Afdrukken

Je mag niet rennen, de bal mag niet boven heuphoogte komen, je mag geen fysiek contact hebben en slidings zijn uit de boze.

Dat is in het kort de definitie van walking football. Als het aan Gerry Leenders ligt, verenigingsmanager van MOC'17, wordt er al in mei gestart met deze nieuwe vorm van voetbal. "Niet alleen voor mensen van MOC, maar voor alle senioren uit Bergen op Zoom en omgeving."

 

Opzet

Samen met stagiaires van CIOS Goes is Leenders een werkgroep gestart om het walking football van de grond te krijgen. "We zijn gaan kijken bij een training van DVO'60, maar we hebben ook gesprekken gevoerd om het bijvoorbeeld samen met Dosko op te zetten." Afgelopen woensdag kreeg Leenders in ieder geval een 'Go' vanuit het bestuur en dat betekent dat hij officieel aan de slag kan. "Nu is het werk om een goede trainer te zoeken, maar ook iemand die medisch onderlegd is. Het blijven natuurlijk wel senioren." Ook moet Leenders natuurlijk op zoek naar spelers. "Een team bestaat uit zes spelers, maar deze doelgroep is natuurlijk wel blessuregevoelig. We hebben uiteindelijk dus wel twaalf tot vijftien spelers nodig." Dat hoeven niet alleen spelers te zijn die op een of andere manier betrokken zijn bij MOC'17. "We willen het liefst een team oprichten met senioren uit heel Bergen op Zoom en omgeving. Over de naam zijn we nog aan het brainstormen, maar misschien dat we het BoZ Oldstars kunnen noemen of iets dergelijks."

Toernooi

DVO'60 en Excelsior Maassluis hebben in ieder geval al aangegeven bij de lancering van het walking football in Bergen op Zoom een demonstratie te willen geven. "We willen als start in mei eigenlijk een toernooi organiseren, waar men meteen kan zien wat walking football in gaat houden. We zijn nog bezig met het oldstars team van NAC en Feyenoord."

Wil jij je aanmelden bij het eerste walking football team in Bergen op Zoom?

Neem dan contact op met Gerry Leenders via 06-27564654 of manager@moc17.nl.

Walking football

Walking football 2