s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Een tweetje met Jens Koopman

Aan de vooravond van de 3e competitiewedstrijd, kreeg ik het interview binnen van een altijd positief ingestelde strijder. Deze jongeman is zeker geen onbekende bij onze club.

Dit is een speler met blauw-wit hart en komt uit een echte MOC familie.

Lees snel onderstaand één tweetje om erachter te komen wie zijn favoriete eerste divisieclub is;)

Een tweetje met Jens Koopman

1.2tjejenskoopman

Allereerst zijn we natuurlijk nieuwsgierig hoe het met je blessure gaat,want zaterdag moest je er voortijdig af.

Mijn blessure lijkt na behandeling weer goed hersteld te zijn. Zaterdag ben ik weer fit.

Ja, we hebben natuurlijk een uitstekende medische staf al zeg ik zelf. De tweede vraag is makkelijk: Wie ben je, hoe jong ben je en hoe lang speel je al bij MOC.

Ik ben Jens, 19 jaar en speel al mijn hele leven bij MOC. Vanaf de smurfen naar het eerste.

Dat is al een mooie loopbaan. Als ik goed ben geïnformeerd kom jij uit een echte voetbalfamilie. Kun je daar wat over vertellen?

Zeker kom ik uit een echte voetbal familie. Vanaf beide kanten heb ik familie die in het eerste van MOC gevoetbald hebben. Familie Leijgraaf en de Koopmannetjes hebben al een mooie reputatie bij Ons cluppie.

Ah bijzonder hoor. Als jullie thuis aan tafel zitten met je vader als trainer van MOC2 en je broer die ook voetbalt: wat is dan meestal het onderwerp?

Voetbal natuurlijk!

Ja dat was een inkoppertje in eigen doel haha. En praat je moeder dan net zo makkelijk mee of gooit zij het over een andere boeg?

Mijn moeder kan al aardig wat mee praten. Maar wordt er soms wel een beetje gek van. Gelukkig heeft zij ook twee broers die het er vaak over hadden.

Studeer je , Heb je een baan? Een relatie?

Ik zit in het laatste jaar van het CIOS. Ook werk ik bij Waldolala een leuke restaurantje/cafeetje in Bergen op Zoom

Ja dat is een leuke plek aan de Kaai. Waarom ben je zo zuinig op je haar? Ik zie je altijd prutsen met wat haarbandjes? Is dat bijgeloof of ga je er beter door koppen? Ik vraag dit voor een vriend hoor….

Hahaha. Door mijn steile haar komt het snel voor mijn ogen. Hierdoor draag ik laatste tijd een bandje. Maar ik ben het er mee eens dat het er een keer af moet. Als we kampioen worden ga ik millimeteren.

Wisten we dat afgelopen seizoen maar. Hoe zag je carriere er bij MOC tot nu toe uit?

In mijn jeugd heb ik al veel selectie gespeeld en mooie momenten gehad. Met in de Jo13-1 en Jo-15 1 kampioenschappen als hoogtepunten! Vaak zat ik mijn eerste jaar in het tweede team en het tweede jaar in het eerste team. Zeker nooit een hoogvlieger uit de jeugd.

Maar wel mooie prijzen gepakt. Je bent verdediger. Is dat jouw favoriete positie of had je liever in de spits gestaan?

Nee, verdediger is al mijn hele leven de positie waar ik van kinds af aan het liefste speel.

Zou je sowieso nog op andere posities uit de voeten kunnen?

Ik zou willen zeggen van wel maar op het niveau dat we nu spelen lukt me dat absoluut niet. In een wat lager team lukt een middenvelder of backpositie nog wel.

Je weet in ieder geval wat je wel kunt. Dat is ook een kwaliteit. Wat zijn jouw overige kwaliteiten?

Ik denk dat ik vrij positief ben ingesteld. Ik coach veel in het veld en probeer altijd door te zetten.

En heb je ook nog verbeterpunten?

Zeker, aan de bal kan het nog veel beter. Hier moet ik aan werken en mijzelf ontwikkelen. Hier heb ik gelukkig mooie voorbeelden voor op mijn positie met Teun en Robin

Is jouw vader kritisch op je? Neem je ook dingen van hem aan?

Mijn vader is vaak positief maar geeft mij ook vaak tips hoe het beter kan. Mijn opa is de echt Kritische bij ons in de familie.

Mooie rolverdeling dan. Heb je wel eens gescoord.? En wat was je mooiste?

Zeker! Het is al heel lang geleden dat ik in mijn eigen team heb gescoord in een officiële wedstrijd. Maar ik heb in de C1 in mijn kampioensseizoen een goal vanaf 25 meter gescoord. Met mijn linker! Dit was toch wel echt een hoogtepunt!

Ja daar kun je je leven lang op teren. Ook wat ongelukkig met wat eigen goals. Wat doet dat met als voetballer, al weet ik dat het natuurlijk geen bewuste actie is?

Eerlijk gezegd niet zo heel veel. Af en toe een grapje van de team genoten, maar dat hoort erbij. Heb op dit moment al meer goals dan 90 % van het team. Zoals ik al zei vrij positief.

Fijn dat we toch af en toe een goal van je kunnen zien. Maar ik zou zeggen houd het bescheiden. Haha. Met welke huidige selectie spelers heb je al eens eerder gespeeld?

Ik heb vanaf de smurfen al met Teun gespeeld. En ook met Jochem, Rommert en Timo heb ik een groot deel van mijn jeugd door gebracht op het veld.

Wie is jouw voorbeeld als voetballer ?

Sergio Ramos. Ik denk een absoluut beest in de verdediging en een leider in het veld. Ook niet altijd de beste voetballer maar dat hersteld hij in leiderschaps kwaliteiten.

Ik denk dat je inderdaad als aanvaller niet blij bent met hem. Ajax, PSV of Feyenoord. Wat is jouw favoriete club in Nederland en welke in het buitenland?

PSV natuurlijk. Zoals mijn vader en broer. Het is me meegegeven vanaf de geboorte en vind het een ontzettend mooie club. In het buitenland volg ik weinig voetbal maar vind Liverpool een mooie club!

En van Joyce van Hoof, die dit hele verhaal elke week keurig op de website plaatst, zou graag willen weten wie jouw favoriete club is in de KeukenKampioendivisie (en het begint met een N).

Daar is maar 1 antwoord op mogelijk. NAC natuurlijk.

Dat is helemaal goed. Ik zie Joyce al glunderen. Je hebt er weer een supporter bij Jens. Afgelopen 2 weekenden de eerste competitiewedstrijden gespeeld. Geen punten gescoord en afgelopen zaterdag is het 3 seizoenen lange “thuis ongeslagen” gesneuveld tegen kampioenskandidaat Heinenoord. Dat zat er een keer aan te komen, geen ramp hoor. Wat vond je van de wedstrijd?

Zware pot. Goeie ploeg maar we hadden onze kansjes beter kunnen benutten. Uit de wedstrijd kwamen zeker verbeter punten, maar ook veel sterke punten. Het werken voor elkaar en fungeren als 1 team was weer zoal vanouds.

Wat vind je van de huidige selectie? Zijn we sterker geworden t.o.v. vorig seizoen?

Het team is bijna niet veranderd wat ook positief is. Hierdoor hou je het team gevoel vast. Maar wat verse spelers kunnen ook de spelers wat activeren.

Welke ambitie heb jij als voetballer? Is MOC jouw plafond?

Ik durf hier weinig over te zeggen. Ik zit nu in ieder geval prima op mijn plekkie bij mijn favoriete club. Uiteraard hou ik alles open.

Ja dat snap ik als NAC langskomt... Dan wordt het een afweging. En welke doelstellingen heb je voor komend seizoen?

In ieder geval handhaving bereiken. Persoonlijk zou ik wat rustiger aan de bal willen worden.

Wat zijn je verwachtingen voor de wedstrijd uit tegen de favoriet Serooskerke?

We gaan met de bus en er zijn nog plekken over! Aanmelden Bij teammanager Eddy van Oers: 06-51065271

Ik hoop 3 punten maar ook die gasten zullen er op gebrand zijn de eerste puntjes van het seizoen te gaan pakken.

En tot slot wat zijn jouw verwachtingen met MOC in de tweede klasse?

Handhaving!

Wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag en wie gaat/gaan er scoren?

Milad 1x en Rick 1x. Milad lijkt fit en het goed te doen op trainingen dat goaltje moet toch gaan vallen.

Bedankt Jens en succes zaterdag (als je haar maar goed zit)

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom