s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Een tweetje met Joey Tak

Een tweetje met Joey Tak, de nieuwe verdediger over RBC, kampioenschappen,  Gastel , Chemie , Clinge en voetballen.

Je eerste maanden bij MOC . Hoe zijn die bevallen?

Ja, eigenlijk wel top! Ik heb het ontzettend naar mijn zin, ben ontzettend goed opgevangen door de groep en we spelen daarbij nog eens leuk voetbal ook. Het is altijd afwachten als nieuwe speler hoe de groep op je reageert, maar het is erg gezellig!

Fijn om te horen. Je komt van RBC. Hoe lang heb je daar gevoetbald?  En heb je daar nog prijzen gewonnen?

Ik heb er 2 periodes van 3 jaar gespeeld. Ik ben er begonnen in de BVO tijd in de D2, dat jaar ben ik ook gelijk kampioen geworden. Het duurde tot en met de C2 en toen kwam het faillissement. Ik ben in de onder 19 teruggekomen met wederom gelijk een kampioenschap en vervolgens 2 seizoenen in het eerste elftal met in het eerste seizoen ook een kampioenschap. 3 kampioenschappen in 6 jaar klinkt niet verkeerd haha.

Dat is zeker geen verkeerd rijtje Joey. Expert in titels pakken! Heb je naast RBC nog bij andere clubs gevoetbald?

Ik ben woonachtig in Oud-Gastel en ben daar ook bij de plaatselijke SC. Toen werd ik opgepikt door RBC. Na 3 leuke jaren eindigend met het faillissement werd ik benaderd door BSC Roosendaal om daar te komen spelen. Na 2 leuke jaren met een bekerfinale in de B1 heb ik er toen toch voor gekozen om terug te gaan naar SC Gastel. Dit werd alles behalve een succes, toen ben ik vervolgens weer opgepikt door RBC en na 3 jaar ben ik bij MOC terecht gekomen. Ik heb mijn nodige omzwervingen dus al wel gehad.

Zeker weten. En de nodige ervaring opgedaan. Wat doe je in het dagelijks leven?  Getrouwd? Kids?  Kortom hoe ziet jouw leven naast het voetbal eruit?

Mijn dagelijks leven is eigenlijk doodgewoon. Ik ben 2ejaars student Chemische Technologie aan Avans Hogeschool. Ik ben nog woonachtig bij mijn ouders nog in Oud-Gastel. Niet getrouwd en geen kinderen, gelukkig nog niet met mijn 20 jaar. Ik heb een bijbaantje als leidinggevende bij de Action in Roosendaal om alle leuke dingen te kunnen bekostigen. Verder vind ik het gewoon leuk om leuke dingen te doen met mijn vrienden en mijn vriendin.

Ik dacht met zo’n studie dat jouw leven best wel explosief zou zijn  haha. Maar de enige actie is waarschijnlijk op je werk. Ben je altijd verdediger geweest?

Nee eigenlijk niet. Ik ben wel begonnen bij SC-Gastel als linksback. Eenmaal bij RBC in mijn eerste periode werd ik omgevormd naar linkshalf en controlerende middenvelder met hier en daar een wedstrijd als voorstopper. Bij BSC was ik ook nog een middenvelder en bij Gastel zakte ik weer een linie en daar ben ik niet meer weggehaald.

Waar speel je het liefst?

Het liefst speel ik centraal achterin. Ik heb dan het hele veld voor me en dus een beter overzicht. Ik word vaak ook linksback gezet, dit vind ik echter wel lastig soms omdat ik rechtsbenig ben. Al met al maakt het mij niet echt heel erg uit waar ik speel als ik maar speel haha.

Dat is ook het doel. Gewoon bij de eerste 11 staan. Wat zijn jouw specifieke kwaliteiten?

Ik heb vrij veel inzicht en overzicht. Ik kan het spel goed lezen en weet vaak wel waar ik moet staan of lopen om bepaalde gaten achterin te dichten. Ook heb ik wel een redelijke pass in mijn benen, al kan deze nog niet tippen aan de trap van Robin Hansler.

Blijven oefenen Joey! Beoefen naast voetbal nog andere sporten?

Nee voetbal is altijd mijn lust en mijn leven geweest en heb ook nooit een andere sport beoefend. Ik ben ook student met een bijbaantje en een vriendin dus kan ook niet echt zeggen dat ik er tijd voor heb buiten het voetbal.

Kan ik me voorstellen. En de tijd gaat toch al zo snel. Van Roosendaal naar Bergen op Zoom. Waarom heb je voor MOC gekozen?

Vanwege de ambitie en visie van de club. Ze hebben duidelijke plannen met een goede organisatie en ook een goede jeugd die later kan doorstromen. MOC wil de weg naar boven weer inzetten en ik wil ze daar graag bij helpen.

Wat is het verschil tussen RBC en MOC?

Vooral het verenigingsgevoel. Er is altijd wel iemand in de kantine, is er een mooie wedstrijd staat de kantine zelfs bijna vol. Donderdag avond is vaak kaarten, hierbij moet ik alleen nog even blijven observeren voor ik straks elke donderdag met een lege portemonnee sta. 

Dat lijkt me een goede strategie. En laat je vooral niet in je kaarten kijken. Heb je als verdediger nog weleens gescoord?

Ja, maar die als verdediger zijn denk ik wel op 1 hand te tellen haha. Ik ben geen verdediger die er continu overheen dendert want na 2 keer kun je me opvegen. Als middenvelder heb ik vroeger wel wat goals meegepikt.

Tot nu toe twee keer een gelijk spel. Terecht of te weinig punten?

Naar mijn mening te weinig. Een bizarre eerste wedstrijd waarin we niet goed speelden maar eigenlijk ook niks weggaven. En de tweede wedstrijd waarin je domineert alleen zelf de kansen niet weet af te ronden. Normaliter zouden we blij moeten zijn met een punt na een 0-2 achterstand, maar er had absoluut meer ingezeten.

Zondag uit tegen Clinge. Als jij nu in de kaarten kijkt :Wat is jouw voorspelling?

Ik verwacht een lastige wedstrijd maar uiteindelijk de 3 punten mee naar Moc met een 0-2 overwinning.

En wie klimmen er op de topscoorderslijst?

Natuurlijk Donovan die komt op 4 goals uit 3 wedstrijden. En Coen met een als voorzet bedoelde goal.

Laat dat maar aan Coen over. En heb je nog een quote van de week?

Quote van de week?  ‘’ Niet lullen gewoon voetballen.’’

En zo is het maar net. Bedankt Joey en veel succes.

Jij ook bedankt Guido

2591 Banner 728x90

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail:

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom