s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Een tweetje met Matthias Deleij

Een tweetje met Matthias Deleij, de jonge talenvolle keeper, over Rotterdam, Valerie, RCS, Halsteren, vet,  SC Gastel, focus, reddingen en RBC. 
 
Traditioneel beginnen we met het voorstelrondje. Als ik op jouw profielfoto kijk dan dan zie ik een knappe jonge vrouw naast jou staan. Mag ik er van uit gaan dat dit jouw vriendin is?  En uiteraard willen we dan weten wie dat is natuurlijk. Studeer je nog? En welke richting? Zussen? Broers?
Dat is mijn vriendin Natasja inderdaad. Ik studeer op dit moment in Rotterdam en volg de opleiding International Business Studies in Rotterdam. Zit nu in mijn 2e jaar dus heb er nog 1 te gaan. Ik heb 1 broertje, Jaden die in de jeugd keept van RBC ;) en heb 2 oudere zussen (Valerie en Esmay) die ook in Rotterdam studeren. Valerie heeft ook bij MOC’17 gevoetbald.
 
Kijk een echte voetbalfamilie dus. En in het weekend hou je AH draaiende?
Haha, een druk weekend heb ik hè . 
 
Zo ben je keeper in de A1- Jo-19-01 en zo sta je plotseling tussen de palen in het eerste.
Kun je eens vertellen wat er de laatste weken met je is gebeurd?
Na de winterstop verwachtte ik gewoon weer bij de JO19-1 aan te sluiten, maar kreeg toen van de trainer  (Ardian Lekaj, red.) de kans om me te bewijzen in het 1e elftal. Dat mocht ik doen in de wedstrijd tegen RCS. Na de wedstrijd zei de trainer dat hij mij wilde doorschuiven van de JO19-1 naar het 1e elftal als eerste keeper.
 
Volgens mij ben je een van de jongste keepers die op deze leeftijd (17 jaar) eerste doelman is geworden, maar de archiefcommissie gaat mij ongetwijfeld corrigeren als ik ongelijk heb. Hoe heb je dat ervaren?
Het is heel snel gegaan. Aan de ene kant vond ik het erg jammer dat ik de JO19-1 moest verlaten waar ik met veel plezier speelde, maar zo’n kans om als eerste keeper in het eerste te staan laat ik niet gaan.
 
Nee dat begrijp ik. En hoe leuk of stoer is het om aan je vrienden te vertellen dat je de eerste doelman bent van MOC’17?
Het is heel vet om dat te vertellen aan mijn vrienden, die hadden ook niet verwacht dat ik die stap dit seizoen al mocht maken.
 
Hoe ben je het keepersvak ingerold?
Vroeger was ik altijd voetballer in de F’jes. Ik verving dan wel eens de keeper die ook wel eens een wedstrijd wilde voetballen, ik trok dan zijn handschoenen aan en ging het doel in. Uiteindelijk vond ik het wel steeds leuker om te keepen en heb toen besloten om het seizoen daarna zelf de keepershandschoenen aan te trekken. Later heb ik weer besloten om te voetballen, omdat ik heel erg twijfelde over wat ik wilde. Toen ik naar MOC’17 kwam, had ik het besluit gemaakt om te gaan keepen en dat niet meer te veranderen.
  
Wat is het mooie aan keepen?
Het mooie aan keepen vind ik dat je je team echt kunt helpen. Als het even minder gaat en de tegenstander krijgt meer kansen, dan is het heel lekker om een paar reddingen te maken en zo je team op de been te houden. 
 
Waar liggen jouw kwaliteiten?
Mijn kwaliteiten zijn mijn reflexen. Daarnaast ben ik ook sterk in de lucht. 
 
D’as best handig! Wat zijn jouw ambities?
Mijn ambitie is om zo lang mogelijk mee te gaan op niveau en om MOC back on top te helpen.
 
Kijk daar straalt ambitie uit. Altijd bij MOC gevoetbald of ook nog elders? En nog kampioenschappen of andere belangrijke overwinningen behaald?
Ik kom uit Halsteren dus ik heb altijd bij RKSV Halsteren gevoetbald. In mijn tweede jaar in de JO15 van Halsteren heb ik de overstap gemaakt naar de JO15-1 van MOC. Ik ben nog nooit kampioen geworden in mijn voetbaljaren, dus ik denk dat mijn eerste kampioenschap er snel aan gaat komen ;).
 
Alles is mogelijk Matthias! En nog genoeg te leren ook? Ik ga je niet vragen naar je mindere kwaliteiten om de tegenstander niet in de kaart te spelen..
Ik heb zeker nog veel te leren, dus daar ga ik met de keeperstrainer mee aan de slag. 
 
Slim antwoord. Ruim twee weken geleden je officiele debuut tegen SC Gastel. Ja vertel maar.  Hoe heb je die wedstrijd beleefd? 
Ik vond dat we de wedstrijd niet goed begonnen en daardoor al snel op een 1-0 achterstand kwamen. Maar toen de wedstrijd al langer bezig was begonnen wij ons meer terug te knokken in de wedstrijd en kwamen we voor de rust op 1-1. (Robin Hansler pen.) Na de rust liepen we meer over hen heen en scoorden we de 2-1 (Donavan Carolus)  en  3-1 (Kevin van Andel). Laat in de wedstrijd werd het nog 3-2 door een discutabele penalty. Maar de 3 punten waren binnen, dus ik had best een lekker debuut. 
 
Nou dat kun je wel zeggen. Het publiek laat zich best wel horen in Gastel. Heb jij daar dan last van?
Het is wel even wennen om met zo’n publiek te spelen, want in de jeugd kom dat bijna nooit voor dat dat zo heftig is. Maar als de wedstrijd bezig is kan ik me daar goed van afsluiten en focus ik me alleen op de wedstrijd.
 
Wat vind je van het niveau in de wedstrijden tot nu toe?
Het niveau van de wedstrijden ligt niet veel hoger dan in de A-jeugd, maar je merkt wel dat het voetbal veel fysieker is dan in de jeugd. 
 
Ardian Lekaj kijkt niet naar leeftijd of je bij de beloften speelt of JO17-01 maar kiest simpelweg voor de besten. Wat vind je van zo’n visie?
Ik vind dat een hele goede visie. Als je betere opties rond hebt lopen in de jeugd of beloften, lijkt het me logisch dat je voor de betere opties kiest. Leeftijd maakt niet heel veel uit, het ligt eraan hoe je presteert.
 
Absoluut Matthias. Afgelopen dinsdag winst op tweede klasser Terneuzense Boy’s in het beker toernooi. Met enkele belangrijke reddingen van jou. Terechte overwinning?
Ik vond dat wij in de eerste helft niet de betere partij waren, maar dat wij de tweede helft goed terugkwamen en echt de bovenliggende partij waren. We scoorden ook nog eens 3x, dus een terechte overwinning. 
 
Kun je de wedstrijd nog eens samenvatten voor degenen die lekker warm bij de kachel zaten?
In de eerste helft had Terneuzense Boys veel grote kansen, maar ze maakte die niet af. Wij kregen in de eerste helft ook een paar kansen maar die werden ook niet afgemaakt. Begin eerste helft maakten wij al vroeg de 1-0 (Ricky Willgers) en niet lang daarna scoorden we ook de 2-0 (Tom Sanen).  Terneuzense Boys creëerden bijna geen kansen meer in de 2e helft. Later werd het ook nog 3-0 (debutant Nuri Cakar )  dus was de wedstrijd beslist. Laat in de wedstrijd kregen we ook nog een discutabele tegengoal, dus helaas heb ik niet de 0 gehouden en werd het 3-1. Maar het belangrijkste is dat we verder zijn in de beker!
 
Maar goed in alle eerlijkheid: het was absoluut geen goal. Dus eigenlijk moeten we die niet tellen, maar helaas werkt het niet zo. Zondag gaan we uit naar de koploper RBC.  Al eens eerder tegen hen gevoetbald in de jeugd?  Wat is jouw recept om hen te verslaan?
In de jeugd heb ik heel vaak tegen hen gespeeld, en heb toen ik in het elftal stond nog nooit van ze verloren ;). We moeten gewoon ons ding blijven doen en onze stijgende lijn doortrekken. 
 
Wie gaan er scoren en wat is jouw voorspelling qua einduitslag?
Ik denk dat het een zakelijke 0-2 overwinning wordt voor ons. Ik denk dat Hein en Tom gaan scoren.
 
Ik kijk er naar uit. En ten slotte: Heb je nog een quote van de week?
Nooit geschoten is altijd mis.
 
En jij als keeper kan dat weten. Bedankt Matthias en heel veel plezier en succes. 
Jij ook bedankt Guido!
 
 
 
 
 

2591 Banner 728x90

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail:

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom