s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Een tweetje met Ricky Willigers

Een paas een-tweetje met Ricky Willigers, de bijna oudste, over Danny, knieblessure, Rico Verhoeven, doelpunten, ingrijpen,Leo Tebbens en alles geven.
 
Na John van Loenhout ben jij volgens mij de oudste van de selectie. Voel je dat ook zo?
Vergeet mijn maat Danny Suijkerbuijk niet, die ziet er jong uit, maar is inmiddels de dertig al even gepasseerd haha. 
 
Om die reden vergeet ik ook steeds dat Danny ook al 3 kruisjes achter zijn naam heeft staan. Vorig week heb je goed nieuws gehad met betrekking tot je blessure. Kun je er wat over vertellen?
Na SCO thuis kreeg ik last van mijn linker knie. Gelukkig bleek na de MRI scan dat er geen schade was te zien aan mijn meniscus, kruisband of kraakbeen. Er zat wel wat vocht achter mijn knieschijf, maar dat was verder niet verontrustend. Hierdoor heb ik 2 weken gemist, afgelopen week kon ik weer aansluiten bij de groepstraining. Aankomende maandag verwacht ik weer minuten te maken.
 
Was het je geopereerde knie?
Nee het was nu mijn andere knie waar ik last van had.
 
Kun je vrij voetballen na een zware operatie zoals kruisbanden ?
Het kost zeker tijd om weer helemaal vrij te zijn in het hoofd. Dit gaat  stap voor stap. Uiteindelijk denk je er niet meer bij na en dat is dan ook het moment dat je weer aan wedstrijden kan gaan denken. 
 
Heb je na je operatie ingeleverd kwa kracht of mobiliteit?
Na mijn kruisbandoperatie heb ik veel kleine blessures gehad en zeker ook kracht verloren. Naast het voetbal heb ik ook bijvoorbeeld bij Rico Verhoeven getraind om mijn spieren sterker te maken, dat heeft ook geholpen. Maar vaak als het dan weer goed gaat, krijg ik met een tegenvaller te maken. Frustrerend, maar iedere keer probeer ik mezelf weer terug te knokken.
 
Als je dat blijft doen wordt je net zo goed als Rico! Is het dan toch de leeftijd? Haha. Hoeveel heb jij er dit jaar gescoord?
Helaas sta ik nu nog teleurstellend op 0 doelpunten, maar het seizoen is nog even en ik verwacht er dan ook nog wel een aantal te scoren. Het scheelt dat John van Loenhout achter mij staat daardoor zal ik meer kansen krijgen, helaas heb ik ook door mijn blessures nog niet samen met hem kunnen voetballen dit seizoen. 
Daarnaast heb ik er in de eerste seizoenshelft toch een hoop kunnen voorbereiden en versieren. Haha. Waaruit onze penaltykiller Dylan Janse weet te scoren. 
 
Ja dat is ook een kwaliteit. Ricky. Ik kijk uit naar een mooi een tweetje met John en jou. Maar dan op het veld. Verder hoop ik dat je alle doelpunten hebt opgespaard voor het slot. Wat zijn jouw verwachtingen naar de laatste reeks wedstrijden?
We weten wat ons te doen staat de komende wedstrijden. Ik verwacht dan ook dat wij nog voldoende punten gaan behalen. De thuis wedstrijden tegen de directe concurrenten moeten winnend afgesloten worden, dan zetten we een grote stap richting handhaving.
 
Een jonge selectie. Zondag komt jouw naamgenoot Rick van Loon, een supertalent die er met zijn 16 jaar uit ziet als uit Rico in zijn jonge jaren, uit  de B1 zelfs op het digitale wedstrijdflormulier voor. Kun jij die gasten nog wat leren?
Ja , ik vind het ook erg leuk om bezig te zijn met jonge spelers. Soms vind ik ons nog te lief en dan doel ik vooral op ‘ingrijpen tijdens belangrijke momenten’. Dus bijvoorbeeld het spel vertragen of een aanval eruit halen doormiddel van een professionele overtreding. 
 
Ja dat kan jij als de beste. Jammer dat niet elke scheids dat waardeert. Wat is jouw doelstelling voor dit seizoen?
Mijn doelstelling is ; Belangrijk zijn in de laatste fase van de competitie en daardoor het team helpen om handhaving te bewerkstelligen. 
 
En voor volgend jaar? Hoe lang verwacht je nog mee te kunnen?
Volgend seizoen verwacht ik met dit jonge elftal de volgende stap te zetten en en mee te doen bovenin de 2de klasse. Over stoppen denk ik nog niet na, het spelletje vind ik namelijk veel te leuk.
 
En dan een trainerscarriere?
Jeugdtrainer zie ik zeker zitten.
 
Kijk, zo heb ik weer een vacature ingevuld voor volgend seizoen. Jeugdcommissie binnenslepen deze kans! En dat op 1 april! Tweede paasdag wacht Beek Vooruit om 14.00 uur. Wat zou jouw recept zijn om de MOC supporters een mooi paascadeau te voor te schotelen?
Ik verwacht een hele lastige wedstrijd. Wij moeten ervoor zorgen in balverlies dat we de ruimtes zo klein mogelijk kunnen houden en scherp verdedigen en in balbezit de juiste keuzes maken en snel diepte kunnen zoeken richting Gerson, want ik vind dat daar onze kracht ligt.
 
En ja wat wordt de uitslag en wie kunnen we bijschrijven op het lijstje van doelpuntenmakers?
Uitslag 1-2. Doelpuntenmakers; Gerson & Salah.
 
De combi GS ben ik het uiteraard helemaal mee eens…En heb nog een mooie spreuk/ quote die je waarschijnlijk zo van een kaart kunt plukken?
Geef alles, dan komt de rest vanzelf!!
 
Bedankt Ricky en succes
 
Jij ook bedankt Guido.  
 
Langs deze weg ook een welgemeend bedankje namens staf en selectie voor barman Leo Tebbens die er voor heeft gezorgd dat we op donderdagavond niet aan uitdrogen toekwamen. Leo het ga je goed!
Als u niet van de drukke woonboulevards houdt bent u op tweede paasdag van harte welkom om 14.00 uur op de voetbalboulevard van Beek Vooruit. Mee met de bus? Vertek om 12.00 uur vanaf MOC'17. 
 

2591 Banner 728x90

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail:

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom