s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Het eerste een tweetje van het nieuwe seizoen met  Donavan Carolus over boerenkool, FC Feyenoord, Dayton Dutch Lions, wereldgoal, kaarten en het laatste fluitsignaal.
 
Als ik naar je naam kijk dan krijg ik daar een Caribisch gevoel bij. Klopt dat? Kortom waar liggen je roots? 
Mijn ouders komen uit Curaçao. Ik kom uit een groot gezin met 4 broers en 2 zussen. Ik ben de jongste en als enige geboren in Nederland. Dit is te merken aan mijn liefde voor boerenkool met draadjesvlees. Mijn familie kan daar altijd erg om lachen.
 
 
Kijk , dan was mijn inschatting toch wel goed. Ja die boerenkool zou ik dan weer niet ingeschat hebben, maar is wel erg gezond. Waar woon je en ben je getrouwd? Kids?
Momenteel woon ik in Rotterdam samen met mijn vriendin en zoontje van 3 jaar oud.
 
En natuurlijk zijn we  heel nieuwsgierig wat voor werk je doet. 
Ik werk in het hartje van Rotterdam bij Stedin als adviseur op het gebied van elektra en gas.
 
Oh dat is mooi , dus als we speciefieke vragen hebben dat onderwerp dan weten we waar we moeten aankloppen. Hoe jong ben je?
Ik ben 26 jaar jong. 
 
Kun je wat vertellen over je voetbalcarrière ? Waar ben je gestart en waar heb je nog meer gevoetbald ? 
Ik ben gestart in de jeugd van FC Feyenoord, omdat mijn broers daar in de jeugdopleiding ook actief waren. Daarnaast heb ik ook de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam doorlopen samen met één van mijn beste vrienden Marcello van Daalhuizen (momenteel ook actief voor MOC 17). Na mijn periode bij Sparta Rotterdam kreeg ik de mogelijkheid om te voetballen voor Dayton Dutch Lions in Amerika. Daar heb ik 2 seizoenen heel veel geleerd en een goede ontwikkeling doorgemaakt. Verder heb ik een aantal jaren bij Groote Lindt gevoetbald en de afgelopen 2 seizoenen bij Alliance.
 
Dat is wel vet gaaf om bij de Groote Lindt gevoetbald te hebben. Nee hoor , met alle respect voor die club, voetballen en 2 jaar doorbrengen in the USA is natuurlijk heel bijzonder. Een internationale carriere. Op welke posities kun je uit de voeten? 
In de jeugd heb ik vooral als buitenspeler gespeeld. De afgelopen jaren neem ik de positie als spits in.
 
Wat zijn jouw kwaliteiten?
Ik ben een echte teamspeler, fysiek sterk en heb een goed geplaatst schot. 
 
Hoeveel doelpunten heb je gemaakt ? Ongeveer uiteraard. 
Ik ga uit van ongeveer richting de 100 goals sinds ik bij de senioren speel. 
 
Ah das mooi : gemiddeld zo’n  12 -13 per jaar. Ik ga er vanuit dat je hier wel meer keren het net gaat vinden hoor Donavan. Wat is je mooiste doelpunt geweest?
Eén van de mooiste doelpunten die ik mij kan herinneren is bij Sparta Rotterdam geweest. We speelden een uitwedstrijd tegen Almere City met nog 5 minuten te gaan. De bal lag 25 meter van het doel af. Ik schoot de bal met een geplaatst schot in de rechter bovenhoek. Dit doelpunt is mij altijd bijgebleven. 
 
Nou die willen we bij MOC dan nog wel een keer in de herhaling zien. Linker bovenhoek mag dan ook hoor. Wij dien niet zo moeilijk. Heb je een prijzenkast en welke titels / prijzen staan daarin. 
Ik heb veel prijzen gepakt met toernooien, maar de mooiste prijs die ik mij kan herinneren is die met Groote Lindt geweest. Dit was 4 jaar geleden. We speelden een promotiewedstrijd, waarbij we de eerste uitwedstrijd met 5-0 verloren hadden. De meerderheid ging er vanuit dat het al gespeeld was, maar uiteindelijk wonnen we de thuiswedstrijd met 7-0. Dit heeft toen het landelijk nieuws gehaald.  
 
In welke klasses ben je tot nu toe uitgekomen?
Hoofdklasse, tweede klasse, derde klasse, vierde klasse en USL Pro League (Amerika).
 
Wat heeft je naar MOC gebracht?
De visie en de werkwijze van de club. De jeugd speelt op een behoorlijk niveau en de doorstroming van de jeugd naar het selectie elftal is groot. Met andere woorden, de club doet heel veel met jeugdspelers en dat spreekt mij aan.
 
En hoe bevalt het tot nu toe?
Tot nu toe bevalt het mij erg goed. Ik ben goed opgevangen in het team. Qua speelwijze vinden we elkaar makkelijk en benutten we ieders kwaliteiten. Daarnaast heb ik er op de donderdagavond een nieuwe hobby bij; KAARTEN.  
 
Kaarten Donavan? Dat is dan wel weer mooi om bij MOC een nieuwe hobby te ontdekken . Op vrijdag middag kun je ook nog kaarten bij MOC hoor! Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen ?
De doelstelling is om zo snel mogelijk terug te keren naar de tweede klasse, om te gaan voor een periodetitel en daarna kijken wat er meer mogelijk is. Verder verwacht ik een sterke ontwikkeling van het team en een leuk, leerzaam jaar.
 
Zondag de uitwedstrijd tegen het sterke Virtus uit Zevenbergen. 
Wat is jouw voorspelling en wie gaan er scoren?
We zullen zeker niks cadeau krijgen, maar ik verwacht een 1-3 stand met als doelpuntenmakers:
Een intikker van Tom. 
Een goal van Hein.
En om het mooi af te sluiten een goal van mij!
 
Nou die afsluiter gaan we natuurlijk beleven. (vanaf 30 meter?) Ten slotte: heb je nog een quote van de week?
Een wedstrijd is pas beslist als de scheidsrechter heeft afgefloten.
 
Ja daar is geen woord van gelogen. Bedankt Donavan en veel succes en plezier bij MOC’17
 
 
 
 
 
 

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom