Een tweetje met captain Tom Sanen  over screenen, Unitas’30, geen goals maken, vertrouwen, core-stability, aanvoerder, kwaliteit, kamer opruimen, Brian Kruf, kerstmis en piano’s.
 
Afgelopen zondag eindelijk weer eens een dik verdiend punt gepakt tegen Unitas 30. Kun je de wedstrijd nog eens analyseren?
Ik denk dat het een redelijk gelijkopgaande wedstrijd was. Waarbij beide teams goede en minder goede fases hadden gedurende de wedstrijd. We hebben ook beide kansen gekregen om de wedstrijd naar ons toe te trekken, maar wisten deze niet te verzilveren. Al met al denk ik dat 1-1 een terechte uitslag is.
 
En volgens mij had iemand nog kans op 1-2?
Dat klopt. Kreeg rond de 84ste minuut een ontzettend grote kans om de 1-2 binnen te schieten. Denk ook dat we het daarna niet meer uit handen hadden gegeven dus heel zuur dat de keeper mijn schot pakte. 
 
Aan de andere kant heb jij wel daar wel patent op. Moeilijke of makkelijke kans? Ik denk dat ik hem wel had gemaakt …haha
Normaal zou je zeggen makkelijk. Denk dat menig voetballer deze kans wel benut had! Echter zijn goals en Tom Sanen geen goeie vrienden dus voor mij was het ontzettend moeilijk haha
 
Gewoon maar blijven oefenen dan of vrienden worden in goals maken. Ben je daar dan ziek van?
Absoluut. Lijkt me ook logisch gezien de fase waarin we zitten. Ik wist dat het ons heel goed zou helpen als ik hem door de netten heen had geschoten dus dan baal je achteraf wel behoorlijk. Helaas kan ik er niks meer aan doen.
 
Aan de andere kant natuurlijk ook goed dat we mogelijkheden hebben gemaakt om te te scoren. 
Dat is helemaal waar! Moeten ook naar de positieve punten kijken natuurlijk. En het feit dat we deze wedstrijd weer genoeg creëerden geeft wel weer een stuk vertrouwen en hoop voor de toekomst!
 
Even terug naar het dagelijkse leven. Vanuit Orthomedic heb je samen met Tijs Nijmeijer de selectie 
getest. Kun je eens vertellen wat jullie dan doen?
In principe nemen wij een gehele lichamelijke screening af van de spelers van MOC’17. Dit houdt in dat ze getest worden op mobiliteit, lenigheid, kracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen. Hierbij worden alle gewrichten en spieren die belangrijk zijn gedurende het voetballen uitgebreid getest en wordt er gekeken of er verbeter punten zijn voor de desbetreffende speler om blessures preventief te gaan voorkomen. 
 
Levert dat bruikbare informatie op? 
Absoluut. Zeker bij het 1ste elftal kwamen er toch een aantal interessante dingen naar voren bij een aantal spelers waar zeker ruimte voor verbetering was. Ook kwam bijvoorbeeld bij bijna alle teams die we gescreend hebben naar voren dat de core-stability (ook wel romp-stabiliteit) bij veel spelers verminderd was. Deze is daarentegen wel heel belangrijke t.a.v. het voorkomen van blessures.
 
Ook nog andere selecties getest?
Hebben tot nu toe Moc 1, 2, 019 en 015 getest.
 
Daarnaast behandel je als fysio en osteopaat in opleiding ook nog je collega voetballers uit je team. Is dat lastig om te scheiden? 
In principe vind ik dat niet lastig. Ik behandel in de praktijk sowieso veel bekenden dus het lukt me tot nu toe aardig om gewoon professioneel te blijven en hun zo snel mogelijk goed te laten revalideren van hun klacht. Echter wanneer er een concurrent voor mijn positie binnenkomt wil ik de boel wel eens vertragen haha…..
 
Nou dat is dan bijna elke teamgenoot want je hebt al aardig wat posities gezien haha. Je bent dit seizoen door de groep gekozen tot aanvoerder. Hoe bevalt dat tot nu toe? Geeft dat extra druk?
Dat bevalt heel goed. Is toch een stukje waardering en dat is natuurlijk altijd fijn! Het geeft mij eerlijk gezegd geen extra druk. Ik doe niet heel anders dan voordat ik aanvoerder was. Al probeer ik er nu wel steeds meer op te letten om veel te coachen. Dit liet ik afgelopen jaren vaak nog wel over aan de oudere spelers.
 
Heb je een verklaring dat we maar 4 punten hebben?
We missen denk ik onze volksheld Brian Kruf heel erg. Die  was toch altijd goed voor 16 bier per wedstrijd……. Nee dat is gekheid natuurlijk. Ik denk dat wij als ploeg veel wedstrijden hebben gehad waarin we minimaal gelijkwaardig waren, maar waar onze onervarenheid en soms wat pech ons de das hebben omgedaan. Daarnaast hebben we ook twee wedstrijden gehad waar we de kaas volledig van ons brood lieten eten. Ook vind ik dat we als team simpelweg te weinig scoren. Dat is een groot verbeterpunt voor ons , maar daar heb ik alle vertrouwen in.
 
En hoe zit het met de kwaliteit binnen de selectie?
Ik denk dat we voldoende kwaliteit hebben om goed mee te draaien in de tweede klasse. Dit hebben we ook bewezen in de voorbereiding. Zoals ik al zei is onze groep erg jong en moeten we nog veel leren., maar qua potentie denk ik dat we een heel behoorlijk team hebben. Daarom belangrijk voor ons om dit seizoen veel te ontwikkelen en veel dingen te leren. 
 
Dan denk ik dat we het leermoment verliezen wel kunnen afsluiten. Dat hebben we al genoeg geoefend toch? Op naar het volgende leerpunt : wedstrijden winnen! Wat zijn jouw sterke punten als voetballer?
Mijn kwaliteiten zijn voornamelijk mijn mentaliteit, loopvermogen en duelkracht. Voorgaande jaren zei ik ook altijd een goalgetter te zijn…..daar kan ik beter niet over beginnen lijkt me.
 
Juist wel . Als je maar vaak genoeg roept, met overtuiging,  dat je iets wilt bereiken dan gaat dat ook gebeuren. It’s all in the mind Tom! Nog verbeterpunten?
Ben zelf ook pas 24 , dus heb naar mijn mening ook nog genoeg te leren. Mijn handelingssnelheid, eerste aannames en scorend vermogen kunnen zeker nog verbeterd worden.
 
En je kamer opruimen zou je moeder zeggen….Als we het toch over hebben: heb je het talent van je moeder Astrid of van mij?
Moeilijk te zeggen. Voor zover ik weet konden jullie er allebei weinig van betreffende voetballen….. echter  mijn moeder doet de was en ze ruimt  mijn kamer  altijd netjes op. Dus wil ik haar een beetje te vriend houden en ga er dus maar voor dat ik het talent van  mijn moeder heb haha .
 
Dan zeg ik dat ook maar zodat ze mijn praktijkkamer ook netjes blijft bijhouden. Alle credits dus voor Astrid. 
 
Als ik zeg Denneboom. Wat zeg jij dan?
Kerstmis.
 
Tsja....... en ik maar hopen dat je Romano Denneboom van Kruisland zou zeggen… De nieuwe aanwinst aldaar. Maar ja kerstmis kan ik ook niet fout rekenen. Hoe kunnen we  het Kruisland van trainer Natalino Storelli het zo moeilijk mogelijk maken?
Het wordt een moeilijke wedstrijd . Beide ploegen hebben de punten keihard nodig en ondanks dat Kruisland laag staat hebben ze een ploeg met heel veel voetballende kwaliteit en naar mijn mening een  goede trainer ! Ik denk wel wanneer we er vol voor gaan, superscherp aan de wedstrijd beginnen en niet schuwen voor de duels wij een erg goede kans maken. Vooral aan ons de taak dat ze niet in hun spel komen. 
 
En ga jij scoren? Of laat je het aan anderen over?
Ik ga van het weekend scoren. Heb er een goed gevoel over en laat me niet afleiden door wat gemiste kansen haha. Ik verwacht echter ook dat wat teamgenoten zullen scoren dit weekend! Zou erg welkom zijn.
 
Kijk dat is de spirit Tom. Nou die heb je al geleerd in 4 alinea’s.  En wie denk je dat er nog meer gaan scoren?
Ricky en Giovanni .
 
Hou ook Dylan Janse  maar in de gaten want die legde hem er tegen Unitas ook mooi in. Wat is jouw gewenste eindstand?
Mijn gewenste eindstand is 10-0. Dit lijkt me echter een beetje onrealistisch. Dus laten we maar gaan voor 3-1. 
 
Oh dat is grappig. De pupil van de week Isai Bounin voorspelt ook een 3-1 overwinning! En Ronald Koeman voorspelt een 1-0 overwinning voor MOC'17 in de toto van BNdestem. En de toekomstig bondscoach die dit zegt moeten we toch serieus nemen. Ik zou zeggen : iedereen komen kijken zondag om 14.30 uur. En ja dan nog een originele quote van de week?
Ieder elftal heeft pianosjouwers en pianospelers nodig.
 
Dat is wel een bijzondere. Zondag dan maar de juiste toon aanslaan en dan eindigen met een mooi slotakkoord.
Bedankt Tom. Ik ga ff kijken hoe mooi je kamer er bij staat……
Haha. Bedankt Pa.
 
 
 
 
foto: BNdestem