s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Christina van Geel: ‘Als ik het gras aanraak, dan verander ik’

 

In de Bergen op Zoomse Bode van 14 april jl. verscheen onderstaand artikel.

BERGEN OP ZOOM - Voor jonge meiden uit Bergen op Zoom zijn er weinig mogelijkheden om op hoog niveau te kunnen voetballen. Daar wil MOC’17 verandering in brengen. De club start met een speciaal selectie elftal. Voor hun eigen dames, maar ook voor voetballers van andere clubs die merken dat ze niet het niveau spelen dat ze eigenlijk zouden willen spelen. Wij namen een kijkje bij de club.

Christina van Geel is trainster van de MO17-2, oftewel de meiden onder de zeventien jaar, en dat doet ze met veel plezier en passie. “Ik ben grootgebracht met voetballen. Als ik het gras aanraak, dan verander ik. Dat zit in je of niet, maar bij mij dus wel”, lacht ze. Toen haar dochter besloot om te gaan voetballen, was het al snel duidelijk dat Christina de rol van trainster in zou gaan vullen. “Ik kon mijn passie voor voetbal combineren met het werken met kinderen. Dat was een makkelijke keuze.” 

Naast het technische aspect van trainen, vindt Christina het ook belangrijk om het ‘klimaat’ binnen de groep goed te houden. “Er komt meer bij kijken dan alleen voetballen. Als een groep niet samenwerkt, dan lukt het niet.” Zelf heeft Christina nooit gevoetbald. “Mijn vader vond het toch een sport voor jongens en hoewel damesvoetbal steeds serieuzer genomen wordt, zijn er nog steeds mensen van de oude garde die het zien als jongenssport. Dat is jammer.” 

Toch is het damesvoetbal volgens Christina steeds meer in trek. “Er zijn twee soorten meiden. Die voor de lol komen voetballen en de echt fanatieke meiden. Die laatste groep komt nu niet helemaal uit de verf. Daarom gaan we volgend seizoen een soort selectie elftal opzetten.” Over twee weken start MOC’17 met de eerste trainingen voor dit nieuwe team. “We gaan geen meiden wegkapen bij andere clubs, maar we weten dat er ook in de rest van de regio meiden zijn die afhaken omdat ze niet het niveau halen wat ze eigenlijk zouden willen. Met dit nieuwe team willen we ook hen een kans bieden.”

 

Christina van Geel

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom