s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Afgelopen zondag was het weer zo ver, Barnsley was weer voor de derde keer te gast bij Moc.


Zaterdag hadden de mannen van Barnsley nog getraind, om goed voor de dag te komen tegen de mannen van Moc op zondag middag. Moc koos voor een mix van Moc 5 en veteranen 3.


Na een paar goede kansen door onze spits en tevens ballensponser van het 1e (Martijn de Wit) ‘transvormatie’ was het met de rust toch 2-0 voor Moc.
Barnsley kwam na rust beter uit de start blokken en na 15 min stond de stand op 2-2. Uiteindelijk kwam Moc toch weer in hun spel en liepen uit naar een overwinning van 5-2. De 3e helft werd een gelijke stand.


De mannen van Barnsley deden er ook alles aan om het 1e van Moc naar de overwinning te helpen. Het 1e won ook hierdoor met een stand van 2-0.
Al met al het was het voor de mannen van Carlo v.d. Waterring weer een geslaagd weekend.
Moc kijkt uit om volgend jaar de mannen van Barnsley weer te mogen begroeten.

 

 

Flitsende competitiestart MOC JO15-5

Na maanden zonder competitiewedstrijd mogen de mannen van de JO15-5 eindelijk weer de wei in. We zijn ingedeeld in een nieuwe competitie met allemaal nieuwe tegenstanders, en vandaag staat gelijk een heuse derby op het programma tegen FC Bergen JO15-1. Vooronderzoek in de archieven van voetbal.nl laat zien dat FC Bergen in de vorige competitie hoog is geëindigd, dus we mogen gelijk vol aan de bak. We zijn een tikkeltje bezorgd dat we tegen hun JO15-1 spelen. Vorig seizoen hadden we het al lastig tegen hun JO15-2, dus hoe goed zal de JO15-1 dan wel niet zijn? We worden enigszins gerustgesteld als we horen dat FC Bergen nog maar één JO15 team heeft.

Voor de wedstrijd is er om 10.15 uur de gebruikelijke voorbespreking. Jeroen houdt van stiptheid en discipline, en dus gooi ik mijn zoon om 10.14 uur voor de poort van MOC uit de auto zodat hij in ieder geval op tijd is. Zelf moet ik dan de auto nog parkeren en wat verder lopen zodat ik er pas om 10.18 ben, en Jeroen wijst me erop dat dat te laat is. Ik beloof beterschap.

De opstelling ziet er op papier degelijk uit. Onze betrouwbare sluitpost Mathijs in de goal, Freek met zijn overzicht centraal achterin, Merijn en Raf als snelle degelijks backs naast hem, Tom centraal op het middenveld, Robin en Lars resp. rechts en links midden, en voorin Soheil als linksbuiten, Martijn op rechts, Vince en Mathijs midden voor. Lennard en Robert zijn overal inzetbaar, waarbij de trainer aangeeft dat hij Lennard, die bij het bubble voetbal al had bewezen niet om te kunnen vallen, graag eens in de spits zou zien. Tijn kon er helaas niet bij zijn; we wensen hem beterschap en hopen hem over een week of twee weer terug te zien. Daarna is het tijd voor de aanvoerderswissel. Soheil mag van de trainer zelf de volgende captain aanwijzen, wat hij wijselijk niet doet (het zou hem namelijk één vriend en twaalf boze gezichten hebben opgeleverd), waarop de trainer Freek aanwijst, een keuze waar iedereen zich in kan vinden.

Dan de wedstrijd. De opstelling blijkt niet alleen degelijk op papier, maar gelukkig ook in het veld. We beginnen overrompelend. Binnen twee minuten schiet Soheil de 1-0 binnen, en twee minuten later krijgt een schot van Robin door de wind nóg meer vaart en verdwijnt fraai achter de keeper: 2-0. Wat een start van de competitie zeg! Daarna wordt er lange tijd niet meer gescoord. FC Bergen herpakt zich en blijkt ook goede spelers te hebben. Beide teams krijgen kansen, alleen scoren wij niet meer in de eerste helft en FC Bergen wel. Beetje onnodig vinden we langs de kant. Er wordt heel degelijk verdedigd, maar twee keer wordt de bal niet snel genoeg weggewerkt en dus komt FC Bergen weer langszij: 2-2 met rust.

De tweede helft is nog niet begonnen of we staan zelfs met 3-2 achter. Geen frommelgoal, maar gewoon een goede en snelle aanval van de tegenstander. Daarna wordt het een echte wedstrijd, en waar we van tevoren niet helemaal gerust zijn op de conditie van de jongens na de lange winterstop blijkt dit gelukkig erg mee te vallen en laten de mannen zich van hun beste kant zien. Op dat moment blijkt ook hoe goed het team staat en zien we zowel degelijk verdedigen als een paar hele mooie aanvallen. Soheil scoort uit een terecht gegeven penalty 3-3, en even later zelfs 4-3. Daarna volgden twee prachtige aanvallen uit het boekje. Bij de eerste breekt Martijn op rechts uit en geeft een voorzet op maat aan Soheil die zijn vierde goal scoort. Bij de volgende aanval zijn de rollen omgedraaid en zet Soheil op maat voor aan Martijn die met zijn hoofd de 6-3 binnenkopt.

Daarmee is de wedstrijd gespeeld. Mannen, het was leuk om jullie weer aan het werk te hebben gezien. We kijken alweer uit naar de volgende wedstrijd. Ga zo door!

Na de uitermate spannende wedstrijd van vorige week stond er vandaag een op papier eenvoudigere ontmoeting op het programma tegen de nummer laatst van de huidige ranglijst. Iedereen had er zin in en de voorspelde regen bleek ook nog eens mee te vallen. Kortom, een ontspannen sfeer. Nou, niet voor iedereen. De coach waakte duidelijk voor overmoed, en probeerde iedereen scherp te houden, inclusief de leider die alle telefoons en sleutels onbewaakt in de kleedkamer had achtergelaten.

De wedstrijd begon met veel inzet, maar ook een beetje rommelig. We speelden vooral op de helft van Virtus en daar was het gewoon vol. De jongens probeerden wel mooie passjes te geven, maar het was lastig combineren in de drukte en Virtus stoorde ook prima. Toch viel de 1-0 al snel door een goal van Martijn in de 5e minuut, en in de 10e minuut scoorde Soheil na wederom een fraaie pass van Lars. Op dat moment bedacht de verslaggever dat deze wedstrijd weleens een aanslag op zijn geheugen kon gaan worden, en was hij zo wijs van de verdere ontwikkelingen aantekeningen te maken. Dat leek toch een beetje voorbarig want het volgende kwartier waren er wel kansen maar geen goals, maar in de 28e minuut schoot Robin zeer fraai vanuit de tweede lijn binnen, een afstandsschot zoals hij bij de training en warming-up vaak laat zien maar nu dus ook een beloning in een wedstrijd. En alsof de goal nog niet fraai genoeg was kopte hij drie minuten later ook nog eens knap raak uit een hoekschop van Soheil. Daarmee was de coach gerust gesteld dat de drie punten mee naar Bergen op Zoom zouden gaan en kon hij in de tweede helft naar harte lust gaan wisselen en verder werken aan het vergroten van de spelvreugde.

Het begin van de tweede helft was er een om in te lijsten. Niemand minder dan Rijk schoot zijn eerste goal van de competitie binnen in de eerste minuut na rust, Lars poeierde een minuut later de 6-0 binnen en vond dat zo leuk dat hij het precies een minuut later nog eens deed. Drie goals in drie minuten uit drie aanvallen! Daarna volgde gedurende 10 minuten een polonaise over het veld langs alle cornervlaggen met een extra rondje om de dug-out, deden de ouders de wave, werden selfies gemaakt met bewonderaars, handtekeningen uitgedeeld, etc. Gelukkig kregen we ook in die periode geen goal tegen, waarna Robert in de 48e minuut de mannen weer op het juiste spoor zette met een goal die hem ongetwijfeld met een flinke grijns door de rest van het weekend heeft doen gaan. Twee minuten hierna schoot Soheil de 9-0 binnen en toen was het de beurt aan keeper Matthijs die eens een penalty mocht nemen in plaats van tegenhouden. De bal lag in een kuiltje op de stip, Matthijs legde hem er keurig naast, de scheids verschoof de bal een beetje waarop deze weer in het kuiltje daalde, waarna Matthijs dacht ‘oké, dan maar zo’ en hem strak langs de paal in de goal schoot: 10-0! Daarna nog even aanzetten, en achtereenvolgens Martijn met een schot na een snelle uitbraak, Vincent met een knal uit de rebound en Raf met een mooi wippertje over de keeper brachten de eindstand op maar liefst 13-0. Wie goed heeft meegeteld weet dat er maar liefst 9 verschillende spelers hebben gescoord, wat een collectief! En wie minder goed kan tellen ziet dat we achterin de 0 hebben gehouden, ook top!

Nu hebben we twee weken geen wedstrijden en gaan Jeroen en Jack extra trainen op wat er nog beter kan en dan gaan we op voor de laatste twee wedstrijden die ons een mooie plek op de eindranglijst kunnen bezorgen. Mannen, het was weer een genoegen om jullie aan het werk te zien!

Na vorige week een flinke dosis zelfvertrouwen te hebben getankt, vertrokken we vandaag richting Willemstad voor de wedstrijd tegen Kogelvangers JO15-2, een team dat al zijn wedstrijden nog had gewonnen en een fraai doelsaldo van 18 voor en maar 2 tegen kon laten zien. Dat beloofde dus een pittige wedstrijd te worden. Menig coach zou tegen zo’n tegenstander de nu al veelbesproken 3-3-4 opstelling een beetje wijzigen, en een extra mannetje achterin zetten. Zo niet de coach van de JO15-5, ondanks voorzichtige suggesties in zijn richting. Deed hij daar wijs aan? Was het kamikaze of geniaal?

De eerste minuut, nee de eerste 10 seconden, van de wedstrijd leverde een duidelijk antwoord op: kamikaze. De spits van Kogelvangers werd direct gelanceerd, liet drie verdedigers achter zich en we stonden 1-0 achter. Het commentaar van de coach was tot in Bergen op Zoom te horen. Tactiek aanpassen zou je denken? Nee, niks daarvan! Gewoon beter uitvoeren. En …… daar zat wat in. Want net als vorige week waren we veel in de aanval, en zagen de aanvallen er soms ook erg fraai uit: bal veroveren, strakke pass richting vleugelaanvallers, mannetje voorbij, voorzet en alleen wat pech en slordigheden bij de afwerking. Maar de inzet en beleving, wow, dat was allemaal dik in orde. En de beloning kwam met een goal van Martijn, niet de fraaiste goal maar wel een verdiende na flink doorzetten en een sliding waarbij bijna niet alleen de bal maar ook een verdediger en de keeper mee de goal in verdwenen. En daarna kwam Lars met een voor hem kenmerkende onverzettelijke bulldozer actie sterk opzetten en hij schoot de 2-1 binnen, al kan uit videobeelden ook best blijken dat Vince nog net het beslissende tikje gaf waarmee de bal over de lijn ging.

Daarmee was het rust en kregen de spelers van Jeroen een gedegen technische bespreking en peptalk. Enkele vaders waren op dat moment 30 meter verder bij de toiletten, maar dat maakte niet uit want de akoestiek was dermate uitmuntend dat de bespreking ook daar uitstekend was te volgen.

Dan de tweede helft. De inzet was onverminderd groot, maar met een blessure hier en grote vermoeidheid daar werd het een echt gevecht en de tegenstander had meer verse wissels dan wij. Het werd 2-2, helaas. Maar kort daarna kregen we een vrije trap die Lars slim nam met een passje naar Soheil die zijn klasse met een mooi schot liet zien: 3-2. Daarna begon de druk van Kogelvangers pas echt toe te nemen, en wankelden we. Het lukte niet een bal achterin weg te knallen en daar viel de bal ineens voor een verkeerde voet: 3-3. En kort daarna werd het zelfs 4-3 voor Kogelvangers en leken we onszelf hier echt tekort te doen. Of toch niet? De mannen bleven ondanks de vermoeidheid bewonderenswaardig hard werken, en kregen nog steeds kansen. En jawel, bal weer veroverd op het middenveld, pass naar rechts, naar binnen trekken en Martijn knalt ‘m heerlijk diagonaal in de kruising: 4-4! Euforische taferelen in het veld en langs de lijn! Zelfs toen kon het nog beide kanten op, maar de tijd zat erop en met deze stand konden we prima leven. Want als we eerlijk zijn en goed telden kwam alleen al in de eerste helft maar liefst 5x een speler van Kogelvangers alleen voor keeper Matthijs, en hij hield ongelooflijk knap 5x zijn doel schoon. En zo hadden we meer uitblinkers, zoals revelatie Raf op linksachter, supergoed! En Vince en Mathijs die, zo hoorden we in de auto naar huis, perfecte passen gaven voorin. En Robin die erg goed afwisselde met de man voor hem, een echte tandem. En Tom, zo hard gewerkt op het middenveld en nog maar net in staat om zelf naar de kleedkamer te lopen. En Rijk, jaja, wat heb je weer veel opgelost achterin, net als Lennard die zelfs zonder rugdekking nog even netjes zijn man uitspeelt, technisch fraai hoor. Robbert die voorin vol de duels in ging, schietend én koppend, en daar was dan natuurlijk nog Freek, man wat heb jij een spelinzicht. Net of je al 10 seconden voor anderen het zien weet waar de bal naartoe zal gaan. (Even tellen: ja, iedereen genoemd ).

Mannen, het was een superleuke wedstrijd om te zien en te ervaren. Nog leuker dan tegen Beek Vooruit. Het rondje dat Jeroen gaf hebben jullie echt dik verdiend! Ga zo door!

Pagina 1 van 3

2591 Banner 728x90

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail:

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom