s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Uit de oude voetbaldoos: MOC tegen Sarto

Zondag as speelt MOC thuis tegen Sarto uit Tilburg. In het verleden speelden beide teams al enkele keren tegen elkaar. Onze archief commissie deed onderzoek.

 

Seizoen 1988-1989

De eerste beste wedstrijd van het seizoen 1988-1989 maakte MOC’17 een verdienstelijk debuut in de tweede klasse. De thuiswedstrijd werd via uitstekend verzorgd voetbal met 1-0 gewonnen van Sarto. MOC was over alle linies de betere ploeg. MOC begon nagenoeg met hetzelfde elftal dat het seizoen ervoor seizoen kampioen werd. De spelers verzuimden alleen om de eenvoudigste kansen te benutten. Spits Wilbert Bennaars, altijd goed voor enkele treffers, miste diverse opgelegde kansen en de sterk spelende André Maas (vader van Cluzona spits Ruben Maas) had weinig geluk met zijn schoten. Ook Jan Broeren, in het veld gekomen voor Fred Swaanen, bracht ook geen wijziging in het spel. Toen de ploegen zich al hadden verzoend met een gelijkspel versierde Eric Aarden al pingelend kort voor het einde een strafschop, die door Marc van Gaans koelbloedig werd benut.

In de uitwedstrijd van datzelfde seizoen slaagde MOC, ondanks een groot veldoverwicht, er niet in om beide punten te pakken bij Sarto (in die tijd leverde een overwinning 2 punten op). MOC was de gehele wedstrijd de betere ploeg maar aanvallend liep het zich steeds te pletter op een muur van Sarto-verdedigers, Dick Rombout leek na vijf minuten de score te gaan openen, maar de Sarto-doelman wist de kopbal in een reflex te stoppen. Wilbert Bennaars en Paul Theuns, ingebracht voor Henk Jan de Koning, probeerde ook na de rust met pressievoetbal de Tilburgse veste te slopen, maar de kansen werden door John Goossens en Bert de Kort niet benut. Aan de ander zijde had MOC nauwelijks gevaar te duchten. Het enig gevaar bestond uit een kopbal die boven de MOC-doelman De Best op de lat viel. De eindstand werd uiteindelijk 0-0.

 

Seizoen 1989-1990

“MOC staat na winst weer in de top van de tweede klasse in het seizoen 1989-1990”. Door de winst op Sarto wist MOC de opmars van de Tilburgse club te onderbreken. Sarto had de laatste weken van zich doen spreken door een paar grote uitslagen. Vrij snel in de wedstrijd ging Leo Polderman via Rob Swaans vrij op het doel af en tikte eenvoudig de 0-1 binnen. MOC controleerde de gehele wedstrijd maar de ploeg van trainer Louis Verstraaten vergat de score verder op te voeren. Sarto kreeg tegen het eind van de eerste helft enkele kansen, maar hadden het vizier ook niet op scherp staan. Toch werd het 0-2 toen na rust Fred Swaanen Jan Broeren bediende ,die een schot losliet dat via de paal en de rug van de keeper over de lijn rolde. MOC speelde daarna te gemakkelijk en dat leidde ertoe dat Sarto in de 27e minuut door Jan Hessels aansluiting vond: 1-2.

De return was voor Sarto van groot belang om degradatie te voorkomen en voor MOC was de competitie al voorbij. Beide ploegen speelde ongeïnspireerd en waar nog de goede wil was, zorgde het hobbelige veld er wel voor dat van goed voetbal geen sprake kon zijn. Na een half uur gingen zowel Victor Karman als Patrick Wils in de fout, maar de keeper Jan de Best stopte de inzet van Smulders. In de 33e minuut verscheen ook Jan van Meel voor De Best, maar hij schoot tegen de keeper. MOC kwam onverwachts op een 1-0 voorsprong. Bij een voorzet van Sarto speler Smulders toornde medespeler Van Meel boven de MOC-defensie uit en kopte via de grond in: 1-1. Beide voorhoedes kregen diverse kansen maar werden niet benut. In de 94e minuut viel de beslissing. Sato-speler Foucher werd op zijn weg naar het doel onderuit gehaald door MOC’er Bert de Kort waarna Jan Hessels van 11 meter het vonnis voltrok: 1-2.

 

Seizoen 2013-2014

Na 23 jaar kwam er weer een ontmoeting tussen MOC en Sarto. In het seizoen 2013-2014 verloor MOC diverse wedstrijden van ploegen die op dat moment onderaan stonden. MOC begon goed tegen Sarto, want binnen acht minuten raakte de 18-jarige Achraf Laabich de paal en enkele minuten later stuitte Gino Boer op de Tilburgse doelman. Na ongeveer een kwartier verloor de thuisploeg grip op de wedstrijd. Desondanks waren de grootste kansen voor MOC.

De Tilburgers, die op de laatste plaats stonden, kwamen goed uit de rust. Rens van Bladel, ingevallen in de rust, kreeg recht voor het doel de bal en schoot via de doelman raak 0-1. Door een mislukte tactiek was MOC niet in staat de wedstrijd om buigen.

In de uitwedstrijd liep MOC ook tegen een nederlaag aan, omdat het team de slag op het middenveld verloor. De 2e helft was nog geen halve minuut oud of de eerste beste een-twee van Sarto bracht een speler oog in oog met keeper Daan Mennes en dit betekende volslagen onverwacht de 1-0. Tevens de einduitslag.

 

Hopelijk wint MOC zondag as wel van Sarto.

2591 Banner 728x90

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail:

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom