s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

MOC’17 brengt damesvoetbal op hoger niveau: ‘Ik probeer ze te leren wat ik had willen leren’

 

In de Bergen op Zoomse Bode van 14 april jl. verscheen onderstaand artikel.

 

BERGEN OP ZOOM - Voor jonge meiden uit Bergen op Zoom zijn er weinig mogelijkheden om op hoog niveau te kunnen voetballen. Daar wil MOC’17 verandering in brengen. De club start met een speciaal selectie elftal. Voor hun eigen dames, maar ook voor voetballers van andere clubs die merken dat ze niet het niveau spelen dat ze eigenlijk zouden willen spelen. Wij namen een kijkje bij de club.

Simone Jooren begon zo’n acht jaar geleden als speelster bij MOC’17. Inmiddels is ze doorgestroomd naar het vrouwenelftal en is ze zelf ook trainster van de MO13. “Ik deed destijds aan turnen, maar daar was ik wel een beetje klaar mee. Voetballen leek me leuk, maar dat mocht eigenlijk niet van mijn moeder. Gelukkig mocht het van mijn vader wel”, lacht ze.

“Mijn moeder vond het destijds een jongenssport, maar daar is ze wel op teruggekomen hoor.” In de afgelopen jaren is het meidenvoetbal steeds groter geworden. Het succes van het Nederlands Vrouwenelftal heeft daar volgens Simone wel aan bijgedragen. “En omdat we steeds groter worden is het niveau ook flink omhoog gegaan.”

Toch wordt het vrouwenvoetbal volgens Simone nog niet altijd even serieus genomen. Vrienden van Simone lachen wel eens om de damesteams. “Maar ik weet zeker dat de meiden hen in zouden maken”, lacht ze. Zelf heeft Simone altijd erg fanatiek gevoetbald, ze had dan ook ambities om echt verder te gaan met voetbal. “Totdat ik vorig jaar mijn kruisband heb afgescheurd. Ik ben nu aan het revalideren, maar dat gaat nog wel even duren.”

Of ze ooit weer op hoog niveau wil gaan spelen, weet Simone nog niet. “We spelen nu in de vijfde klasse. Dat is echt het laagste van het laagste, maar het is wel gezellig en dat doet ook veel.” Daarnaast helpt Simone de jonge meiden om hogerop te komen. “Ik probeer ze te leren wat ik op die leeftijd had willen leren. Je ziet ze gewoon groeien, dat is ontzettend leuk.”

Simone Jooren

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom