s.v. M.O.C.'17

Arbitrage

Eerlijkheid en Respect

Arbitragecommissie / scheidsrechter

s.v. M.O.C.'17 heeft een arbitragecommissie in het leven geroepen om alles rondom arbitrage (scheidsrechters) in goede banen te leiden.

De arbitragecommissie bestaat uit:

  • Amy Boschman
  • Harald Ghijsen
  • Ivo Jooren
  • Jan van Poppelen
  • Paul Ditvoorst

Wat doen wij zoal:

  • werven van scheidsrechters;
  • zorgen voor opleiding van de scheidsrechters;
  • mede begeleiden van scheidsrechters;
  • het inplannen van scheidsrechters voor de thuiswedstrijden;
  • het continueren van de arbitragecommissie.

Werven
We benaderen de leiders van alle elftallen, zowel junioren als senioren, met de vraag of er spelers zijn die interesse hebben in een opleiding tot scheidsrechter. Tevens worden de spelers van tweedejaars 'onder de 15' verplicht deel te nemen aan de opleiding tot scheidsrechter. Verder staan wij open voor eenieder die zich aanmeldt voor een taak binnen de arbitragecommissie. Ook degenen die reeds scheidsrechter zijn of willen worden en geen lid zijn van s.v. M.O.C.'17 zijn van harte welkom.
Wil je jezelf aanmelden voor de cursus, vul dan het inschrijfformulier in dat te vinden is op de website en mail dit naar: arbitrage@moc17.nl. Ook voor vragen kun je dit e-mailadres gebruiken.

Opleiden
Voor de clubscheidsrechters bestaan er twee soorten opleidingen, namelijk die van pupillenscheidsrechter en een voor verenigingsscheidsrechter. Pupillenscheidsrechter kun je worden vanaf 12-jarige leeftijd. De cursus duurt twee keer 2,5 uur. Vanaf 14 jaar mag je de cursus voor verenigingsscheidsrechter gaan volgen, in deze cursus wordt er wel wat van je verwacht. De cursus duurt vier keer 3 uur. Na deze opleiding is het de bedoeling dat je minimaal één keer per maand een wedstrijd gaat leiden.

Begeleiden
Wij zorgen ervoor dat een 'nieuwe' scheidsrechter er niet alleen voor staat. Zowel voor de wedstrijd, tijdens als na de wedstrijd zal er een begeleider zijn die helpt bij de praktische zaken maar ook samen met de scheidsrechter de wedstrijd evalueert.

Inplannen
Doel is er voor te gaan zorgen dat ieder elftal per wedstrijd een scheidsrechter krijgt toegewezen. We gaan dit doen door een poule op te stellen waarbij de reeds bestaande scheidsrechters in het traject worden opgenomen.

Het streven van s.v. M.O.C.'17 is dat het vanzelfsprekend is dat alle jeugdvoetbalspelers vanaf 14 jaar een scheidsrechterscursus hebben gevolgd. Dit om er voor te zorgen dat alle spelers de spelregels kennen en weten hoe moeilijk het is een wedstrijd te leiden. Hierdoor zullen de spelers meer respect hebben voor degene die de wedstrijd leidt.

s.v. M.O.C.'17 heeft eerlijkheid en respect namelijk hoog in het vaandel staan. Plezier in het spel moet immers altijd de doelstelling zijn.

Dit alles wordt door de arbitragecommissie in samenspraak met de technische commissie en de leiders/trainers gedaan zodat het een succes is en blijft voor onze vereniging.

Scheidsrechtersbeleid

Download hier het scheidsrechtersbeleid van s.v.M.O.C.'17
 

download

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom