Afdrukken
Ook dit jaar vindt de 'Week van de Scheidsrechter' weer plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. De Week van de Scheidsrechter is van 6 tot en met 14 oktober 2018.
Tijdens deze week willen de KNVB en ARAG zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten! Het bedanken van de scheidsrechters kan op veel verschillende manieren en misschien doen jullie dat ook al voorafgaand of na elke wedstrijd. In de Week van de Scheidsrechter willen we natuurlijk zo veel mogelijk scheidsrechters in het zonnetje zetten. Ons verzoek aan iedereen is om ervoor te zorgen dat spelers, staf, supporters en andere aanwezigen voor de wedstrijd applaudisseren voor de scheidsrechter.
 
Hoe kan je dat doen?
Vooraf
Stem deze actie af met je aanvoerder(s) en zorg er samen voor dat het hele team weet wat er gebeurt en waarom.
De actie zelf
Op het veld introduceert de aanvoerder de actie aan alle aanwezigen, eventueel samen met jou als trainer: "Graag willen wij dit moment gebruiken om met zijn allen te klappen voor de scheids en hem/haar te bedanken voor zijn/haar harde werk het hele jaar door! Scheids, bedankt!". (applaus)
Achteraf
Vergeet niet om dit moment te delen via social media met #SCHEIDSBEDANKT zodat het applaus niet beperkt blijft voor die ene scheidsrechter.