s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Een tweetje met Hein Loman

Een tweetje met Hein Loman over PABO, Joyce, Padel, Roland Garros, Henkie, muziek, Schijf, Victoria en alle ballen op…..

 

Iedereen kent jou natuurlijk al, maar misschien toch nog even goed om weer even het geheugen op te frissen. Dus ja brandt maar los. We willen alles weten over vriendin, studie enzovoort.
Ha Guido.  Ik ben 24 jaar jong, nog woonachtig bij mijn ouders in Bergen op Zoom en ben in februari gestart aan mijn laatste jaar op de PABO, opleiding tot leerkracht in het basisonderwijs. 
Verder ben ik al meer dan zeven jaar gelukkig samen met een van de trouwste supporters van MOC’17:  Joyce Belde.  

Ja ik weet dat er ooit een basis is gelegd voor jullie relatie toen we met MOC naar Birmingham zijn geweest. Mooi dat jullie nog steeds een gelukkig koppel zijn. Buiten het voetbal ben je ook nog tennis leraar?

Klopt, ik geef nu bijna vier jaar met veel plezier tennisles bij LTC de Zoom. Dus mochten er nog mensen willen starten met tennis. Jullie zijn welkom op de Zoom!

Bij deze genoteerd Hein. Je ziet vaak de combi tennis en voetbal. Hoe komt dat denk je?

Het gebeurt inderdaad vaak dat ik (oud) voetballers tegenkom op de tennisvereniging. De meeste voetballers hebben een aardig balgevoel, waardoor zij sneller succes ervaren in tennis dan mensen die nog nooit eerder een balsport hebben gespeeld. 
Alhoewel er ook uitzonderingen zijn, Tom Sanen kan in mijn ogen nog wel wat lessen gebruiken…Ik heb nog wel een suggestie voor een teamuitje Guido. Sinds vorig jaar liggen er twee Padelbanen op de Zoom. Dat is een combinatie van tennis en squash en ik ben zeer benieuwd hoe vaardig onze selectie daarin is. Lijkt je dat wat?

Ik zou zeggen : gooi het in de spelersraad. Lijkt mij wel leuk!. Geldt dat aanbod ook voor andere elftallen? Wat is jouw specialiteit als tennisser?

Ik durf wel van mezelf te zeggen dat ik een aardige service heb.

Serveren moet met jouw lengte een eitje zijn volgens mij?

Een eitje wil ik niet zeggen, maar ik krijg de bal, mede door mijn lengte, met genoeg snelheid in het vak geserveerd.

En al een  Grandslam gewonnen?

Nog niet, maar ben momenteel hard aan het trainen voor Roland Garros. 

Kijk dat hoor ik graag. Gaan ze dan we de finale naar de zaterdag verplaatsen? Zondag verwachten wij je nl. gewoon aan de aftrap. Nog andere prijzen  binnen gesleept?

Twee jaar geleden heb ik een prijs weten binnen te slepen op het Zoom(er) toernooi. Dat kwam door de goede voorbereiding die ik de avond ervoor had getroffen met Robin Hansler. Daar wil ik hem nog voor bedanken!

Jouw vader is een begenadigd muzikant.  Heb jij die talenten ook?

Dat is hij zeker! Helaas heb ik nooit een muziekinstrument bespeeld. Hierdoor vind ik het moeilijk om te bepalen of ik die talenten ook heb, maar beter dan ‘Henkie’ (mijn vader) gaat me denk ik niet meer lukken.

Ach je bent nog jong Hein. Alles kun je leren! En heeft muziek jouw interesse?

Muziek maakt me vaak gelukkig, dus het heeft zeker mijn interesse. Als ik nu zou moeten kiezen voor een instrument, zou ik graag piano willen leren spelen.

Mooi instrument Hein. Terug naar het voetbal. Hoe staat het met je ontwikkeling op dat gebied? Zit er muziek in?

Door de concurrentie die we nu in onze groep hebben, raakt iedereen gemotiveerd om zichzelf in de eerste elf te knokken. Op die manier gaat het niveau van trainingen omhoog en kan iedereen zichzelf verder ontwikkelen. Persoonlijk gezien gaat het na de winterstop beter, maar er zijn nog genoeg punten waar ik aan kan werken. Zo heb ik laatst nog een aardig voetballesje (Ardian vond het denk ik een zwemlesje) gehad in Sliedrecht. 

Om een voorbeeld te noemen: de loopacties en de handelingssnelheid waarmee de buitenspelers van Sliedrecht speelden , zijn punten waar ik me nog in kan verbeteren. 

Ja die mannen waren wel een paar slagen verder. Die gaan nog ver komen in de beker. Penaltykiller? Hoe veel heb je er gescoord /gemist?

Dit seizoen sta ik op vier doelpunten in de competitie en twee in de beker vanaf de stip. 
Gelukkig heb ik er nog geen één gemist dit jaar!
Verder heb ik drie velddoelpunten gemaakt, dus in totaal sta ik op zeven competitiedoelpunten. 

Dat is netjes Hein. Ik ga niet vragen naar jouw favoriete hoek om komende tegenstanders niet wijzer te maken, maar wat is je mooiste doelpunt tot nu toe?
Mijn mooiste doelpunt was uit bij RBC Roosendaal. Tom Sanen legde de bal terug op ongeveer elf meter van het doel en ik schoot hem toen hard in de bovenhoek binnen. Helaas was het niet genoeg voor de drie punten die middag.

Ja precies op elf meter, maar dat deed tie omdat je gewend bent om te scoren van die afstand.  Maar absoluut een mooi doelpunt. De laatste tijd ben je aardig in vorm aan het komen. Ervaar je dat zelf ook?

Het plezier is voor mij een belangrijke factor om te kunnen presteren. Dat heb ik het eerste half jaar gemist, maar dat is nu wel anders. Ik denk dat ik na de winterstop beter in mijn vel zit en daardoor ook beter ben gaan voetballen.  De trainer zorgt ervoor dat we plezier hebben en voor elkaar door het vuur gaan. Als we deze lijn doortrekken kan het nog een leuk seizoen worden. 

Dat gaat het zeker worden. Pieken op het juiste moment! Heeft jouw hoogte stage in de Alpen daar toe bijgedragen?

Nou, om eerlijk te zijn was mijn eerste wedstrijd na mijn skivakantie niet heel best. De trainer vroeg in de wedstrijd nog of ik mijn ski’s aan had.., dus nee. Het was wel een zeer goede vakantie trouwens!

Ach ja de overgang van ski- naar voetbalschoen is ook best wel een dingetje. Maar je kan niet altijd shinen Hein. En hoe ben je de vastenavend doorgekomen? 

De vastenavend was weer leutig. Goede vijf dagen gehad in ’t Krabbegat! Jij ook nog weg geweest Guido?

Zeker Hein.  Het muzikale gedeelte ondersteunen wij met Ummekesum en nog veel meer dweilbandjes en ‘t Laffeseeke had een ludiek thema in de optocht met :”nie Mocke, mar Wokke” . We hebben goed op koers gelegen zullen we maar zeggen.  Even terugkijken naar twee weken geleden. Thuis tegen Schijf. Klinkende 5-1 overwinning. Kun je nog eens terugblikken?

We begonnen wat slordig aan de wedstrijd. Door een persoonlijke fout kwamen we op 0-1. Daarna hebben we laten zien dat we onze kopjes niet meer laten hangen na een tegenslag en hebben we de wedstrijd gedomineerd en terecht met 5-1 gewonnen. Dat voelde erg lekker na een aantal onterechte gelijke spelen, hopelijk pakken we zondag weer drie punten!

Ja en mooie doelpunten. Die van Sander Remery zat er wel lekker in.  En die van Gino was ook geen verkeerde. Zondag wacht Victoria, waar we uit van hebben verloren. Wat zijn jouw verwachtingen?

Als wij ons eigen spel spelen verwacht ik dat we de drie punten op Rozenoord houden. 

De pupil van de week Charly Mulleman verwacht ook een overwinning. Leuk een meisje die de aftrap verricht. Welke eindstand verwacht jij op het score bord en wie gaan ze erin leggen?

Ik voorspel een 3-0 overwinning met doelpunten van Ricky, Gino a.k.a Dumfries en hoop er zelf ook nog een te maken!

En ik ben heel nieuwsgierig naar jouw quote van de week.
‘Alle ballen op Heintje!’ (Boek van Hugo Borst, zou iedereen is moeten lezen!)

Nou die gaan we dan maar eens aanschaffen. Bedankt Hein en veel succes.

Jij ook bedankt Guido!

2591 Banner 728x90

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail:

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom