s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Een tweetje met Sander Remery

Vandaag een tweetje met Sander Remery over switchen van economie naar kunde, bruggenbouwer, leermomenten, tegenslag, linksback en 4-0.
 
Ik ben wel weer erg benieuwd naar een  jaar verder toen we elkaar ook gesproken hebben in oktober. Hoe gaat het met je studie en kun je nog even vertellen wat je precies studeert?
Toen we elkaar spraken in oktober vorig jaar begon ik aan de opleiding bedrijfseconomie. Maar ik ben aan het einde van het jaar toch veranderd van opleiding. Ik studeer nu bedrijfskunde en dat bevalt me goed.
 
Beter op tijd veranderd, dan spijt als je het niet doet. En vind je het een pittige opleiding?
Ik vind het op dit moment heel goed te doen maar misschien komen de moeilijke vakken nog. Het jaar is nog lang ha ha ha.
 
Wat kun je daarna doen met zo’n opleiding?
Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als manager bij verschillende soorten bedrijven. Je bent vooral bezig om bedrijfsprocessen te verbeteren. Eigenlijk bent je een soort bruggenbouwer tussen de verschillende processen. Door de processen goed op elkaar af te stemmen kan een bedrijf goede prestatie leveren aan haar klanten.
 
Nou met jouw kennis kun je dus ook processen in het veld beter beheersen. Dat  is altijd handig Sander. Vorig jaar was je voor het eerst aangesloten bij de eerste selectie na een voetbalverleden bij NAC. Hoe heb je het vorig seizoen ervaren?
Het was natuurlijk een vervelend seizoen omdat we uiteindelijk zijn gedegradeerd uit de 2de klasse, maar ondanks dat heb ik er ook veel van geleerd.
 
Je bent ook best wel lang geblesseerd geweest met een lang revalidatie traject. Wil je daar wat over vertellen?
Klopt, ik ben op 17 december jl geblesseerd geraakt aan mijn lies in de warming-up voor de wedstrijd tegen VOAB. Ik had een scheurtje opgelopen in mijn lies. Ik heb uiteindelijk 5 maanden moeten revalideren voordat ik weer speelminuten kon maken. Het was mentaal ook een harde tik omdat ik zo graag wil voetballen. Ik had vooral de eerste weken na mijn blessure hier veel last van. Maar daarna moet je je er overheen zetten en keihard gaan werken aan je herstel.
 
Ja dat is pittig. En dit seizoen toch ook in het begin even uit de roulatie. Hoe gaat het nu fysiek met je?
Het gaan nu heel goed, voel me fit en ik hoop dat ik dit het hele seizoen kan blijven. Ik word ook goed behandeld door onze fysio Fred, dus heb er alle vertrouwen in dat ik fit blijf.
 
Laat dat maar aan Fred over. Een vakman, zijn we blij mee.! Wat doet dat in mentaal opzicht met je? Wordt je er sterker door of  krijg je er een knauw door als je lijf niet wilt wat jij wilt?
Je krijgt mentaal best een tik. Je wordt veel voorzichtiger vooral op trainingen, omdat je niet geblesseerd wilt raken. Maar uiteindelijk zal dat gevoel verdwijnen en krijg je steeds meer vertrouwen in je lichaam.
 
Klopt. Uiteindelijk moet je je angst loslaten en weer vrij gaan spelen. De linker kant is jouw speelveld met een uitstekende wedstrijd van jou 2 weken geleden tegen Roosendaal. Kun je die wedstrijd nog eens beschrijven hoe je die hebt beleefd?
Het was een hele goede wedstrijd van ons. We staken veel energie in de wedstijd en waren 90 min lang gefocust waardoor we terecht de wedstrijd wonnen. We genoten ook van elke minuut, dat kon je ook goed terugzien.
 
Het plezier blijft uiteindelijk de basis voor een goede prestatie. Back, links buiten, midden veld. Je kunt in potentie naar mijn idee op elke positie  uit de voeten, maar waar voel jij je nu het meest thuis?
Ik kan op veel posities uit de voeten, maar voel me op dit moment het fijnst op de linksback positie. Dat heb ik ook aan gegeven bij de trainer.
 
Wat vind je van je het niveau in de derde klasse?
Ik vind het niveau niet heel erg hoog in de derde klasse en ben van mening dat we als team veel van elkaar mogen verwachten in het veld.
 
Tweede jaar in de  selectie kan in de regel nog wel eens lastig zijn. Hoe ervaar jij dat?
Ik vind het wel redelijk gaan. Ik heb het ontzettend naar mijn zin dit jaar en voel ook heel veel vertrouwen vanuit de staf en mijn teamgenoten. Ik heb heel veel zin in de wedstrijden die we nog mogen spelen.
 
Zondag wacht Steenbergen . Revanche nemen voor het verlies van afgelopen week.
Hoe zie jij dat?
We moeten inderdaad revanche nemen en ik denk dat iedereen gebrand is om een goed resultaat te halen. We hebben er alle vertrouwen in.
 
En de come back van Yannick Nijland. Ik kijk uit naar jullie een tweetjes. En jouw gedroomde uitslag?
4-0
 
De pupil van de week is Taylan Bicil en hij voorspelt een winst met 3-1 .
Daar teken ik ook voor ha ha ha.
 
Volgens Taylan door doelpunten van John en Hein . Wie prikken ze er volgens jou in?
Ricky 2 en Donovan en Hein.
 
En heb je nog een leuke quote, mag ook in het Frans hoor! (Sander is in Parijs geboren, red.)
Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest quote “Johan Cruijff”.
Ik heb het toch maar in het Nederlands geschreven zodat de lezer het goed begrijpt ha ha ha ha.
 
C'est très bien. Bedankt Sander en veel succes.
Dank u wel Guido.
 

2591 Banner 728x90

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail:

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom