Een een tweetje met Giovanni Moerland over jarig zijn, meniscus, op slot, revalidatie, frustratie, Unitas’ 30, fouten maken en de winnende assist.

De reden voor een gesprek met jou is natuurlijk omdat je zondag jarig bent. Hoe jong wordt je dan en wanneer ga je het vieren?

Ik word 21 jaar jong en ik vier het vrijdagavond. Zondag weer een belangrijke wedstrijd, dus dan kan ik het natuurlijk niet op zaterdag vieren.

Dat is de juiste insteek Gio. Bovendien smeer je je verjaardag stiekem over 3 dagen uit, dus eigenlijk ben een heel weekend jarig. Mooi hoor. Het begin van het seizoen zat bepaald niet mee met een knie blessure. Kun je er wat over vertellen?

Nee, dat klopt. Afgelopen seizoen liep ik al een beetje met mijn knie te sukkelen, dan deed ik bijvoorbeeld een sliding en dan sloeg hij slot, maar gelukkig ook weer gelijk uit slot. De laatste keer dat dat gebeurde, had ik erna nog best veel last. Toen heb ik met Tom Sanen afgesproken om een MRI te laten maken. Een paar dagen later hadden we een fitheidstest vanuit MOC en toen zei mijn knie ‘knak’ en toen ging tie ook niet meer uit het slot. Uit de MRI bleek dat er al een scheurtje in mijn menicus zat, maar die was nu dus helemaal afgescheurd.

Dat is ook wel bijzonder :”een pratende knie”. haha. Je bent geopereerd door dr. Hauet?  Wat heeft hij precies gedaan?

Ja, dat klopt. Hij heeft mijn meniscus gehecht. Voor het herstel is dit beter dan dat ze het kapotte stuk van de meniscus weghalen. Het herstel duurt een stuk langer, namelijk 4 tot 6 maanden ipv 4 tot 8 weken, maar als het goed is herstelt het wel beter en wordt je knie niet verzwakt.

Altijd zuinig zijn op je lichaam. Dan maar wat langer, maar heb je op termijn profijt van. Hoe snel kon je onder het mes?

Ik kon 2 dagen later gelijk onder het mes, dit door de nauwe samenwerking van MOC met Orthomedic en met het ziekenhuis.

Dat is een mooie combinatie. Ook een soort van een tweetje. Is de operatie meegevallen ?

Ja, de operatie is zeker meegevallen. Ik werd in de middag geopereerd en in de avond was al lekker uit eten met de familie, want dit wilde ik natuurlijk niet missen haha.

Dat begrijp ik. Ben je in het verleden wel eens geopereerd. ?

Nee, dit was de eerste keer en hopelijk ook de laatste!

Daarna een langdurige revalidatie. Hoe is dat gegaan?

Ja het was een revalidatie van ongeveer 4 maanden. De eerste paar maanden mocht ik niks doen en daarna langzaam op gaan bouwen. Ik heb veel uren met Tom in de fitnesszaal doorgebracht om mijn spieren in mijn benen sterker te maken en om alles weer op te bouwen.

Was dat een zware periode?

Ja, dit was wel een zware periode voor me. Vooral omdat voetbal alles voor me is en ik hier mijn energie in kwijt kan. Dan merk je pas hoeveel je moet genieten van trainingen bijvoorbeeld.

Genieten van het moment blijft een kunst . Je hebt dus veel wedstrijden vanaf de zijlijn of tribune gezen. Hoe beleef je dat? Berustend of anders?

Ja, daar heb ik er inderdaad meer dan genoeg van gezien Guido. Het was heel frustrerend, dit komt mede doordat de resultaten niet goed zijn, dat maakte het een stuk moeilijker.

Dat begrijp ik. Hoe sta je er nu voor?

Het gaat de goede kant op nu. Ik heb vrijwel geen last meer van mijn knie, het is meer overal spierpijn na een wedstrijd. Conditioneel kan ik nog veel stappen maken.

Wat is jouw doelstelling voor dit seizoen ?

Mijn doelstelling voor mezelf dit seizoen is om volledig fit worden en sterker en beter terug te komen. Verder moeten we als team hard werken met elkaar en dan ben ik ervan overtuigd dat we nog genoeg punten binnen gaan halen dit seizoen om erin te blijven.

Absoluut mee eens. Afgelopen zondag je debuut gemaakt in helaas een slechte wedstrijd van MOC. Hoe heb je het zelf beleefd?

Zondag inderdaad m’n rentree gemaakt in een slechte wedstrijd tegen Beek Vooruit. Het was heel frustrerend, omdat ik me iets anders had voorgesteld dan dit. We voerden als team onze taken niet uit wat de trainer ons mee had gegeven en liepen niet vanuit de positie te voetballen.

Zondag wacht de uitwedstrijd tegen Unitas’30 van oud-trainer van MOC Kees de Rooij. Hoe kijk je daar naar toe?

Ik heb er heel veel zin in en kijk er naar uit. We hebben wat recht te zetten van vorige week en ik ben ervan overtuigd dat we dit ook gaan doen. We hebben hard getraind met z’n allen en nu is het nog aan ons zelf om het te belonen met 3 punten.

Merk je in de groep dat dit een andere wedstrijd is dan anders?

Ik denk dat het altijd leuk is om tegen een oud -trainer te spelen. Ik hoop dat we allemaal nog een extra tandje bij kunnen zetten, het zou mooi zijn als zondag 3 punten voor een ommekeer kunnen zorgen.

Hoe schat je onze kansen in?

Als we als team 110% voor elkaar geven en als de organisatie goed staat, ben ik er van overtuigd dat wij van iedereen in deze competitie kunnen winnen, dus ook van Unitas.

t'is natuurlijk een inkoppertje maar wat zou je mooiste verjaardagskado zijn?

De 3 punten zouden het mooiste cadeau zijn. Het maakt niet uit hoe we winnen of wie er scoren, de 3 punten zijn het belangrijkste en de rest is bijzaak.

En wat is je gewenste einduitslag?

0-2, ik denk dat Daan zondag de nul gaat houden.

Daan is in topvorm, dus dat vertrouwen heb ik ook wel. En wie leggen ze erin?

Ricky en Tom, met 1 op aangeven van mij zou mooi zijn haha!

En dan toch ook nog maar : de quote van de week?

Voetbal is een spel van fouten, wie de minste fouten maakt wint.

En zo is het maar net. Ik gun je een heel mooi verjaardagskado voor zondag en als jij nou voor de slagroom zorgt zondag neem ik taart mee op donderdag. Bedankt Gio en zondag in alle opzichten een mooie verjaardag toegewenst.

Dankjewel Guido!