s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Een tweetje met Jaap de Ruijter

De Finale van de nacompetitie vraagt ook om een "Final" interview. Deze eer is voor aanstormend talent Jaap. Je kunt hem in het veld niet over het hoofd zien en hij laat zien wat echte clubliefde is. Hij verlaat gewoon tijdelijk zijn teamweekend om mee te strijden om een plek in de 2e klasse! 

Ik snap het. Nu is iedereen nog nieuwsgieriger naar Jaap. Wat is zijn bijnaam, hoelang is blauw-wit al zijn kleur en hoe komt hij aan zijn talent?

Wel is er een klein/groot foutje van onze verslaggever Guido in te vinden wat ik toch even recht wil zetten, NAC is nu gewoon een Eredivisieclub;)

Lees het snel in het leuke interview met Jaap de Ruijter.

jaap de ruijter 1.2tje

Een tweetje met Jaap de Ruijter

De meeste mensen zullen jou kennen maar een groot aantal waarschijnlijk nog niet, dus goed om je voor te stellen. Wie ben je ?

Ik ben Jaap de Ruijter

 

Heb jij een bijnaam?

Ja, mijn vrienden noemen me de ‘peperbus’, zal wel iets met mijn lengte te maken hebben.

 

Ik denk dat dat aardig is ingeschat of ben je bij de tijd? Hoe jong ben je en hoe lang speel je al bij MOC’17 ?

Ik ben 20 jaar en speel nu 13 jaar bij MOC’17.

 

Dat is ook al wel weer meer dan de helft van je leven. Wat voor werk doe je? Of studeer je nog ?

Ik doe beide, ik werk in de horeca als barman en doe de opleiding tot fysiotherapeut.

 

Ah dat is een mooi vak en altijd mensen die een fysio nodig hebben. Hoe zag je carrière er bij MOC’17 tot nu toe uit? Nog prijzen gepakt?

Ik heb sinds dat ik bij MOC’17 speel in de selectie elftallen gevoetbald en ben in die 13 jaar 3 keer kampioen geworden.

 

Dat is op zich al een aardig gevulde prijzenkast. Op welke positie speel je?

Ik ben centrale verdediger

 

Ah das mooi. Ben je altijd verdediger geweest of heb je nog op andere posities gespeeld?

Ik heb eigenlijk wel op elke positie gestaan door die jaren, van rechtsback tot aan de spits.

 

Dus eigenlijk wel een beetje allround. Niet gek dat je in benarde situaties dus ook wel eens in de spits opduikt. Van wie heb jij je talenten meegekregen? Is jouw familie voetbalgek?

Die moet ik wel van mijn vader hebben meegekregen. En in mijn familie houden we allemaal wel van voetbal.

 

Nou met dank aan je vader dan. Wat zijn jouw kwaliteiten?

Ik ben redelijk lang dus heb wel een voordeel bij het (verdedigend)koppen. Voor de rest heb ik mijn kracht en snelheid in mijn voordeel.

 

Dat zijn zo maar mooie voordelen. Al even genoemd. Halve finale beker en kampioen geworden in Mei.

Kun je daar nog eens op terug blikken?

Ja die halve bekerfinale was zonde en ook echt niet nodig om te verliezen, maarja t kwartje valt soms de andere kant op. En ja het was een van de leukste en misschien wel hèt leukste seizoen wat ik bij MOC’17 heb meegemaakt. Zeker ook omdat onze wereldtrainer Marco Koopman gaat stoppen samen met een paar oude veteranen in ons team. Daarom is het echt super dat we het hebben mogen afsluiten met het kampioenschap. We zijn eigenlijk een groot vriendenteam en de afsluiting van ons seizoen zal aankomend weekend goed gevierd worden in Gent met ons teamuitje.

 

En “Peperbuske “ is jullie lijfsong die weer terug te koppelen is naar jou Jaap! En ineens was je daar Jaap kwam ,zag en overwon. Als een echte Ruiter.

Hoe ben je zo ineens vanuit het tweede elftal in het 1e gerold?

Ja de laatste maanden mocht ik met het eerste meetrainen en heb daar mijn best gedaan. De trainer heeft mij toen meegenomen naar de wedstrijden en heb daar ook speeltijd gekregen waar ik natuurlijk van moest profiteren en sindsdien ben ik eigenlijk bij het 1e gebleven. Maar de exacte reden moet je maar aan de trainer vragen.

 

En steevast een basisplaats. Hoe bevalt het voetballen in het eerste en wat is het verschil met het tweede?

Ja op het begin was het even wennen aan het niveau want dat is wel het grootste verschil met het 2e. Maar ik denk dat ik daar redelijk snel aan gewend ben geraakt en nu bevalt het me super. Het niveau is ook uitdagender wat het leuker maakt voor mij. En ja die gasten van het 1e kende ik natuurlijk al wel dus dat was gelijk gezellig.

 

 

Ja het zijn toffe gasten. Ik zeg: je wordt een waardige vervanger van Robin Hansler en ik zie ook wel een tweede Lars van Linder in je (oud laatste man van MOC 1). Maar ook wel een toekomstige aanvoerder. Hoe zie je dat zelf?

Ohw bedankt dat zijn ook niet de minste, en ja in de toekomst zie ik die aanvoerdersband wel zitten.

 

Die is door de biceps van Tom de laatste jaren aardig groot geworden dus die past alleen bij stevige bovenarmen anders wordt het een polsband. Dus ja alleen daarom kan een trainer niet om jou heen. Wie is jouw favoriete club in Nederland en in het buitenland?

In Nederland ben ik voor Ajax en in het buitenland heb ik niet echt één club waar ik voor ben maar als ik dan moest kiezen zou ik Liverpool zeggen.

 

Liverpool is een mooie club. En ben je tevreden over Ajax?

Nou, Ajax heeft dit jaar niet het beste seizoen achter de rug dus hoop dat dat snel verbeterd. Dan hoef ik dat gezeik van mijn vrienden niet meer aan te horen dat ze Ajax weer verslagen hebben.

 

Oh hebben ze dan zo vaak verloren??? Favoriete voetballer in Nederland en het buitenland en waarom?

Als ik kijk naar positie is natuurlijk van Dijk de favoriet, maar de laatste tijd vind ik Jeremie Frimpong echt fantastisch om naar te kijken.

 

Ja dat is een leuke voetballer. En natuurlijk wie is jouw club in de Keukenkampioendivisie? (hopelijk dezelfde als Joyce)

Ik moet je zeggen dat ik die niet echt in de gaten hou, maar dan vind ik NAC wel een leuke club. Daar is de sfeer altijd goed.

 

Pff Joyce zal blij zijn. In de nacompetitie 2 keer de uit wedstrijden gewonnen . Kun je nog eens terug kijken naar die twee wedstrijden?

Ja, ik denk dat we allebei de wedstrijden verdiend hebben gewonnen. Er zijn zeker nog verbeterpunten om aan te werken en daar zijn we ons allemaal ook van bewust. We hebben allebei de wedstrijden met z’n allen gevochten tot de laatste minuut en dat heeft ons de 6 punten gegeven.

 

Aanstaande zaterdag op het prachtige veld van DVV’09 de finale in Dirksland 14.30 uur tegen DBGC.

Mooie club met fanatieke sportieve supporters die al een beetje fan zijn van MOC’17 ondanks hun nederlaag afgelopen zaterdag. Jij komt terug rijden uit België waar jullie verblijven met het tweede om het seizoen af te sluiten.Tom Sanen komt speciaal terug vliegen van zijn vakantieadres in Spanje. Dus ja, als staf en selectie nemen we deze wedstrijd zeer serieus.

Daarnaast nemen we afscheid van een groot aantal selectie spelers die hun sporen ruim verdiend hebben èn een groot deel van de staf.

Ik noem ze even op zodat ze voor altijd in de geschiedenis boeken zijn terug te vinden. Robin Hansler, Joshua Becht, Gijs Wijnmalen, Wassim Chetbi, Brian Kruf, Owen Braeckmans en captain Tom Sanen. Vrijwel de volledige staf neemt ook afscheid: Remco van Haaren, Jasper Luymes, Tony Backer, Eddy van Oers en ondergetekende. Heel veel dank voor de jaren dat jullie betrokken zijn geweest bij het eerste van MOC’17 en het allerbeste voor de toekomst. Dank voor de sportiviteit en gezelligheid.

En ik wens jullie een hele mooie laatste wedstrijd met een passend afscheid.

 

Ja weer ff terug naar jou Jaap want jouw Top moet nog gaan komen. Wat verwacht je van zaterdag?

Ik verwacht dat het een uitdagende pot gaat worden maar dat wij met ons team ook hier weer de 3 punten mee naar huis zullen nemen.

 

En dus in de tweede klasse blijven. Wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag en wie gaat/gaan er scoren?

2-0 voor MOC1 en ik denk dat Joshua en Milad gaan scoren.

Bedankt Jaap. 

Geen dank

 

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom