Voor de laatste thuiswedstrijd een een tweetje met Ismail Isler over de sportschool, AS Trencin, focus, Zakaria Bakkali, B2, trainer , 200% inzet en een spetterende afterparty.

Iedereen is natuurlijk erg benieuwd naar wie je bent, wat doe je voor werk of wellicht studeer je nog. Kortom wie is Ismael?

Mijn naam is Ismail Isler, ik ben 21 jaar oud, en woon in Bergen op Zoom. Ik werk momenteel niet. Ik studeer evenementen organisatie laatste jaar.

Ah , dus als wat willen organiseren dan kunnen we bij jou aankloppen! Als ik naar je postuur kijk dan denk ik die zit veel in de sportschool. Klopt dat?

Nou, dat valt op zich wel mee, alleen als ik naar de sportschool ga dan werk ik wel hard, en ga ik tot het uiterste, en kweek je progressie, als je goed de oefeningen uitvoert.          

Is voetbal jouw enige sport of heb je nog ander sporten gedaan?

Nee, ik heb aan kickboksen gedaan, en fitness dan.

Waar ben je begonnen met voetballen?

Bij Dosko in Bergen op Zoom.

Ik begreep ook dat je in het buitenland hebt gespeeld .Kun je daar wat over vertellen?

Ja, dat klopt ik heb bij AS Trencin gevoetbald, dat is een club in Slowakije. Periode dat ik daar speelde was ongeveer een half jaar.

Voetbal is voetbal zou je zeggen, maar is de benadering van voetbal of de beleving anders in het buitenland?

Voetbal is zeker voetbal, maar als je er zo dichtbij bent dan ga je zeker met een andere benadering, en beleving het veld op. Je bent meer op je hoede, gefocust, en je wilt knallen. Elke training, en wedstrijd.

Er staat dan natuurlijk ook meer op het spel. Wat wil je bereiken in het voetbal?

Stap voor stap weer het hoge niveau  proeven. Maar dat zal rustig verlopen ik speel nu 2e klasse, dus dat zal niet zomaar gaan.

En je verwachtingen  bij MOC?

Bij MOC Wil ik ook heel rustig op me niveau terug komen, maar dat zal niet zo snel gaan als toen, wil even weer genieten na tegenslagen met voetbal.

Dat genieten gaat absoluut nog komen.Bij welke clubs heb je zoal gespeeld.?

Dosko, Rksv Halsteren, Kloetinge, AS Trencin en MOC’17

En staat er wat in je prijzenkast?

Ik heb zeker prijzen gepakt, alleen heb geen prijzenkast. Heb wel leuke foto’s om later terug naar te kijken.

Zuinig op zijn Ismail. Wat zijn jouw sterke punten als voetballer?

Mijn sterke punten zijn, het herkennen van het type speler die tegenover me staat, en dan uitschakelen door goed te verdedigen, en meedoen voorin gaat redelijk. en ben redelijk 2 benig.

Altijd handig  links of rechts schieten. Wat zijn voor jouw lastige tegenstanders?

Lastige tegenstanders zijn spelers die  letterlijk met snelheid veel sneller zijn, die qua techniek beter zijn, en die mij continu voorbij komen met goede acties.En lastige tegenstanders zijn als ze me zo ver krijgen dat ik na de wedstrijd hoor dat die speler mij letterlijk heeft gedold , hoe we dit met voetbal woorden zeggen, maar dat is nog niet voorgekomen op dit niveau. Heb dit wel 1x  meegemaakt, en dat was Zakaria Bakkali.

En ik wilde nog even zeggen er zijn zeker spelers die me voorbij zijn gekomen, en hebben gescoord. Maar heb ik  het 90 minuten lastig gehad.? Dat was in de meeste gevallen niet of het ging tegen elkaar op.

En hoe staat het met je ontwikkeling als voetballer?

Op dit moment moeizaam, het gaat rustig aan heb laatste tijd veel kleine pijntjes gehad, en neem geen risico, maar na de winterstop proberen we weer een stapje dichterbij te komen als speler.

Fit worden en blijven is de basis om goed te kunnen presteren. Je bent trainer van de B2. Had je al ervaring als trainer en hoe bevalt het?

Klopt, nee ik had nog geen ervaring als trainer, maar ik heb veel trainers gezien, dus dat is zeker al een stapje dichterbij als trainer. Het bevalt prima ,erg leuk team, leuke spelers. En een paar irritante spelers haha: de spelers weten precies wie ik bedoel, maar dat zal ik besloten houden. Verder doen we ons  best en proberen we het team in de hoofdklasse te houden.

Wat is het moeilijke aan het trainersvak?

Ik heb tot nu toe niks gemerkt wat eigenlijk moeilijk was, wat wel zwaar is de tijd die ik besteed aan MOC ik ben 6 dagen in een week met MOC bezig, en dat is zeker leuk om te doen. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt, maar we moeten verder als trainer en speler.

Mooi hoe bevlogen je bent als speler , maar ook als trainer. Zie jij jezelf in de toekomst als trainer op hoog niveau?

Ja dat zeker!

Mooie uitdaging. Kijk je doordat je zelf trainingen geeft anders naar een trainer en de trainingen op zich?

Nou, eigenlijk keek ik altijd al naar trainingen, en trainers, omdat ik dat inspirerend vond, en nu ben ik er zelf in gerold, en dan let je zeker meer op.

En hoe zijn de prestaties van de B2?

Gaat redelijk qua overwinningen, belangrijk is ontwikkeling van de spelers.

Als opleidingsvereniging is die ontwikkeling het meest belangrijk. Als ik kijk naar de doorstroming vanuit de jeugd naar het eerste of de beloften dan mag je daar als club trots op zijn. En die basis begint bij de jeugd. Maar ook de minder getalenteerde jeugdvoetballer die zich kan ontwikkelen op zijn of haar niveau moeten we blijven koesteren. Terug naar zondag, bijna twee weken geleden (Zeelandia Middelburg van afgelopen zondag werd afgelast. Red.). Een memorabele overwinning in de slotminuten na twee keer een achterstand wordt het uiteindelijk 3-2 door fraaie doelpunten van Souffiane, Robin en Giovanni. Hoe kijk jij terug op deze wedstrijd tegen het Kruisland van Natalino Storelli?

Terechte uitslag?

Nou of het terecht was weet ik niet, maar het was wel een wedstrijd waar veel strijd werd geleverd, en uiteindelijk wint er maar 1 team, in dit geval is het ons gegund.

Zondag thuis tegen VOAB.   Wat zou jouw strijdplan zijn tegen hen?

Compact spelen, 200 procent inzet, en daarna pas voetballen.

En gaan we winnen?

Tuurlijk, altijd😊

Kijk die overtuiging , daar hou ik van. Volgens Nyc van Rooy , de pupil van de week , wordt het 4-1! En wat is jouw voorspelling naar zondag en wie gaan er dan scoren?

Het wordt 2-1 en de doelpunten worden gemaakt door Gerson Pisas en Giovanni Moerland.

Zondag zal het ongetwijfeld weer extra druk worden  met de Amsterdamse DJ/volkszanger Patrick Willemse na afloop en de plaatselijke volkszangers Brian Hellemons (uit Oudenbosch), Souffiane el Ouazanni en  de Dinteloorse held Gijs Wijnmalen . Kortom : een zondag die je niet mag missen. De wedstrijd begint al om 14.15 uur, omdat we dan langer kunnen feesten…. En uiteraard ook voor jou de quote van de week?

Geniet van het spel, zeik niet op elkaar tijdens of na een verlies partij. De enige mooie overwinning is een team vormen, elkaar accepteren en genieten van een mooi voetbal jaar bij MOC 17.

En daar is geen speld tussen te krijgen. Bedankt Ismail en succes in alles wat je doet en nog gaat doen. Onze trouwe supporters en iedereen die op welke manier betrokken is bij MOC’17 wens ik mede namens staf en selectie alvast hele mooie kerstdagen en een gezond en sportief 2018. Hup MOC!