s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Een tweetje met Tom Sanen

Een tweetje met aanvoerder Tom Sanen over 250 wedstrijden MOC’17, Barcelona, osteopathie, judo, doelpuntenmachine, Chita, Denzel, clinge en eet meer  fiets?!?
 
Nog maar eens voor degene die je nog niet kennen. Wie ben je, wat voor werk doe je. Vriendin? Broer?
 
Ik ben Tom Sanen en ik ben 26 jaar. Ik woon in het prachtige Heerle en werk als Fysiotherapeut bij OrthoMedic in Bergen op Zoom. Ik studeer ook nog Osteopathie in Antwerpen. Ik heb een broer en al weer een behoorlijke tijd een leuke vriendin!
 
Nou dat heb je goed voor elkaar. Komend weekend een druk  weekend met studie en voetbal?
Behoorlijk druk inderdaad! Ik heb zaterdag mijn examen osteopathie om door te mogen naar het 3e leerjaar. Ik moet dus deze week vooral heel veel studeren. Daarnaast wacht zondag natuurlijk de belangrijke wedstrijd tegen Clinge. Je kan dus wel stellen dat het een druk weekendje wordt. 
 
Ja je bent flink aan het stampen. Knap hoor. Behoorlijk pittige opleiding. In je jonge jeugdjaren zat je op judo .  Heb je daar voordeel van gehad toen je begon met voetbal?
Ik denk dat ik me fysiek bij de Judo wel meer ontwikkeld heb dan ik dat bij de voetbal gedaan zou hebben. Ik had wat dat betreft dus fysiek wel een streepje voor op de rest.  Technisch gezien heb ik niet zo heel veel geleerd bij de Judo. Gelukkig was mijn techniek van kleins af aan al exceptioneel dus heb ik hier weinig last van gehad!!
 
Haha . Laat je oud judo leraar Cor Schuurbiers het maar niet horen. Wanneer ben  je met voetballen gestart?
 
Ik ben begonnen toen ik 12 was in de D3. We werden toen direct 2 keer kampioen. Ik hoef jou natuurlijk niet te vertellen dat dit voornamelijk te danken was aan mijn doelpunten en assists. Ik voetbalde dat jaar op Total 90 van Nike. Met zulke kicksen kan het ook niet anders dat je veel scoort natuurlijk……
 
Ja dat  kan niet anders met zulke schoenen. Gelukkig loop je er vaak naast. En ik heb al mijn talent  onbenut gelaten en aan jou doorgegeven. Alles voor het jong hee. Je broer Lars heeft bijvoorbeeld niks gekregen. Maar die is weer goed in andere dingen zoals auto’s  poetsen. Dat kan jij weer niet. En daarnaast nog andere sporten gedaan?
Ik heb ook een behoorlijk tijd op tennis gezeten. Echter toen ik de keuze moest maken tussen die twee sporten ben ik volledig voor de voetbal gegaan. 
 
Ja nog wel eens potjes tegen Hein Loman gespeeld kan ik me herinneren. Doe je nu nog andere sporten naast het voetbal?
Ik tennis nu sporadisch nog wel eens. Dan moet het echter wel schitterend weer zijn anders zie ik het niet echt zitten. Daarnaast hou ik van fitnessen en fiets ik ook graag een rondje in de zomer. Ik doe dit onder andere  met onze trouwe Moccer Gijs Wijnmaalen. Echter geldt hiervoor hetzelfde als bij de voetbal.. hij is er niet zo goed in!
 
Nou , Nou. Volgens mij fietst hij jullie het snot voor de ogen. Als jullie bij het eindpunt komen heeft Gijs al uitgebreid kunnen luchen en  uitrusten.  Hoe belangrijk vind jij voeding en sport/ gezondheid?
 
De laatste jaren heel belangrijk. Sport heb ik altijd al heel belangrijk gevonden, maar moet bekennen dat ik nooit zo op mijn voeding  heb gelet. Echter is hier vooral de laatste jaren veel verandering in gekomen. Ik merk dat ik veel meer bereik met het sporten nu ik ook regelmatig op mijn voeding let. Daarnaast drink ik ook een stuk minder alcohol. Moet zeggen dat die maandagen een keer niet scheel uit mijn ogen kijken van de drank me wel bevallen! 
 
Ja ik zeg altijd al: je bent wat je eet.  Maar mooi dat je het zelf ook voelt. Wanneer ben je in het eerste terecht gekomen?
Ik ben op mijn 17e vast bij het eerste terecht gekomen. Ik was 2e jaars A toen ik definitief de overstap maakte. Heb het seizoen ervoor al wel regelmatig meegedaan als invaller. 
 
Kun je die wedstrijd nog eens terug halen?
 
Die kan ik me nog vrij goed herinneren. We speelden uit tegen HSC op een slecht veld en het regende. Dit is dus ideaal voor een technisch begaafde speler als ik. De trainer van het eerste was er dat weekend niet en dus werd de leiding overgenomen door Jan Broeren (destijds trainer van Moc 2). Ik had bij Jan al een aantal wedstrijden in het 2e gespeeld. Hij vertelde me in de bespreking dat ik in de basis zou starten. Dit had ik nooit verwacht op dat moment, maar was voor mij natuurlijk een leuk moment. We wonnen de wedstrijd en ondanks dat ik 3 keer struikelde over mijn eigen benen speelde ik een aardige pot. Sindsdien heb ik er eigenlijk altijd wel bij gezeten.
 
Ja volgens mij  vrijwel geen wedstrijd gemist. Zondag speel je je 250e wedstrijd in het eerste .  Had je dat ooit bedacht toen je begon?
Toen ik begon met voetballen niet. Toen dacht ik 250 wedstrijden voor Barcelona te gaan spelen. Helaas heeft een tekort in het scoutingbeleid van die club roet in het eten gegooid. Anders had ik afgelopen jaar mooi het stokje van Andres Iniesta over kunnen nemen….. Echter toen ik bij het eerste van MOC kwam had ik mezelf wel voorgenomen hier lang te voetballen en leek het mij ook wel mooi om 250 wedstrijden te halen. In mijn eerste seizoen bij het eerste behaalde Esmir Kustura dat aantal en ik vond dat destijds wel gaaf. 
 
Tja dan had je maar Mino Raiola als zaakwaarnemer moeten nemen. A-Ligt had die jou wel bij Barca ondergebracht voor een kleine vergoeding. Het gebeurt inderdaad niet zo vaak dat iemand de 250e wedstrijd haalt. Ik kan me Lars van Linder nog als laatste herinneren.  Hoe voelt dat?  
Het is natuurlijk leuk. Het betekent dat ik het toch al een behoorlijke tijd rondloop in het eerste van MOC. Aangezien ik dat altijd als doel heb gezien ben ik wel blij dat ik dat aantal ga bereiken.
 
Zeker een mijlpaal om trots op te zijn. En dan op naar de 500?
Dat durf ik niet te zeggen. Dan moet ik nog wel heel wat jaren door. Maar je weet het nooit natuurlijk.
 
Er wordt flink aan je getrokken door andere clubs uit de eerste en tweede klasse. Ben je al aan uit wat je gaat doen?
 
Ik ben er voor mezelf wel uit wat ik ga doen volgend jaar! 
 
Nou  dan gaan we dat wel horen de komende tijd. Wat zijn je wensen nog op voetbalgebied?
Ik heb niet zo super veel wensen eigenlijk. Ik voetbal vooral omdat ik het een hele leuke sport vind. Ik wil dus vooral gewoon de komende jaren hier veel plezier in hebben! We hebben de afgelopen jaren best wat tegenslagen gehad en dat heeft toch allemaal invloed op het plezier. Dat is dus voor mij op dit moment het allerbelangrijkste! 
 
Het plezier weer terugvinden dus. Ja dat begrijp ik wel. Hoe kijk je terug op 8 jaar MOC in het eerste?
Over het algeheel met een heel goed gevoel. Ik heb veel mooie momenten meegemaakt en voornamelijk met vrienden gevoetbald. De laatste jaren waren dan wel wat minder, maar toch overheerst er een goed gevoel.  Sowieso waren de teams de afgelopen jaren heel gezellig ongeacht de resultaten. 
 
En dat is buiten het voetbal om ook super belangrijk. Wat was je mooiste wedstrijd?
Dat is de nacompetitie wedstrijd tegen Helvoirt voor promotie naar de 1ste klasse. We hadden uit met 0-1 gewonnen en hadden er dus wel een goed gevoel over. Echter was het thuis een knotsgekke wedstrijd die we met 4-5 verloren. Ik heb volgens mij de bal een keer keurig in mijn eigen goal geschoten. Je kan je dus wel voorstellen dat ik ontzettend blij was dat we deze wedstrijd na stafschoppen wonnen. Ik kan me van die strafschoppenserie ook nog goed herinneren dat Brian Kruf graag de beslissend penalty wou nemen. Dankzij zijn kameraad Daan Mennes, (keeper red.) die als een echte chita de ene na de andere penalty uit zijn doel hield, mocht hij dit ook gaan doen. Echter ligt die bal nog steeds ergens bij Bravis…. Gelukkig was Patrick Hendrickx zijn zenuwen wel de baas en schoot hij ons naar de overwinning.
 
Good old Patje. Die kun je om een boodschap sturen. De laatste tijd scoor je waarschijnlijk tot je eigen verbazing al 4 wedstrijden achter elkaar. Wat is er gebeurd?
Mij verbaast het niks natuurlijk. Ik heb zelf altijd al geweten dat dit erin zat. Ik denk dat al mijn trainers zullen beamen dat ook zij aan het wachten waren tot ik zou transformeren in een ware doelpuntenmachine. Echter is deze ontwikkeling gekomen door keiharde training. In de voorgaande jaren miste ik nog wel eens een kansje… ook dit jaar is dit me dacht ik wel eens overkomen, maar ik heb daarna de hulp ingeschakeld van niemand anders dan Hein Loman. Iedereen uit deze regio weet hoe makkelijk Hein zijn doelpunten maakt. We zijn dan ook elke woensdag om 14:38 gaan trainen op het afwerken bij de Aanloop in Bergen op Zoom.  Ook heb ik veel de danken aan Matthias Deleij!  (keeper red.) Hij maakt de laatste weken veel flaters op de trainingen waardoor ik erg veel scoor. Dit is een enorme boost geweest voor mijn zelfvertrouwen. Ik ben in ieder geval blij dat het harde werk doelpunten op levert!
 
Ja van je vrienden moet je het hebben. Sportief  en slim dat Matthias de ballen van jou doorlaat… Van welke medespelers heb je het meest geleerd? Buiten Hein en Matthias dan. 
Ik heb het meeste geleerd van John van Loenhout en Patrick Hendrickx. Zij waren destijds met hun ervaring en kwaliteiten twee belangrijke factoren in mijn ontwikkeling. Ze staken ook beiden gewoon veel energie in jonge gasten wat natuurlijk gewoon erg fijn was. Het ging dat ook vaak om de kleine dingen gedurende een wedstrijd, maar wel iets waar je veel aan had! Het leuke hieraan is dat ze nu beide assistent zijn bij het 1ste en dat ik nu ze beiden toch wel op leeftijd zijn zo af en toe op een training mee 2 vingers in mijn neus kan uitspelen. Hier kan ik zelf wel van genieten haha… 
 
Ach ja. Ook zij laten jou denken dat je een Barcelona niveau hebt... Mooi man. Zondag met 3-0 gewonnen van Philippine. Twee doelpunten van Ricky Willigers en een van jou. Hoe ging die wedstrijd gekeken door de captains bril? 
Ik denk dat we goed begonnen wat resulteerde in een snel doelpunt. Daarna vond ik ons eigenlijk geen hele goede helft spelen. Ik vond niet dat we een overwicht op het middenveld hadden wat toch vaak wel cruciaal is.  Hierdoor verloren we veel tweede ballen. Gelukkig pakte Matthias een paar goeie ballen waardoor we wel met 1-0 gingen rusten. De tweede helft vond ik een stuk beter. Ik denk dat we die helft gedomineerd hebben en terecht 3-0 gewonnen hebben. We hadden misschien zelfs wat vaker mogen scoren. 
 
Zie je wel dat Matthias aardig kan keepen! De tegenstanders hebben waarschijnlijk jullie training gezien.......en dachten die keeper kan er niks van. Als zelfs Tom scoort...haha. Wat een mop. Zondag wacht mede concurrent Clinge.  Zeg  het maar: wat wordt het?
 
We winnen zondag met 3-1 van Clinge. Uit hadden we moeten verliezen, maar ik ben er van overtuigd dat we deze binnen gaan halen.
 
Zou mooi zijn want dan zij we veilig. Ga je zelf ook nog scoren?
 
Zeer zeker! 
 
Nou dat zou dan de vijfde keer achter elkaar worden.  Maar goed dat we nog maar twee wedstrijden hebben. Anders ga je weer met Mino bellen. En wie scoren er nog  meer?
Natuurlijk scoort de man in vorm Ricky Willigers ook een doelpunt en niemand minder dan Denzel Dumfries a.k.a Gino Pieter gaat er ook een binnenschieten met zijn linker!! 
 
Daar kijk ik naar uit. En tenslotte :  de beroemde quote van de week?
Fietsen is gezond.. Dus eet meer fiets! 
 
Tja… En ik maar denken dat je niets gedronken had. Succes zaterdag  en fijne dag  zondag.  Geniet er van.
 

2591 Banner 728x90

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail:

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom