Vandaag een en tweetje met een “oude” bekende John van Loenhout, over  Soccer 10, RKC, zijlijn, 40, trainer, genieten, Rick, Hein en  Agge mar leut et.

Nou John. Voor diegene die je nog niet kennen. Wil je je nog eens voorstellen?

Wat doe je voor werk, kids en hoe jong ben je nu? Nou Guido, Ik ben John van Loenhout alweer 40 jaar, heb 3 geweldige kinderen en een fantastische vrouw. Na een lange voetbal carrière werk ik nu bij de Kok Bouwgroep en heb een voetbalschool soccer10.

Ja je hebt een prachtig gezin. ( foto uit de oude doos, 2015, afscheidswedstrijd  red.) Bij welke clubs heb je gevoetbald ?

RBC, RKC, VVV, De Graafschap, Strealen  (Duitsland), Fc Dordrecht, Fc Lienden en MOC ’17.

Dat is een imposant rijtje John. Ruim twee  en een half jaar geleden speelde je je laatste wedstrijd voor Moc’17. Kun je je die wedstrijd nog herinneren?

Dat herinner ik me nog goed, was een fantastische na- competitie met geweldige thrillers en een fantastisch einde. (promotie naar eerste klasse in 2015 red.)

Die gaan we nooit meer vergeten. En in welk elftal heb je daarna gevoetbald ?

In MOC 3, wat een geweldig gezellig elftal is.

En nog prijzen gepakt?

2 kampioenschappen.  

Kijk, je blijkt  dus  het talent te hebben om prijzen te pakken. Afgelopen zondag je rentree gemaakt tegen Moerse Boy’s. Hoe is het contact met de eerste selectie tot stand gekomen?

Na de laatste thuis wedstrijd voor de winterstop hebben Theo en Geert contact gezocht met de vraag of ik weer bij 1 wilde voetballen. Ik heb op een mooie manier afscheid genomen 2,5 jaar geleden en had het zo kunnen laten, maar je kan aan de kant blijven staan of proberen te helpen.

Ik vind het van grote klasse getuigen dat je er bent ingestapt. Het geeft aan dat je niet aan de zijlijn blijft staan, maar van betekenis wilt zijn door juist die voetbalkicksen aan te trekken. Ik heb daar grote bewondering en respect voor John. Het tekent de sportman die je bent , maar bovenal een goed mens die onbevangen zijn kwaliteiten aan biedt.  Wat is jouw meerwaarde voor deze jonge selectie?

Ook al ben ik 40 ( zo voel ik me niet) en heb 2,5 jaar niet getraind, voetballen verleer je niet. We hebben een hele jonge groep, probeer met mijn ervaring rust te brengen in het elftal en een positieve inbreng te brengen dat we als team moeten spelen.

Dat was al meteen zichtbaar John in de voorbereiding. Wat vind je van het niveau?

Ik ben ervan overtuigd dat wij ons veilig gaan spelen, het niveau is zo slecht nog niet ondanks de ranglijst, enige wat we nodig hebben is overwinningen dan komt het vertrouwen terug.

Hoe speciaal is het om weer in het eerste te voetballen?

Ik vind het een eer om in het eerste te spelen, komt ook dat je ook van de club bent gaan houden.

Je bent inmiddels ook trainer. Nu van Jo-19-1. Hoe bevalt het trainerschap je?

Vorig jaar heb ik de B1 gehad mooi jaar gehad, nu de A1 in de competitie doen we het goed. Het bevalt mij goed, we hebben een zeer smalle selectie, maar wel veel kwaliteit.

Zie jij in de toekomst een rol voor je bij het eerste als assistent of hoofdtrainer? Heb je die ambitie?

Ja , ik heb ambitie, hoop eerst goed af te sluiten als speler en wil dan betrokken blijven bij de selectie.

Dat klinkt veelbelovend John. Met jouw ervaring en de kunde om het op spelers over te brengen is dat een meerwaarde  waar menig club jaloers op zal zijn. Je hebt een aantal wedstrijden in de voorbereiding gespeeld met je eigen pupillen uit de A1. Hoe speciaal is dat?

Dat was wel mooi om met je eigen jongens te spelen, hoop ze ook in wedstrijden die we samen spelen verder te helpen en ben heel trots dat de jongens die ik en Gio (Moerland red.) trainen ook doorbreken daar doe je het voor.

Ja dat geeft uiteindelijk de grootste voldoening. En dat ze beter worden dan de Meester.  En geeft dat dan extra druk bij een ervaren rot zoals jij?

Nee Guido heb in heel mijn carrière weinig last gehad van druk, heb zo wie zo  weinig last van stress, heb een mooi leven, mooie familie geen druk , alleen maar genieten.

Jij kent dus de formule die het leven mooi maken: Genieten van het moment! Afgelopen zondag voor het eerst in de geschiedenis gewonnen bij Moerse Boy’s in Zundert.

Kun je die wedstrijd nog eens samenvatten ?

Ik vind het mooi zoals we hebben besproken hoe we gaan spelen het ook uit komt, wij lieten Moerse boys aan de bal, waardoor het leek dat hun beter waren dat was een bewuste keuze, ik vond dat we goed stonden en iedereen voor elkaar vocht daar begint alles mee, 2de helft kwamen wij er steeds gevaarlijker uit en terecht hebben gewonnen.

En een prachtig doelpunt van Gerson Pisas hè!

Was een geweldige goal, wat ook een wapen van ons is. Ik speel graag met Gerson.

Zondag aanstaande met de pupil van de week Rick Herman thuis tegen Cluzona. Wat zijn je verwachtingen?

Cluzona doet het erg goed, hebben zich erg goed ontwikkeld na hun degradatie van 2jaar geleden, de verschillen zullen niet groot zijn het is gewoon hoe groot is jouw wil om te winnen, daar gaat het om.

Dat maakt uiteindelijk het verschil John. En wat is jouw verwachte eindstand?

2-0 verschil zal klein zijn.

Wie gaan er scoren?

Wordt de wedstrijd van Hein: 2x

Dat denk ik ook John. Daarnaast heeft Rick Herman hem aangewezen als idool van MOC samen met Gio. Dus ja Hein krijgen ze morgen niet klein. En ook Rick voorspelt een overwinning en ik weet dat die er verstand van heeft. En heb jij nog een quote van de week?

Winnen doe je niet alleen maar met zijn allen. Agge mar leut et.

Dank je wel John en veel succes.

Dank je Guido, jij bent een geweldige vent.

 

 

Voorafgaand aan de wedstrijd zal er door Remy Remery worden stilgestaan bij het overlijden van Lid van Verdienste en trouwe supporter van MOC’17 , Sjaak Rens. Er zal een minuut stilte worden gehouden en zowel het eerste als de beloften zullen zondag met rouwbanden spelen.