s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Een Tweetje met Gijs Wijnmaalen

Een tweetje met Gijs Wijnmaalen over Messi, Ardian, kaarten,verdedigen, 47, zingen,  netflix , RBC, Virtus en complimenten.
 
Nog steeds aan de studie Gijs?.  Volgens mij studeerde je bij het voorgaande een tweetje in Wageningen. Is dat nog steeds zo? 
Nee dat is niet meer zo Guido. Nog wel steeds aan het studeren maar dan nu in Rotterdam. Ik heb het iets dichter bij huis kunnen vinden.
 
Oh dan kun je vanuit Dinteloord bijna op de fiets. Hoe is het met Messi van Prinsenland?  En de jonkies van MOC vragen steeds aan mij of jou jonge zus Marijke nog steeds vrijgezel is?
Met de Messi van Prinsenland is alles goed! Nou dan heb ik goed nieuws voor ze, dat is nog steeds. Dat kunnen ze ook gewoon aan mij vragen hoor.
 
Ze zijn te verlegen Gijs. Inmiddels ben je van vaste waarde voor het elftal. Hoe gaat het met je ontwikkeling?
Dat vind ik een lastige vraag. Ik denk wel ik me de afgelopen paar jaar ontwikkeld heb in het eerste, maar naar mijn idee kan ik nog wel beter dan hoe ik nu speel. Ik verwacht wel dat de positie waar ik nu speel onder Ardian(iets meer naar voor geschoven) mij meer ligt en me daardoor ook beter kan gaan ontwikkelen.
 
Ik zie inmiddels ook een Gijs met een splijtende dieptepass en een puntgave assist. Zit er nog meer in het vat?
Ik denk dat er dit seizoen ook nog een paar schitterende doelpuntjes in dat vat zitten.
 
Kijk daar verheug ik me dan weer op. Wat zijn jouw specifieke kwaliteiten?
Ik win een bijna al met kopduels achterin en zit er daarnaast ook vaak tussen met een voetje.
 
Je speelt nu op een andere positie. Is dat wennen?  En bevalt dat?
Het was zeker even wennen. Onder Theo was de tactiek eerst goed staan vanuit achteruit en dan proberen in de omschakeling gevaarlijk te zijn. En nu onder Ardian spelen onder het motto “what the f*… is verdedigen? “ Daarom ook dat ik nu wat meer naar voren ben geschoven in het team en we overal op het veld 1 op 1 willen staan en zoveel mogelijk proberen aan te vallen. Dat bevalt goed in het team!
 
Ben je nog steeds 1.97 of ben je ook daarin gegroeid? En inmiddels maat 48 voetbalschoen?
Daarin ben ik gelukkig niet meer gegroeid haha. Nog steeds 1,97 en maatje 47
 
Tijdens het trainingskamp in Heemskerk heb je wederom je zangkwaliteiten laten horen bij zustervereniging ADO’20 ? Tot groot genoegen van die club tijdens de nieuwjaarsreceptie. Wanneer komt je eerste nummer uit. Een songwriter hebben we al bij het tweede rond lopen.
Ja dat gaat wel eens tijd worden. Ik had het er laatst ook nog over met de influencer van Bergen op Zoom (Brian Kruf), want hij wil ook nog wel eens een nootje zingen als hij gedronken heeft. Denk dat het dan een duet gaat worden.
 
Dat wordt vast een mooi een tweetje! Een binnengekomen vraag die ik wil stellen: Hoe gaat het met kaarten de laatste weken?
Deze vraag ga ik niet beantwoorden.  
 
Haha. Misschien morgen wel want nou worden we toch erg nieuwsgierig… Maar goed ik snap dat je je niet in de kaarten wilt laten kijken..Je bent 2 jaar geleden door Ardian Lekaj vanuit het tweede naar het eerste gehaald. Hoe was het weerzien met hem?
Ja leuk! Ik vind Ardian echt een hele komische man. We zouden eigenlijk zijn wedstrijd besprekingen moeten filmen en volgend jaar op Netflix moeten zetten dat kan niet anders dan  een succes worden. Maar hij krijgt het team wel altijd goed scherp voor een wedstrijd en daarnaast heeft hij wel positieve vibe gebracht in het team.
 
Een andere manier van voetballen wat resulteerde in een prima eerste helft tegen RBC . Kun je de wedstrijd nog eens beschrijven?
Ja een wedstrijd met twee gezichten. We spelen echt een goede eerste helft en RBC had helemaal niks te vertellen dat resulteerde dan ook in een 0-2 versprong. De tweede helft was het allemaal 180 graden gedraaid. 
Dat is bij elke wedstrijd Gijs…….
Wij konden alleen maar tegenhouden en vergaten zelf helemaal te voetballen waardoor we niet meer onder druk vandaan kwamen. Ik denk dat we op basis van de tweede helft nog blij mogen zijn dat we daar niet verloren hebben.
 
Uiteindelijk een terechte uitslag?
Ja Ik denk het wel. Zij hebben uiteindelijk wel meer kansen gehad dan wij, maar ook in de tweede helft hebben wij nog kansen gehad om de wedstrijd te winnen dus ik denk dat 2-2 wel een mooie uitslag was.
 
Zondag thuis tegen Virtus. Hoe schat jij onze kansen in?
Ik schat onze kansen hoog in. We zijn de laatste weken goed bezig en ik denk dat we deze lijn ook door kunnen trekken tegen Virtus.
 
En tot nu toe scoren we altijd. Wie gaat ze er zondag inleggen?
Ik verwacht dat wij zondag vier keer gaan scoren dat en de doelpunten gemaakt zullen worden door Tom Ricky en Hein. Dan moeten ze zelf maar gaan uitvechten wie van de drie er twee gaat maken.
 
Misschien vinden zij wel dat jij de vierde moet gaan maken. De pupil van de week Luuk Broos voorspelt een 3-2 overwinning. Doelpunten Hein en Ricky (2x). Wat is jouw einduitslag?
Ik denk dat we 4-1 gaan winnen.
 
Ik heb met beide uitslagen geen moeite. En uiteraard zijn we razend benieuwd naar jou quote van de week?
“Het hoeft niet perfect te zijn om prachtig te zijn”
 
Dat is een mooie Gijs. Wil je nog ergens op terug komen?
Nee hoor, Ik wil alleen jou nog bedanken voor alles wat je voor het 1ste en voor MOC doet. Ik weet dat het allemaal een stuk minder geregeld zou worden als jij (maar ook Stephan) er niet zou zijn. 
 
Nou die zag ik ff niet aankomen. Gelukkig doe ik het niet alleen . We hebben een prima staf  met Stephan, Ardian, John,Patrick, Fred, Sander, Melvin, Corne en achter de schermen staat er nog een heel peloton vrijwilligers van bestuur, SVM, TC,  tot aan de dames en heren van de Bar, trainers van 2,  Jo-19-1, Jo17-1, pupillen van de week leverancier Johan en zo kan ik nog even doorgaan maar dan ben ik morgen nog aan het opsommen. Overigens kan het peloton binnen MOC nog altijd uitgebreid worden. Maar je complimenten zijn in dank aanvaard en ik deel ze graag met alle betrokkenen.  Bedankt Gijs ik vond het weer leuk bij te praten.  Veel succes. En ik kijk uit naar die goal van jou!
 
Vers van de pers. Op dinsdag 26 februari speelt MOC voor de beker uit tegen Sliedrecht.  
 
 

2591 Banner 728x90

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail:

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom