s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Virtus JO15-5 tegen MOC JO15-5, 11 november 2017

Na de uitermate spannende wedstrijd van vorige week stond er vandaag een op papier eenvoudigere ontmoeting op het programma tegen de nummer laatst van de huidige ranglijst. Iedereen had er zin in en de voorspelde regen bleek ook nog eens mee te vallen. Kortom, een ontspannen sfeer. Nou, niet voor iedereen. De coach waakte duidelijk voor overmoed, en probeerde iedereen scherp te houden, inclusief de leider die alle telefoons en sleutels onbewaakt in de kleedkamer had achtergelaten.

De wedstrijd begon met veel inzet, maar ook een beetje rommelig. We speelden vooral op de helft van Virtus en daar was het gewoon vol. De jongens probeerden wel mooie passjes te geven, maar het was lastig combineren in de drukte en Virtus stoorde ook prima. Toch viel de 1-0 al snel door een goal van Martijn in de 5e minuut, en in de 10e minuut scoorde Soheil na wederom een fraaie pass van Lars. Op dat moment bedacht de verslaggever dat deze wedstrijd weleens een aanslag op zijn geheugen kon gaan worden, en was hij zo wijs van de verdere ontwikkelingen aantekeningen te maken. Dat leek toch een beetje voorbarig want het volgende kwartier waren er wel kansen maar geen goals, maar in de 28e minuut schoot Robin zeer fraai vanuit de tweede lijn binnen, een afstandsschot zoals hij bij de training en warming-up vaak laat zien maar nu dus ook een beloning in een wedstrijd. En alsof de goal nog niet fraai genoeg was kopte hij drie minuten later ook nog eens knap raak uit een hoekschop van Soheil. Daarmee was de coach gerust gesteld dat de drie punten mee naar Bergen op Zoom zouden gaan en kon hij in de tweede helft naar harte lust gaan wisselen en verder werken aan het vergroten van de spelvreugde.

Het begin van de tweede helft was er een om in te lijsten. Niemand minder dan Rijk schoot zijn eerste goal van de competitie binnen in de eerste minuut na rust, Lars poeierde een minuut later de 6-0 binnen en vond dat zo leuk dat hij het precies een minuut later nog eens deed. Drie goals in drie minuten uit drie aanvallen! Daarna volgde gedurende 10 minuten een polonaise over het veld langs alle cornervlaggen met een extra rondje om de dug-out, deden de ouders de wave, werden selfies gemaakt met bewonderaars, handtekeningen uitgedeeld, etc. Gelukkig kregen we ook in die periode geen goal tegen, waarna Robert in de 48e minuut de mannen weer op het juiste spoor zette met een goal die hem ongetwijfeld met een flinke grijns door de rest van het weekend heeft doen gaan. Twee minuten hierna schoot Soheil de 9-0 binnen en toen was het de beurt aan keeper Matthijs die eens een penalty mocht nemen in plaats van tegenhouden. De bal lag in een kuiltje op de stip, Matthijs legde hem er keurig naast, de scheids verschoof de bal een beetje waarop deze weer in het kuiltje daalde, waarna Matthijs dacht ‘oké, dan maar zo’ en hem strak langs de paal in de goal schoot: 10-0! Daarna nog even aanzetten, en achtereenvolgens Martijn met een schot na een snelle uitbraak, Vincent met een knal uit de rebound en Raf met een mooi wippertje over de keeper brachten de eindstand op maar liefst 13-0. Wie goed heeft meegeteld weet dat er maar liefst 9 verschillende spelers hebben gescoord, wat een collectief! En wie minder goed kan tellen ziet dat we achterin de 0 hebben gehouden, ook top!

Nu hebben we twee weken geen wedstrijden en gaan Jeroen en Jack extra trainen op wat er nog beter kan en dan gaan we op voor de laatste twee wedstrijden die ons een mooie plek op de eindranglijst kunnen bezorgen. Mannen, het was weer een genoegen om jullie aan het werk te zien!

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300