Afdrukken

Flitsende competitiestart MOC JO15-5

Na maanden zonder competitiewedstrijd mogen de mannen van de JO15-5 eindelijk weer de wei in. We zijn ingedeeld in een nieuwe competitie met allemaal nieuwe tegenstanders, en vandaag staat gelijk een heuse derby op het programma tegen FC Bergen JO15-1. Vooronderzoek in de archieven van voetbal.nl laat zien dat FC Bergen in de vorige competitie hoog is geëindigd, dus we mogen gelijk vol aan de bak. We zijn een tikkeltje bezorgd dat we tegen hun JO15-1 spelen. Vorig seizoen hadden we het al lastig tegen hun JO15-2, dus hoe goed zal de JO15-1 dan wel niet zijn? We worden enigszins gerustgesteld als we horen dat FC Bergen nog maar één JO15 team heeft.

Voor de wedstrijd is er om 10.15 uur de gebruikelijke voorbespreking. Jeroen houdt van stiptheid en discipline, en dus gooi ik mijn zoon om 10.14 uur voor de poort van MOC uit de auto zodat hij in ieder geval op tijd is. Zelf moet ik dan de auto nog parkeren en wat verder lopen zodat ik er pas om 10.18 ben, en Jeroen wijst me erop dat dat te laat is. Ik beloof beterschap.

De opstelling ziet er op papier degelijk uit. Onze betrouwbare sluitpost Mathijs in de goal, Freek met zijn overzicht centraal achterin, Merijn en Raf als snelle degelijks backs naast hem, Tom centraal op het middenveld, Robin en Lars resp. rechts en links midden, en voorin Soheil als linksbuiten, Martijn op rechts, Vince en Mathijs midden voor. Lennard en Robert zijn overal inzetbaar, waarbij de trainer aangeeft dat hij Lennard, die bij het bubble voetbal al had bewezen niet om te kunnen vallen, graag eens in de spits zou zien. Tijn kon er helaas niet bij zijn; we wensen hem beterschap en hopen hem over een week of twee weer terug te zien. Daarna is het tijd voor de aanvoerderswissel. Soheil mag van de trainer zelf de volgende captain aanwijzen, wat hij wijselijk niet doet (het zou hem namelijk één vriend en twaalf boze gezichten hebben opgeleverd), waarop de trainer Freek aanwijst, een keuze waar iedereen zich in kan vinden.

Dan de wedstrijd. De opstelling blijkt niet alleen degelijk op papier, maar gelukkig ook in het veld. We beginnen overrompelend. Binnen twee minuten schiet Soheil de 1-0 binnen, en twee minuten later krijgt een schot van Robin door de wind nóg meer vaart en verdwijnt fraai achter de keeper: 2-0. Wat een start van de competitie zeg! Daarna wordt er lange tijd niet meer gescoord. FC Bergen herpakt zich en blijkt ook goede spelers te hebben. Beide teams krijgen kansen, alleen scoren wij niet meer in de eerste helft en FC Bergen wel. Beetje onnodig vinden we langs de kant. Er wordt heel degelijk verdedigd, maar twee keer wordt de bal niet snel genoeg weggewerkt en dus komt FC Bergen weer langszij: 2-2 met rust.

De tweede helft is nog niet begonnen of we staan zelfs met 3-2 achter. Geen frommelgoal, maar gewoon een goede en snelle aanval van de tegenstander. Daarna wordt het een echte wedstrijd, en waar we van tevoren niet helemaal gerust zijn op de conditie van de jongens na de lange winterstop blijkt dit gelukkig erg mee te vallen en laten de mannen zich van hun beste kant zien. Op dat moment blijkt ook hoe goed het team staat en zien we zowel degelijk verdedigen als een paar hele mooie aanvallen. Soheil scoort uit een terecht gegeven penalty 3-3, en even later zelfs 4-3. Daarna volgden twee prachtige aanvallen uit het boekje. Bij de eerste breekt Martijn op rechts uit en geeft een voorzet op maat aan Soheil die zijn vierde goal scoort. Bij de volgende aanval zijn de rollen omgedraaid en zet Soheil op maat voor aan Martijn die met zijn hoofd de 6-3 binnenkopt.

Daarmee is de wedstrijd gespeeld. Mannen, het was leuk om jullie weer aan het werk te hebben gezien. We kijken alweer uit naar de volgende wedstrijd. Ga zo door!