s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Sjaak Staal: ‘Acht jaar geleden hing meidenvoetbal er een beetje bij, dat is nu wel anders’

 

 

In de Bergen op Zoomse Bode van 14 april jl. verscheen onderstaand artikel.

 

BERGEN OP ZOOM - Voor jonge meiden uit Bergen op Zoom zijn er weinig mogelijkheden om op hoog niveau te kunnen voetballen. Daar wil MOC’17 verandering in brengen. De club start met een speciaal selectie elftal. Voor hun eigen dames, maar ook voor voetballers van andere clubs die merken dat ze niet het niveau spelen dat ze eigenlijk zouden willen spelen. Wij namen een kijkje bij de club.

Sjaak Staal is dé coördinator van het meiden- en vrouwenvoetbal bij MOC’17. Tot een jaar of tien geleden was er maar één meidenteam. Zijn dochter ging toen bij MOC spelen, en in de jaren erna kwamen er steeds meer aanmeldingen en nieuwe teams bij.

Inmiddels kent MOC’17 zeven verschillende meidenteams en nog een vrouwenteam. Volgend seizoen starten ze met bijna 150 voetbalsters verdeelt over negen teams “Het is voor ons belangrijk om voetbal niet alleen voor mannen en jongens aan te bieden, maar ook voor vrouwen en meisjes. Maar, we hebben bijvoorbeeld ook een G-team voor mensen met een beperking. Iedereen moet mee kunnen doen.” Daarnaast merkt MOC dat de aanwezigheid van de dames de levendigheid binnen de club alleen maar ten goede komt. “Wat ook meespeelt is dat onze hoofdsponsor (ING) dit jaar het contract met ons weer heeft verlengd. Zij zijn tevens sponsor van het Nederlands Vrouwenelftal en ze vinden het belangrijk dat we ons inzetten voor meidenvoetbal.” 

Toch was MOC’17 ook daarvoor al bezig met het verbeteren van het meidenvoetbal. “Toen ik hier zo’n acht jaar geleden kwam, hing het meidenvoetbal er een beetje bij. Er was weinig aandacht voor. Geen gediplomeerde trainers, voetballen en trainen op het achterste veld en er waren bijvoorbeeld niet eens damestoiletten in het kleedkamergebouw. Dat is inmiddels wel anders. De meiden worden tegenwoordig serieus genomen en krijgen een steeds betere behandeling.”

Sjaak Staal

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom