s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Ik stop ermee… Omdat ik het nu niet leuk meer vind.

Ruim 25 jaar ben ik bezig met jeugdvoetbal, als trainer, coördinator, scheidsrechter, kampleider en bestuurslid. Vele jaren heb ik met plezier en in samenwerking met andere vrijwilligers en ouders, kinderen hun hobby, voetbal, laten uitoefenen.

In die ruim 25 jaar is er natuurlijk heel wat veranderd. Ik heb er nooit veel moeite gehad om mezelf aan te passen, omdat de spelersgroep, de organisatie of zelfs veranderingen in de maatschappij daarom vroegen. Maar de laatste jaren worden er geen veranderingen meer van me gevraagd. Nee, er worden zaken bij me afgedwongen:

  • Mijn kind moet hoger spelen of in ieder geval een kans krijgen.
  • Als ik niet in dat team mag spelen, stop ik ermee.
  • Vrijwilligerswerk, daar heb ik geen tijd voor, laat een ander dat lekker doen.
  • Excelsior'20 moet zorgen dat er een trainer voor mijn kind is.
  • Wij willen meer trainingsruimte.
  • Mijn kind heeft recht op een goede trainer.

En dit alles zonder te kijken of dit reëel is of dat er wordt gekeken naar de haalbaarheid voor de vereniging. Daarnaast wordt dit ook nog eens eenzijdig gedaan; dat het team invallers uit een ander team krijgt is vanzelfsprekend, maar wij zijn niet beschikbaar om een ander team te helpen. We willen allemaal dat ons kind zo hoog mogelijk speelt. Zelfs bij de lagere teams willen we doorselecteren op niveau, behalve als het eigen kind daar de dupe van is.
Dit soort eisen zijn inmiddels wekelijkse kost voor de jeugdcommissie en kost deze mensen heel veel tijd en energie. Vaak negatieve energie, want ook al geven we uitleg, zelden wordt dit antwoord als prettig ervaren of zelfs maar geaccepteerd.

Dit heeft mij doen besluiten om uiterlijk 1 jan 2018 mijn functies als jeugdvoorzitter en voetbalbestuurslid neer te leggen. Een lastige beslissing, omdat ik de mensen, waar ik prettig mee heb samengewerkt, met weer een vrijwilliger minder achter laat. In deze afscheidsbrief wil ik u daarom het volgende vragen:

Pak uw eigen verantwoordelijkheid en werk met elkaar samen! Voetbal is een teamsport en de vereniging Excelsior'20 zijn wij allemaal: spelers, ouders, kaderleden en supporters. Als we dat weer met z'n allen onderschrijven, dan maken "vele handen leuk werk".
Remko Dijkmans

Bron Excelsior '20

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom