s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Een tweetje met Dylan Jansen

Een tweetje met Dylan Jansen , de nieuwe centrale verdediger over natuurlijk FC Bergen, spits, overstap, fouten, Sarto en keep it simple.
 
Als nieuwkomer bij MOC ook voor jou de vraag: wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben op dit moment werkzaam bij graphic packaging international in hoogerheide.
 
Je bent overgekomen van FC Bergen. Hoe lang heb je daar gespeeld?En hoeveel jaar heb je in het eerste gestaan?
Ja dat klopt. Een keuze waarvan vele dachten dat ik deze nooit zou maken haha. Ik ben op mijn 16de in het 1ste terecht gekomen. tot mijn 18 geschommeld tussen 1 en 2 en daarna voor vast mijn wedstrijden bij 1 gespeeld. 
 
Dus met MOC heb je jezelf een mooi kado gegeven. Ben je altijd verdediger geweest?
Nee, tot mijn 20ste ben ik middenvelder of spits geweest. Door personele problemen een keer achterin gezet en dit beviel de trainer zo goed dat ik daar ben blijven staan. 
 
Die er varing lijkt me wel handig. Heb je nog bij andere clubs gevoetbald ?
Nee heb nooit bij een andere club gespeeld. Bijna wel een keer de overstap naar Dosko gemaakt maar dit draaide ik nog op de laatste dag terug. Achteraf gezien een goede keuze.
 
Daar kan ik uiteraard alleen maar in mee gaan. En nog wel eens meegedaan voor de hoofdprijzen?
Jazeker Guido, 1ste jaar 4de klasse nacompetitie gespeeld voor naar de 3de klasse. Helaas was dit niet gelukt maar het jaar daarop zijn we vol overtuiging kampioen geworden. In de jeugd ook een paar keer kampioen geworden maar dat was in de F-jes of D-tjes
 
Wat zijn jouw kwaliteiten?
Ik moet het vooral hebben van mijn voetbalkwaliteiten. Het overzicht en de rust die ik kan bewaren en heb denk ik best een goede trap.
 
Nou die heb je gewoon hoor Dylan. Wat voor type voetballer ben je ?
Een voetballende verdediger die graag naar voren wil voetballen en dat ook kan.
 
Wat is jouw doelstelling voor dit seizoen?
Mijn doelstelling is om dit seizoen belangrijk te zijn voor MOC’ 17 en de club proberen weer naar een hoger niveau te brengen met het hele elftal.
 
Je speelt nu een paar maanden bij MOC. Hoe bevalt dat?
Het bevalt prima! We hebben een gretige leuke jonge groep waar veel bij fout gaat wat ook logisch is. We hebben een hele goede voorbereiding gedraaid en iedereen ging vol moed de competitie in. De competitie was een valse start maar ik denk als we er met zijn allen voor blijven gaan moet dit wel goed komen.
 
Absoluut. De kans dat we verder dalen op de ranglijst is statistisch gezien heel klein, maar we kunnen er net als Max Verstappen wel veel inhalen.  Is er een verschil van cultuur bij MOC en FC Bergen?
Jazeker Guido. Bij FC Bergen heerst er echt een familie gevoel. Dit komt ook doordat ik daar al vanaf mijn 4de speel en iedereen bij de club ken.  Het willen en moeten presteren is bij FC Bergen niet zo hoog als hier dat is het grote verschil. 
 
Duidelijk dus dat de clubs dus een andere doelstelling kwa presteren hebben. Waarom heb je de keuze gemaakt voor MOC?
Doordat veel mensen in mijn omgeving zeiden dat ik misschien nog wel een niveautje hoger kon voetballen. Heb er nooit echt over nagedacht totdat MOC voorbij kwam. Toen heb ik tegen mezelf gezegd als je nog een keer een niveautje hoger wilt gaan voetballen moet dat nu gebeuren en toen heb ik die keuze gemaakt. 
 
Wij zijn er blij mee Dylan. Hoe staat FC Bergen er momenteel voor?
Aan de ranglijst te zien niet zo best. Maar spreek die jongens nog vaak en mede door vele blessures hebben ze niet vaak met de beste opstelling gespeeld dus denk wel wanneer iedereen weer fit is ze de puntjes weer gaan pakken en er gewoon in blijven
 
Dat gun ik ze zeker. Afgelopen zondag verloren met 1-3 van Sarto. Wat is jouw mening over die wedstrijd ?
We waren voetballend de veel betere partij. Begonnen fel en goed aan de wedstrijd met veel druk naar voren. Daar wist Sarto geen raad mee en schopte die ballen alleen maar naar voren. We kwamen onverdiend op achterstand maar gelukkig wel weer snel op 1-1 maar door persoonlijke fouten of niet scherp in de dode spel momenten kwamen we binnen 3 minuten op 1-3. Dit hebben we helaas de rest van de wedstrijd niet weten om te buigen.
 
Had er meer ingezeten voor ons?
Ja natuurlijk. Als je zo de bovenliggende partij bent dan moet je eigenlijk wel winnen. Zoals ik hierboven al heb aangegeven dat we 5 min niet scherp waren en dat koste ons de wedstrijd.
 
Zondag uit tegen SCO. Een zogenaamde 6 punten wedstrijd. Wat is het recept om van hen te winnen?
Hetzelfde als afgelopen zondag. Veel druk naar voren en dan moet het helemaal goed komen. En proberen 90 minuten scherp te zijn dan komt het wel goed .
 
En wie gaan er scoren ?
Ricky, Tom en Gerson.
 
Wat is jouw gewenste eindstand?
1-3
 
En dan nog inmiddels meest gestelde vraag. Wat is jouw quote van de week?
Voetbal is simpel. Wat moeilijk is, is simpel voetballen.
 
En dat is erg waar. Bedankt Dylan en succes bij MOC.
 
Dankje Guido!
 

2591 Banner 728x90

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail:

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom