Vandaag een een tweetje met  Gijs  Wijnmaalen over Dinteloord, poolstokhoogspringen, kampioen, 1.97 meter, The Voice, Madese Boy’s en een mooie quote.
 
Je hebt een bijzondere achternaam Gijs. Zit daar nog een betekenis achter?
Goede vraag Guido, ik zou het eigenlijk niet weten. Waarschijnlijk liggen mijn roots in een bourgondische familie.
 
Dat zou zo maar kunnen. In ieder geval komt jouw achternaam in Delft liefst 711 keer voor. Dus iets met “blauw" en Delft zit er wel in. Belangrijke vervolgvraag is natuurlijk : wie is Gijs, wat doe voor opleiding, waar woon je , broers/zussen? Kortom eigenlijk wil ik alles van je weten. Brand maar los.
Ik ben Gijs Wijnmaalen 20 jaar oud, centrale verdediger, ik studeer Bedrijfs- en Consumentenwetenschap aan de Universiteit van Wageningen, Ik kom uit Dinteloord, Ik heb een broer Wouter (22) die ook wel bekend staat als de Lionel Messi van Prinseland 4 en een zusje Marijke (19 & vrijgezel) die haar successen probeert te halen in de atletiek met polsstokhoogspringen.
 
Kunnen we die Messi dan niet naar MOC halen? Hoe lang voetbal je al en heb je daarnaast nog andere sporten die je uit oefent?
Ik ben begonnen met voetballen toen ik 6 jaar oud was en probeer af en toe ook nog te darten. 
 
Heb je altijd bij MOC gespeeld?
Nee, ik heb tot mijn 13e gevoetbald in de jeugd van vv Dinteloord, daarna heb ik de overstap naar MOC gemaakt
 
En heb je al eens wat te vieren gehad op voetbalgebied?
Jazeker, in de B2 ben ik ongeslagen kampioen geworden, dat was erg mooi, maar het mooiste moment voor mij was dat we met de B1 de bekerfinale met 5-1 wonnen.
 
Afgelopen seizoen ben je aan het einde stilletjes de selectie binnengeslopen waar je het verrassend goed deed ondanks de moeilijke periode waarin het elftal toen zat. Kun je daar wat over vertellen?
Ja dat was voor mij ook een rare periode. Tot de kerst heb ik in het 2de gevoetbald en dat was vrij rustig en toen kwam ik bij het 1ste en heb ik in 1 maand 3 trainers gehad. Er waren toen veel spanningen en irritaties in de groep dat was wel even wennen voor mij. Ik heb me daar zoveel mogelijk buiten proberen te houden, misschien dat dat wel de reden was dat ik aardig presteerde. Toch wel erg jammer dat we er afgelopen seizoen niet in geslaagd zijn om onszelf te handhaven.
 
Knap dat je gewoon jezelf bent gebleven. Wat zijn jouw specifieke kwaliteiten?
Nou ik ben 1,97m lang en heb maat 47, dus het verdedigende werk gaat me wel aardig af.  
 
Dat zijn bijzondere kwaliteiten Gijs. Zit er nog groei in en wat zijn je verbeterpunten?
Op voetbal en technisch gebied zit ik aan de onderkant van de selectie, dat zijn voor mij de belangrijkste verbeterpunten.
 
Dat is toch een mooie uitdaging dan. En met inzet kun je een boel compenseren. Als je nou geen voetballer was geworden , was je dan zanger geworden?
Haha dat zou wel leuk zijn, maar ik ben toch bang dat ik daarin toch ook niet de top ga halen. Het gaat met name goed na een paar biertjes.
 
Hazes is daar ook groot mee geworden Gijs. Ik zag een oproep bij the Voice of Holland. Kan ik jou opgeven voor volgende seizoen?
Nou laat dat maar achterwege. Als ze nou the Voice of vastenavond zouden organiseren mag je dat wel doen hoor, maar alleen als jij mij dan ondersteunt op de trombone.
 
Uiteraard ben ik dan van de partij. Heb je het naar je zin bij MOC?
Ja enorm! We hebben een erg leuk team en de sfeer zit er altijd goed in. Ook met de jongens van het 2de kan ik het goed vinden. MOC is echt wel een gezellige club!
 
Hoe zit het met de kwaliteit binnen de selectie?
Ja als je naar de stand op de ranglijst zou kijken zou je zeggen dat er meer kwaliteit nodig is, maar ik vind dat wij meer dan genoeg kwaliteit hebben om een solide 2de klasser te zijn.
 
En met jouw lengte heb jij daar een goed overzicht over vind ik. Afgelopen zondag uit tegen Zeelandia gespeeld. Kun je nog eens terugblikken op die wedstrijd?
Het was voor ons een lastig partij. We kwamen nauwelijks aan voetballen toe. We hebben in 90 minuten 1 kans gecreëerd en  dat is natuurlijk veel te weinig. Het was vooral tegenhouden voor ons en dat hebben we niet goed genoeg gedaan, dus wel een terechte nederlaag.
 
Komende zondag uit tegen Madese Boy’s . Zie ons daar punten pakken?
Ja dat denk ik wel. We hebben na de winterstop een goede weg ingeslagen en ik verwacht wel een goed resultaat in Made. 
 
En hoe gaan we dat dan doen?
Dat gaan we doen vanuit een goede organisatie en dan vanuit de omschakeling onze kansen benutten, zoals we dat ook tegen Rijen en Moerse boys hebben gedaan.
 
Ja, we kunnen het dus wel. En wie gaan er scoren en wat wordt de einduitslag?
Ik denk dat Hein weer gaat scoren en uit een vrije trap van John 0-2.
 
Daar teken ik voor. En heb je nog een mooie overdenking in de vorm van een Quote?
Die heb ik wel: Neem het leven niet al te serieus je overleeft het toch niet.
 
Ja dat is wel een hele mooie. Dank je wel Gijs en succes.