s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Hoeven JO15-2 tegen MOC JO 15-5, 21 oktober 2017

Er zijn van die zaterdagen dat je al ruim voor de wedstrijd vermoedt dat het ‘m vandaag misschien net niet gaat worden. Bij het instappen in de auto laat zoonlief zijn voetbalschoenen zien, en hoewel je denkt dat ‘ie gaat zeggen dat hij voor de derde keer in een jaar eruit is gegroeid, is er nu een technisch mankementje: de zool ligt er half af. Hij had al eerder geconstateerd dat er een probleempje aan zat te komen, maar door de drukte van alledag was het ons ontschoten en nu hadden we een serieus probleem. Geen andere keuze restte ons dan linea recta naar de sportwinkel te gaan, en daar zonder nadenken precies dezelfde schoenen uit het rek te halen, alleen een maatje groter. Nee, nog een half maatje groter. Hè, meent de verkoopster dan nou, nóg een maat groter?!

Daarna snel door naar Hoeven waar de rest al is begonnen aan de warming-up. Eén jongen valt op omdat hij zijn trainingsjack aan heeft: huurling Lucas van de JO15-3. Natuurlijk moet hij even netjes op het digitale wedstrijdformulier worden vermeld, en omdat ik die al eerder die week had verstuurd toen ik nog dacht dat we ruim genoeg spelers hadden, moet ik dit laten doen door de wedstrijdcoördinator van Hoeven. ‘Laat zitten, joh,’ zegt hij joviaal, en al snel begrijp ik waarom. Op mijn vraag aan de trainer van Hoeven of dit hetzelfde team is als waar we vorig jaar tegen speelden, antwoordt hij dat er vandaag een allegaartje van spelers staat. Door de herfstvakantie heeft hij spelers van diverse teams geleend, dus het zou best kunnen dat het correct invullen van het wedstrijdformulier ook voor hen een beetje te veel werk was.

De wedstrijd begint hoopvol. Al in de eerste minuut komt een aanvaller van ons alleen voor de keeper, maar zijn inzet is net niet goed genoeg. Hoeven is iets scherper, en plots staan we met 1-0 achter. Gelukkig breekt Soheil na een kwartier knap door op links, ontdekt dat de bal voor zijn linkervoet ligt, neemt even de tijd om hem voor zijn rechtervoet te leggen en schiet knap de verdiende 1-1 binnen. Daarna gaat het op en neer. Wij breken een paar keer gevaarlijk snel uit, maar missen net wat scherpte voorin. En hebben met een bal op de lat ook wel pech. Hoeven laat kort voor rust zien hoe het wel moet, en hun beste man schiet de 2-1 en 3-1 binnen. Na rust geloven we nog precies een minuut in een goed resultaat. Dan vallen uit een onduidelijke situatie en een gewone goal de 4-1 en 5-1. Tsja, en wat dan? Nou, gewoon blijven proberen, laat dat de les zijn. Een kwartier voor tijd schiet Lars geheel op eigen kracht na een solo de 5-2 binnen en Raf een paar minuten later de 5-3. En dan wordt het toch nog even een gekke wedstrijd. Het spel wordt fanatieker, van twee kanten ook wat meer op het randje, en er volgen twee reuze kansen voor ons. Stel toch eens dat die er ook nog ingaan…. Maar dat gebeurt niet en dus blijft het 5-3 voor Hoeven.

Zoals gezegd is de les dat er altijd kansen komen als je er voor blijft gaan, en verdienen de mannen een compliment omdat ze ook bij een 1-5 achterstand hun best zijn blijven doen. Dat was een dag later bij Feyenoord na de 1-4 tegen Ajax wel anders, al hadden zij minder tijd dan wij om nog terug te komen. Lucas, bedankt voor het meespelen! Zeker in de tweede helft had je het heel druk en heb je veel tegengehouden. Ik hoop dat je vader een mooie foto heeft kunnen maken voor het familiealbum: samen met je broer in het hart van de verdediging :)

Op naar volgende week: thuis op het hoofdveld tegen de JO15-4. Ik kan me niet herinneren ooit in een competitie tegen een team van onze eigen vereniging te hebben gespeeld, maar laten we er weer een mooie en sportieve wedstrijd van maken tegen een team waarin jullie ongetwijfeld een paar vriendjes en bekenden hebben.

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300