Afgelopen vrijdag speelde een MOC gelegenheidselftal tegen de oud-internationals.

Dit was een groot succes, meer dan 600 toeschouwers zagen een uitermate leuke en vermakelijke wedstrijd. Het MOC team was een afspiegeling van spelers die in de verschillende MOC-senioren elftallen voetballen waarbij natuurlijk enkele speelsters van het vrouwenteam en de G-senioren niet ontbraken. Coach van dit leuke team was Frank van Poppelen (leider en speler van MOC Veteranen 1) met Paul ’s Gravendijk in de rol van assistent coach. De wedstrijd werd gespeeld in het kader van de afsluiting van het jubileumjaar (100 jaar MOC).

De wedstrijd was een cadeautje. MOC speler Rick van der Borght (JO 19-2) had een prijsvraag van groothandel Sligro gewonnen (met dank aan zijn moeder). De hoofdprijs was een wedstrijd voor je club tegen de oud-internationals. De prijsvraag ging over de “gezondste sportkantine” in Nederland. Een eitje voor Rick. Voor de wedstrijd werd Rick door onze voorzitter Remy Remery in het zonnetje gezet en kreeg als blijk van waardering een mooi cadeau overhandigd. Rick speelde natuurlijk zelf ook mee en was tevens aanvoerder van het MOC gelegenheidsteam.

Het team van de oud-internationals bestond uit een mooie groep namen zoals o.a. Gerald Vanenburg, Richard Witschge, Brian Roy, Pierre van Hooijdonk, Danny Landzaat, Aaron Winter, John van Loen, Marc van Hintum en Bennie Wijnstekers. De wedstrijd begon spectaculair. Na een paar minuten krulde Pi-air een vrije trap tegen de touwen. Maar MOC maakte snel gelijk door een prachtig afstandsschot van Rick. Keeper Gentenaar (o.a. ex-Ajax) wist geen raad met zijn schot in de kruising. Daarna maakte Rick zelfs het tweede doelpunt voor MOC. Uiteindelijk werd het 3-6 voor de oud-internationals, in een verder gelijk opgaande wedstrijd. Na afloop konden de toeschouwers en spelers op de foto met de helden van weleer. Ook de ING mascotte was van de partij. Al met al een hele leuke “happening” voor jong en oud. Voor de wedstrijd werd er nog een toernooi georganiseerd voor de MOC jeugd op het pannaveldje en in de rust werd er voor de jeugd een penaltybokaal gehouden (met dank aan Per Palé en John van Dijke). Na de wedstrijd begon al snel de derde helft waarbij de jeugd zich kon uitleven op de “tracks” van een DJ. Tussendoor werd er nog een veiling georganiseerd (met mooie prijzen) onder leiding van het “degradatiespook” Hans Verdult. Hans “lulde” bij deze veiling een heel mooi bedrag bij elkaar voor onze jeugdafdeling. De hoofdprijs was een shirt van het Nederlands elftal gesigneerd door de oud-internationals (en leverde EUR 300,00 op).

Speciale dank gaat uit naar de sponsors en al onze vrijwilligers die hebben meegeholpen bij het organiseren van deze wedstrijd (en daar komt heel veel bij kijken). Veel MOC’ers hebben een bijdrage geleverd: o.a. Transvormatie (Martijn), de barmedewerkers, gastdames, stewards, ticketverkopers, fotografen (Cees, Lucien en Albert), parkeerbeheerders en de “manusjes van alles” Melvin, Wim, Lenca, Diana en Sander. De groep vrijwilligers werd geholpen en gesteund door het organisatiecomité bestaande uit de toppers Joost, Dick, Paul, Henk, Alwin, Marc, Huibi en Patrick. Het prima buffet voor de VIP-gasten en oud-internationals werd verzorgd door Piet Buuron.

Allemaal veel dank!