vervolgens in de thuiswedstrijd af te kunnen maken.

Ja was een memorabele wedstrijd. En kun je je debuut nog herinneren? Volgens mij was je erg jong.
Dat kan ik mij nog goed herinneren, dat was uit tegen Dosko wat sowieso al een leuke wedstrijd is om te spelen. Ik mocht voor het eerst op de bank zitten en er raakte iemand geblesseerd, toen moest ik opeens invallen. We verloren wel maar al met al was het natuurlijk een mooie herinnering om in zo’n wedstrijd mijn debuut te kunnen maken.

Ben je een betere voetballer geworden?
Ik hoop dat ik toch wel iets beter ben geworden dan toen ik 16 was haha.

Ik kan je gerust stellen Lars. Je bent zeker beter geworden. Wat vind je van al die aandacht met een artikel in de krant, een huldiging en een party op zaterdagavond en zondag na de wedstrijd?
Het is inderdaad één groot feest dit weekend. Het 100-jarig bestaan is ook wel belangrijk voor MOC’17, maar mijn 250stewedstrijd is natuurlijk nét iets belangrijker haha. Het is wel leuk die aandacht even, dat laat wel zien dat er waardering voor is.

En dat verdien je ook Lars. In het verleden toch wel allerlei aanbiedingen van clubs afgeslagen en trouw aan MOC gebleven. Die clubliefde zie je helaas niet altijd meer. Ik kan me herinneren dat je in het begin van je carrière bij moc 1 een belangrijk en doelpunt hebt gemaakt waardoor we niet degradeerden. Kun je die periode nog eens terughalen?
Dat was sowieso een mooi seizoen met de B1. Daarnaast mocht ik regelmatig meedoen met het eerste elftal als invaller en een keer als basisspeler. Uiteindelijk haalden we net de nacompetitie en na de eerste ronde speelden we een finalewedstrijd op neutraal terrein tegen Jong Ambon. We stonden 1-0 achter en een kwartier voor tijd mocht ik invallen. Toen scoorde Esmir Kustura kort voor tijd de 1-1 en werd het verlengen. In de tweede helft van de verlenging kreeg ik de bal vanuit een afgeslagen corner in mijn voeten, ik draaide en wilde hard uithalen maar raakte hem helemaal niet goed, maar de bal ging tussen alle spelers door in de korte hoek. Wat dus uiteindelijk het winnende doelpunt bleek te zijn. Dit is uiteindelijk nog steeds wel het mooiste moment wat ik heb meegemaakt.

Afgelopen zondag een koninklijke overwinning op Marvilde na een 2-0 achterstand bij rust.
Na de 2-1 van Nishant Jagernath kopte jij 2 loepzuivere corners van specialist Rik Adriaansen tegen de touwen! Zet jij hiermee de trend om in de eerste klasse te blijven?
Haha laten we hopen dat deze overwinning iets heeft geholpen om in de eerste klasse te kunnen blijven, daar gaan we wel voor.

Zondag sta jij in het middelpunt. Wat zijn je verwachtingen tegen de gedoodverfde kampioen Baronie?
Eerst zaterdag het 100-jarig bestaan vieren en dan zondags met z’n allen topfit ons best doen tegen Baronie. Op papier is het natuurlijk een moeilijke wedstrijd maar we gaan er alles aan doen om punten te pakken.

Ik zou zeggen niks te verliezen en elk punt is een bonus. En ga je jezelf trakteren op een doelpunt?
Dat is wel de bedoeling. Als Rik Adriaansen nog wat van zulke corners mag nemen zal ik er nog wel een scoren.

Ik zie jouw voorspelling nog wel uitkomen. Naar de toekomst toe. Op naar 500 wedstrijden?
Haha nou wie weet kan ik dat ooit halen, dat zou mooi zijn.

En tot slot de quote van de week?
Hup Moc

In alle eenvoud de mooiste quote. Bedankt Lars en een heel mooi weekend toegewenst.

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom