Afdrukken

Vandaag stond de waarschijnlijk laatste wedstrijd van de najaarscompetitie op het programma, een wedstrijd waarin nog veel te winnen viel. Omdat de nummers 3 tot en met 7 dicht bij elkaar staan, zou een overwinning een fraaie 3e plaats opleveren, maar een nederlaag slecht een zevende plek. Alle reden dus om er nog even flink tegenaan te gaan na ruim een maand (!) geen wedstrijden te hebben gespeeld.

Hoe gemotiveerd de jongens zijn bleek al gelijk bij de warming-up. Ondanks de stromende regen gingen ze gewoon het veld op om hun oefeningen te doen. Dan de wedstrijd. Hoewel het redelijk gelijk op ging in het begin, hadden we langs de kant het gevoel dat hier voor ons wel iets te halen viel. En nadat eerst een paar kansen niet helemaal goed werden uitgespeeld, was het nog voor rust toch raak met een fraaie kopbal van Robin uit een voorzet van Soheil.

In de tweede helft bleven we kansen creëren, maar de bevrijdende 2-0 viel maar niet. En dan blijft het toch gevaarlijk, heel gevaarlijk zelfs. Bij een afgeslagen aanval van MOC kreeg een spelers van De Schutters een elleboog tegen zijn neus en riep dat deze bloedde. Meteen werd er van de kant aan de scheids gevraagd om het spel stil te leggen, maar deze had niet meteen door wat er aan de hand was waarop het spel doorging, de scheids inmiddels begreep dat we even moesten stoppen, de Schutters scoorden, de goal werd afgekeurd, en de vlam in de pan sloeg. Ai. Woedende reactie van De Schutters was natuurlijk wel een beetje te begrijpen, maar respect voor de scheids moet uiteraard altijd voorop blijven staan. Gelukkig kon de wedstrijd gewoon doorgaan, en na de prima ingeschoten 2-0 van Soheil was de wedstrijd beslist. In de laatste minuten kregen we nog reuzekansen en uit een daarvan schoot Tijn beheerst binnen: 3-0. De hele wedstrijd overziend een dik verdiende overwinning. Complimenten aan iedereen voor de werklust. Een bijzonder compliment aan Robert, die als invaller doelman met een paar mooie reddingen de ‘nul’ hield, en aan Raf die in het belang van het team achterin speelde en het daar wederom voortreffelijk deed.

Daarmee zijn we derde geworden van de 10 teams en kunnen we heel trots zijn op de spelers en de begeleiding! Van samenraapseltje tot een team waarin iedereen steeds beter op zijn plek staat en met hard werken en goed voetbal punten worden gehaald.

Als het net zo gaat als vorig jaar, dan promoveren we naar de vierde klasse en gaan we nog uitdagendere tegenstanders ontmoeten. Maar hoe de competitie er precies uit gaat zien blijft zoals altijd een verrassing. We zullen zien. Veel maakt het ook niet uit, want dit team heeft laten zien op dit niveau voor niemand bang te hoeven zijn! Nu even duimen dat iedereen ongeschonden uit het bubble voetbal komt, en dan in het nieuwe jaar er weer tegenaan!