s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Missie JO19 geslaagd - Promotie naar de 3de divisie een feit

MOC’17 OVERROMPELT DHC IN DE FINALE NACOMPETITIE

Vrijdagavond, 15 juni 2018: de spits van JO19-1 kijkt somber voor zich uit. Vorige week met zijn omhaal een perfecte imitatie van zijn voorbeeld Ronaldo en nu had hij Ronaldo net 3 keer zien scoren tegen Spanje. Zou hij morgen ook dat kunststukje kunnen evenaren ??

Zaterdagmiddag 16 juni 2018: we zijn inmiddels 25 minuten ver in de finale tussen DHC uit Delft en MOC’17. De M-side zingt onophoudelijk en maakt zoveel lawaai dat in de naastgelegen McDonald’s de bestellingen niet meer te verstaan zijn. MOC besluit een tandje bij te zetten en begint een stormloop op het doel van DHC. In de 29ste minuut constateert de scheidsrechter een handsbal van één van de DHC verdedigers in het eigen strafschopgebied.

Iedereen houdt de adem in en zelfs de M-side is even stil. Even later hoort de keeper slechts een hoog gefluit en staat MOC op 0-1. Vijf minuten later wordt een perfect aangesneden vrije trap door onze Ronaldo met het hoofd in het doel gewerkt. Nog voor rust na de zoveelste balverovering op het middenveld staat een paar seconden een MOC aanvaller alleen voor de keeper. De bal gaat nog even netjes breed en onze Ronaldo heeft zijn tweede goal van de dag te pakken. De wedstrijd lijkt daarmee op slot gegooid.

Maar DHC gaat vervolgens op zoek naar een treffer en op werkelijk schitterde wijze valt de 1-3 vlak voor rust. Even lijkt MOC uit evenwicht maar de tegenstander laat wat ruimte op het middenveld en vanaf de tribune klinkt “meters, meters !!”. Na een rush van 40 meter vindt onze middenvelder dat hij wel genoeg meters heeft gelopen en zijn verwoestende schot verdwijnt in de verre hoek, 1-4.

DHC heeft een kwartier om bij te komen en na rust ontwikkelen ze een alles of niets offensief. Daardoor ontstaan veel hachelijke momenten voor beide doelen. Het is wachten op de volgende treffer van MOC maar het is toch DHC dat scoort. Een mooie voorzet wordt fraai in het doel gekopt. DHC put moed uit deze treffer en stormt een paar keer gevaarlijk op richting het MOC doel.

Aan de andere kant loert onze spits ondanks zijn ingezwachtelde bovenbeen op een volgende kans en een kwartier voor tijd wordt de bal van links opnieuw voorgezet en weet hij met een uiterste krachtinspanning de bal tegendraads tegen de touwen te koppen, 2-5 !! Ronaldo geëvenaard !! Dat hij in de slotminuten nog een strafschop veroorzaakt, doet daar natuurlijk niets aan af.

MISSIE GESLAAGD EN PROMOTIE NAAR DE 3DE DIVISIE EEN FEIT.

Op het terras voor de kantine van DHC wordt de wedstrijd geanalyseerd: Een fantastische teamprestatie. Heldere tactiek: aanvallers, die hun tegenstanders vanaf de eerste seconde onder druk zetten, middenvelders die vrijwel elk duel winnen, verdedigers die hun tegenstander uitschakelen en een keeper die heerst in zijn eigen strafschopgebied. Het team in het veld kan daarbij natuurlijk niet zonder het fantastische team begeleiders en de zeer enthousiaste supporters.

Het is zaterdagavond als honderden History Cup deelnemers zien dat de bus met de mannen van JO-19 voor het clubhuis wordt geparkeerd. Tijdens de huldiging spreekt de voorzitter rake woorden: “een fantastische prestatie van een fantastisch team !!” Het blijft nog lang gezellig op sportpark Rozenoord.

2591 Banner 728x90

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail:

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom