Een tweetje met Daan Mennes, keeper, over spits zijn, mediatraining, keuzes, Ad Dane, skiën en 2-0 winnen van Sarto.
 
Hoewel denk ik iedereen jou inmiddels wel kent, voor de  nieuwkomers op deze site: wie ben je, wat doe je voor werk? Studeer je nog?  Broers? Zussen? Verkering?  Kortom we willen graag alles van je weten.
Nou ik ben Daan, 24 jaar broertje van Bas en werk bij Unimop in Bergen op Zoom en daarnaast wil ik weer gaan beginnen aan een nieuwe studie. Dat staat op de planning haha.
 
Ik laat me graag verrassen wat het gaat worden Daan. Kun je nog eens jouw geschiedenis bij MOC weergeven? Welke elftallen heb je allemaal doorlopen?
Ben begonnen in het team van mijn broer in de F-jes omdat mijn moeder toen leidster was en ik maar mee werd genomen. Daar ben ik gelijk begonnen in de goal en er eigenlijk nooit meer weggeweest op een halfjaar in de spitspositie in de A na.
En ondertussen ben ik alweer aan mijn 4de seizoen als eerste doelman bezig bij het eerste.
 
Ja als spits kun je ook aardig uit de voeten gezien je doelpunten in oefenwedstrijden. Kan ook niet anders , want een keeper heeft een neusje voor de goal. En heb je onderweg veel concurrentie gehad?
Tuurlijk en daar word je alleen maar sterker van. Ik heb ook het genoegen gehad om vaak bevriend te zijn met mijn ‘concurrenten’ dat bevorderd de sfeer ook alleen maar meer.
 
Absoluut en vanuit die positie kun je allebei sterker worden. Waarom ben jij dan nu juist eerste keeper en hebben al die anderen het niet gered?
Omdat iedereen andere keuzes maakt in het leven en ik het geluk heb gehad dat ik er op juiste moment stond.
 
Het is natuurlijk ook wel dat je een bal kunt tegenhouden. Dus enige kwaliteit moet je wel hebben.  Wat maakt jou tot een goede keeper?
Ik ben best rustig in de goal en ik probeer dat ook zo naar mijn team over te brengen. Dat ze weten dat ze altijd iemand hebben waar ze nog op kunnen rekenen.
Daarnaast moet je af en toe ook wel eens een balletje tegenhouden dat is best handig voor een keeper.
 
Kijk dat bedoel ik. Heb je nog verbeterpunten?
Tuurlijk, ik denk dat iedereen die wel heeft toch?
 
Zeker weten. De een wat meer dan de ander. Heb je dit seizoen punten kunnen pakken voor het team?
We doen het altijd als een team! (#mediatraining)
 
Ja was expres een instinkertje, maar ja wel het goede antwoord…..Welke wedstrijd was jij het belangrijkste dit seizoen? (Dezelfde vraag maar dan anders)
Poeee dat vind ik een lastig vraag, ik hoop eigenlijk altijd wel belangrijk te kunnen zijn voor het team zowel binnen als buiten het veld.
 
# mediatraining. Je bent als keeperstrainer afgelopen zomer naar het buitenland geweest met Soccer 10.
Waar ben je geweest en hoe heb je dat ervaren?
Ja wij zijn met de voetbalschool naar Curaçao geweest en dit was een onvergetelijke ervaring. We hebben mogen assisteren op een toernooi en clinics mogen geven aan de teams en ook een middag trainingen gegeven aan kinderen die het daar wat moeilijker hadden. Heel gaaf om dit mee te hebben mogen maken. Dat zou ik wel vaker willen doen (Ad Dane ik hoop dat je dit leest..)
 
Hoe is het niveau van de keepers en van voetbal in het algemeen?
Sinds de tijd dat er steeds meer specifieke aandacht is voor de keepers is het niveau enorm omhoog geschoten. Waar vroeger nog wel eens om de beurt een speler in de goal stond, zie je nu ook steeds meer een gerichte keuzes als doelman. Dat vind ik wel leuk om t zien
 
Zie jij jezelf nog wel eens keeperstrainer worden bij de selectie?
Dat zou ik eerlijk gezegd niet weten.
 
Geeft niet, voorlopig hebben we met Corne Kuiper ook een hele goede. Hoe staat het met je skikwaliteiten?
Nou ik wist niet dat ik die had en ik ben heel terug gekomen dus ik zal dan toch nog wel iets goed doen haha
 
Zo zie je maar weer. Onontdekte talenten. Is het een voordeel met skiën dat je weet hoe je moet vallen ,omdat je dat als keeper ook vaak doet?
Dat zeker want heb toch wel een paar aardige valpartijen meegemaakt ook omdat andere niet zo goed konden skiën (Thom, Yannick….)
 
Haha. Gelukkig kunnen ze wel goed voetballen. Afgelopen zondag belangrijke punten gepakt tegen SCO door een 1-0 overwinning. Kun je wedstrijd nog eens samenvatten?
Een slechte wedstrijd van beide kanten, en gelukkig viel het kwartje eindelijk eens een keer onze kant op.
 
Kort en krachtig samengevat. Zondag wacht de koploper Sarto. Hoe was de eerste wedstrijd tegen hen verlopen?
30 minuten goed voetbal van onze kant. Even een stukje concentratie verlies en de wedstrijd was eigenlijk zo goed als verlopen. Stom en onnodig dus.
 
Wat denk je? Winst? Verlies? Of een puntendeling?
0-2 winst
 
#mediatraining #zelfvertrouwen.  En de doelpunten?
Hein en Coen
 
En uiteraard ook voor jou: nog een bijzondere quote van de week?
Die laat ik deze week aan jou over Guido!
 
Nou ja vooruit dan maar. Speciaal voor de spitsen. 
Beter een gemiste kans dan helemaal geen kans. Ja, je hebt gelijk Daan: Kansloze quote.
 
Bedankt  weer Daan en succes in alles wat je nog gaat doen.