Medische (sport) begeleiding

Bij een blessure bij een (selectie)speler van s.v.M.O.C.’17 wordt onderstaande medische begeleiding aangeboden indien dit gewenst is om het herstel te versnellen:

 

Waar krijg ik sportverzorging?

Voor de (senioren) selectie 1+2 zijn Hans de Jong en Tim Heil op trainings- en wedstrijddagen op vaste tijden op het sportpark aanwezig voor verzorging. Verzorging van andere (selectie) spelers op deze vaste avonden op afspraak en op basis van beschikbaarheid.

Op zaterdag is Hans de Jong op afspraak beschikbaar voor verzorging en/of hersteltraining voor spelers van selectie elftallen.

Kan ik fysiotherapie krijgen?

OrthoMedic Bergen op Zoom is de vaste partner van s.v.M.O.C.’17 op het gebied van fysiotherapie. Fysiotherapeut Tom Sanen is dedicated aan MOC’17 verbonden. Aan alle leden van s.v.M.O.C.’17 wordt als kennismaking een gratis screening aangeboden, u kunt hiervoor een afspraak maken. 

Bij een blessure van een selectie speler zal het doorverwijzen naar OrthoMedic Bergen op Zoom worden gecoördineerd door de verzorger, bij een niet selectie speler kan deze rechtstreeks contact opnemen met Tom Sanen  voor een consult.

Vanaf dit moment is het een afspraak tussen speler, ziekenfonds en Orthomedic Bergen op Zoom. s.v.M.O.C.’17 is verder geen partij in de financiële afhandeling. Kinderen onder de 18 jaar betalen overigens geen ziekenfondspremie en hebben dus ook geen eigen risico.

Sportverzorging1Sportverzorging2Sportverzorging3
 
 
 
 
 
 
 
 
Adres en contact
De Boulevard-Noord 2
4617HD Bergen op Zoom
Tom Sanen
T: 06-22157243
 
OrthoMedic Bergen op Zoom geeft de garantie dat alle MOC spelers met een blessure binnen 24 uur na het eerste contact gezien zullen worden in de praktijk. Behandeling start in overleg en kan zowel overdag als in de avond uren plaatsvinden.
Indien noodzakelijk kan er via OrthoMedic Bergen op Zoom bij urgente gevallen versneld toegang voor een nadere diagnose worden verkregen bij Orthopedie West Brabant in het Bravis ziekenhuis
Gedurende de behandelperiode is er contact tussen fysiotherapeut en trainer/technische staf van de speler.
Na de behandeling is er indien gewenst contact tussen de OrthoMedic Bergen op Zoom en Hans de Jong om de hersteltraining te bespreken.
 

Bij wie kan ik terecht voor hersteltraining?

Op dinsdag en donderdag is Hans de Jong van 20.00 – 21.30 beschikbaar voor hersteltraining voor selectiespelers van s.v.M.O.C.’17 1 en 2. Op afspraak en naar beschikbaarheid kunnen overige jeugd selectiespelers hieraan deelnemen.
Op zaterdag is Hans de Jong op afspraak beschikbaar voor hersteltrainingen op het sportpark.
 

Hoe voorkom ik blessures?

Gedurende het seizoen 2016 - 2017 zal er een workshop  worden ontwikkeld met als doel de trainers van jeugdelftallen vaardigheden bij te brengen op het gebied van het trainen van kracht, lenigheid en stabiliteit. In de workshop zullen de trainers  worden geleerd om gedurende de warming-up structureel oefeningen toe passen welke moeten zorgen voor fittere spelers en minder blessures. Het is zaak om hier op een jonge leeftijd mee te beginnen en dit structureel te borgen in iedere warming-up.  De workshop zal worden gegeven door Hans de Jong en Tom Sanen.