s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Een tweetje met Guido Sanen,  door Gijs Wijnmalen, “the voice van MOC”, over FC Bergen, liefde, Birmingham, mindset en genieten van het moment.
 
 
Zo Guido heel het jaar heb jij de een tweetje mogen verzorgen vandaag is het een keer andersom. Ik kan het me haast niet voorstellen, maar voor degene die je niet kennen. Wie ben je? Wat doe je? Sportverleden?
Ik ben Guido Sanen, 56 jaar en heb al meer dan 30 jaar een eigen praktijk als Natuurgeneeskundig Therapeut in Heerle. Daarvoor was ik verpleegkundige en al snel overgestapt naar dit vakgebied. Inmiddels ook al 30 jaar 1 dag praktijk in Den Haag. Ik heb vroeger gevoetbald bij FC Bergen tot de A2. Meer zat er niet in . Ik moest het hebben van hard werken en bikkelen. Maar ik ben nooit ontdekt. Haha. Daarvoor heb ik ook nog op judo gezeten en  tot de  bruine slip geschopt.
 
Zoals we allemaal aan Coen kunnen merken is liefde erg belangrijk. Hoe zit het met jou en de liefde Guido?
Ja die Coen en zijn lief stralen helemaal. Wel mooi hoor. Ik ben al bijna 29 jaar gelukkig getrouwd met Astrid. En ja verliefdheid gaat op een gegeven moment over  in “houden van. “ En dat is er nog steeds. Dus ik ben een tevreden mens.
 
We kennen natuurlijk ook allemaal Tom, maar hoe zit het eigenlijk met jouw voetbalkwaliteiten?
Nou ja dat was niet van het niveau Tom. Mijn techniek liet te wensen over en meestal stond ik links buiten het veld of rechts achter de goal. Ik was wel twee benig wat niet zo moeilijk is als rechts al niet zoveel voorstelt. Eigenlijk denk ik dat ik al mijn voetbaltalenten heb doorgegeven aan Tom. Haha. Ik vind dat wel een mooi excuus. 
 
Op MOC ben je een zeer gewaardeerd lid, wat zijn jou sterke kanten als teammanager Guido?
Bij mijn komst in 2011 was er niet zoveel geregeld met betrekking tot PR en zaken rondom het team. In tijd ben ik begonnen met de een tweetjes omdat ik het belangrijk vind dat de supporters spelers beter leren kennen. De spelers vinden het ook heel leuk om te doen en ik schat dat ik er in loop van die jaren meer dan 200 heb gemaakt.. Ik ben denk ik een verbindingsman die het teambelang voorop stelt, zo nodig voor de spelers gaat staan en een luisterend oor is  bij persoonlijke problemen. Daarnaast is het laveren tussen het team en individuele belang van de speler en contacten onderhouden met bestuur en SVM. Ik heb goede voelsprieten dus weet meestal wel wat er speelt binnen de groep. En ja als er dan een sluimerend brandje dreigt te ontstaan meteen blussen in samenwerking met de andere stafleden. Daarnaast probeer ik iedereen respectvol te benaderen en hecht ik aan eerlijkheid. Eigenlijk kan ik op die manier wel met iedereen goed om gaan.  
 
Voor jou wordt het zondag de voorlopig laatste keer dat je op de bank zit. Hoe lang doe je dit nu al?
Zoals ik al aangaf vanaf zomer 2011 toen Romeo van Aerden aan zijn klus begon in de vierde klasse. In die zomer vooraf heb ik samen met Huib van Linder een voetbalreis georganiseerd voor de A selectie naar Birmingham waar we twee wedstrijden hebben gezien. Was een mooie trip. Daarvoor was ik al 7 jaar actief als verzorger bij de elftallen waar Tom heeft gespeeld. Dus alle selectie teams in die periode doorlopen. Dus ja als ik goed op tel alweer 15 jaar actief voor MOC. Met veel plezier overigens.
 
Na al die jaren op de bank moet jij ook wel een aardig visie hebben gekregen op het voetbal. Hoe vind je dat het 1ste het nu doet?
Naar omstandigheden vind ik het zo slecht nog niet. Het is bepaald een ongelukkig seizoen door allerlei omstandigheden waar je niet altijd vat op hebt. De twee seizoenen daarvoor met degradaties werkt toch steeds weer door op het zelfvertrouwen van spelers en dus van het team. Dat was dit seizoen niet anders. En dan laat het geluk je ook in de steek. Dat kun je dan niet afdwingen. Weinig vertrouwen en angstig voetbal in de eerste seizoenshelft.  Dat hebben we als staf niet kunnen keren, maar met de komst van Ardian Lekaj is er wel een andere wind gaan waaien. Als je in een patroon zit wat niet werkt kun je zo blijven doorgaan, maar dan gaat er niks veranderen, dus moet je patronen veranderen. Ook de manier van spelen met uitgaan van eigen mogelijkheden heeft een positieve impuls gegeven.  Ik zie weer meer plezier bij de mannen en dat is toch waar het begint. Het blijft knokken om uit deze negatieve spiraal te komen, maar ik heb er vertrouwen in dat dit gaat gebeuren.
 
Waarin vind je dat wij ons als team nog op moeten verbeteren?
Omgaan met tegenslag blijft het belangrijkste leermoment. Eigenlijk moet je net als bij tennis voor het volgende punt gaan. Dan kun je van een 0-40 achterstand toch gewoon de game winnen door 5 punten achter elkaar te scoren. Voorbeelden hebben we gezien met Ajax en Barcelona. Geloof in een overwinning, dus de mentale setting is het meest belangrijk. Voetballen kunnen jullie allemaal wel. In ieder geval beter als ik. Op mentaal vlak zijn nog veel winstpunten te pakken. “it’s all in the mind”. 
 
Hoe zou jij ons huidige seizoen omschrijven?
Grillig. Soms heel goed en soms gewoon slecht. Ik zou zeggen als een overgang naar een betere en stabielere fase. MOC  bevindt zich in een overgangsperiode met wisseling van bestuur,  een nieuwe enthousiaste TC, een groep denkers die MOC 3.0 gaan vormgeven. Kortom nieuw elan. Chapeau voor de mensen die ziel en zaligheid in MOC hebben gestoken .Die transitie zie je  uiteindelijk  terug op het veld. De worsteling met het verleden en heden. Leren van het verleden en een nieuwe koers varen met 1 doel ; de ambities van de ze prachtige familieclub weer nieuwe leven inblazen. Op alle niveau’s. Laten we zondag mooi afsluiten en dan de blik richten op de toekomst.  Maar ook genieten van wat de club MOC  betekent voor heel veel mensen en wat er in al die jaren is gerealiseerd. 
 
Afgelopen zondag flink in het zonnetje gezet samen met Tom. Hoe kijk je terug op de dag en op de wedstrijd?
Als vader ben ik natuurlijk trots op Tom. 250 wedstrijden is niet niks. Ook dit seizoen heeft hij alle wedstrijden gespeeld.  Niet alleen als voetballer maar ook hoe hij als mens in het leven staat. Gedreven, eerlijk en ambitieus. Daar kan ik van genieten. De SVM en het bestuur van MOC hebben er een  mooie happening van gemaakt en dat zijn herinneringen die me altijd zullen bij blijven. En ja dat ik door de spelersgroep en staf ook nog ben voorzien van een mooi afscheidskado doet mij veel. Ik besef niet altijd dat ik blijkbaar toch wat heb weggezet bij jullie. En de aandacht en bloemen  van het bestuur zijn in dankbaarheid ontvangen. Maar ja ik ben mijn staf ook erg dankbaar. De samenwerking is super  en met Stephan Wiegmans als opvolger laat ik het vlaggenschip probleemloos achter.  Met Fred hebben we de beste verzorger van Nederland en Belgie in huis. Gouden Kerel.  Moeten we zuinig op zijn. John en Patje die belangrijk werk verrichten. Corne en Corne die de keepers beter maken en Sander en Melvin  die feitelijk  onmisbaar zijn.  Ardian heeft  de mannen weer het plezier terug gegeven.  Je kunt alleen maar door samenwerking beter worden.  Dat zal wel even afkicken worden, maar niemand is onmisbaar hoor.  De wedstrijd was helaas niet van het gewenste uitslagkaartje voorzien, maar alle vertrouwen voor zondag.
 
Helaas was het zondag inderdaad geen hoogtepunt, maar in de al jaren heb je vast een hoop mooie momenten meegemaakt kan je er een paar noemen?
De uitwisselingsmomenten met de G selectie waar de mannen mee hielpen met de training  en de jaarlijkse wedstrijd tussen het eerste en de G selectie tijdens het nieuwjaarstoernooi is echt een mooi moment met alleen maar lachende gezichten. Er staat overigens een leuk interview in de uitgave van de voetbalkrant met Diana Moerland over de G selecties. Uiteraard de promoties en kampioensschap in de vierde klasse. Begeleiden van de pupillen van de week . Je kunt je niet voorstellen hoeveel indruk dat  heeft op die jonge gasten. Daarnaast heeft het meeste indruk gemaakt een paar seizoenen terug toen we promotie wedstrijden speelden. Ik had de pupil van de week van eerder dat seizoen opnieuw uitgenodigd omdat hij behandeld werd met chemokuren. Op die dag, het ging gelukkig stukken beter met hem,  hebben we hem in het zonnetje gezet met een teamfoto en de voorbereiding van het eerste  heeft hij meegemaakt. De lach op zijn gezicht toen MOC de winnende penalty maakte zal me altijd bij blijven. Een puur moment. Genieten het moment in optima forma.
 
Na zondag zitten je taken bij MOC erop. Heb je al plannen gemaakt voor al die vrije zondagen volgend seizoen?
Niet echt, maar Astrid is er wel blij mee. Tijd voor andere dingen. Ik wil ooit nog een boek schrijven over mijn vakgebied dus wie weet komt daar ruimte voor.
 
Zien we je nog wel op MOC?
Zeker wel. MOC blijft toch mijn club. Er stroomt gewoon blauw/wit bloed door mijn aderen. Tom gaat dan wel bij Cluzona voetballen , maar ik kom zeker bij gelegenheid kijken.  Al is het alleen maar om jou te zien shinen. 
 
Haha. Aankomende zondag een belangrijke wedstrijd tegen kampioen Roosendaal. Hoe zie jij onze kansen voor aanstaande zondag?
Ik geloof in een goede mindset. En dan gaan we gewoon de benodigde punten ophalen in Roosendaal. We gaan daarna samen feesten met Roosendaal na afloop. Zij omdat ze de terechte kampioen zijn en wij omdat we ook wat te vieren hebben. 
 
En welke spelers gaan het net doen bollen?
Ik denk een lelijke afscheidsgoal van Tom en een mooi stiffie van Nilla. Ooit deden ze dat in 2012 uit tegen Meto in de 4e klasse. Beslissend voor het kampioensschap. En als dat niet zo is dan gaat er iemand anders scoren. Logisch toch?
 
En heb je nog een quote van de week Guido?
Zeker. Blijf niet hangen in het verleden dat is voorbij. Heb geen angst voor de toekomst, want die bepaal je zelf.  Je gedachten vormen je dag van morgen. Leef in het heden en geniet.
 
 
 
 
 
 
 
 

Een tweetje met Patrick Hendrickx assistent trainer over post, Dosko, allround, mental coach, prijzenkast en teleurstelling. 
 
 
Ook voor jou begin ik met de bekende vraag; wie ben je, getrouwd? Kids?
Nou ik ben Patrick Hendrickx (41 jaar) en getrouwd met Renate waarmee ik ook 2 mooie zoons heb. Dat zijn Xavi (6 jaar) en Wess (3 jaar). Op mijn 15e maakte ik mijn debuut in het 1e van DOSKO en ben op mijn 38e gestopt bij het eerste van Moc’17.
En nu lekker in een top vriendenelftal het derde van Moc’17.
 
Tot je 38e ja. knap hoor. Kun je wat vertellen over je werk?
Ik werk bij PostNL pakketten in Goes als planbaliemedewerker of procesbegeleider.
Ik doe bijna alles van A tot Z in dit bedrijf. Waar ik ook met alle plezier werk.
 
Allround dus. Dat is jouw wel toevertrouwd. Jij kan alles.  Wanneer ben jij als voetballer begonnen?
Op mijn 5e ben ik al begonnen en eigenlijk van kleins af aan in de hoogste selectie elftallen.
 
Mooie carriere. En waar heb je zoal gevoetbald?
Ik ben begonnen bij DOSKO en geëindigd bij Moc’17.
 
Erg  honkvast dus. Wat voor type speler was je?
Ik was een allround iemand. Ik had van alles wel wat qua kwaliteit. In de jeugd stond ik vaak rechtsback maar uiteindelijk ben ik beland op het middenveld waar ik overal kon spelen.
 
Ik zie het al: jij kan alles. Je bent dit seizoen assistent. Hoe vul je die rol zoal in?
Ik hou me vooral bezig met spelers individueel zoals de fijne kneepjes tot extra afwerken na de training. De spelers kunnen altijd terecht bij mij als ze ergens mee zitten(mental coach). En af en toe doe ik gewoon mee met de positie- en partijspel.
 
Ja dat is voor jou appeltje –eitje. Wat is het mooie aan het vak?
Je bent toch met mijn favoriete hobby bezig.
 
Heb je ambities om trainer te worden?
Nee op dit moment niet echt want het is ook moeilijk te combineren met mijn werk.
 
Dan wordt het keuzes maken. En ben je volgend jaar ook weer bij het eerste betrokken?
Ik denk het niet!
 
Oh dat zou jammer zijn . Dan gaat er veel kennis en kunde verloren. En hoe zit het met jouw prijzenkast?
Ik ben maar 1 keer kampioen geworden met DOSKO en vele promoties via de nacompetitie met zowel DOSKO als Moc’17.
 
Mooi gevuld dus. Hoe lang speel nu je nu al bij MOC?
Alles bij elkaar is dit al mijn 9e seizoen.
 
MOC is nog niet helemaal veilig.  Hoe zie jij de wedstrijd naar zondag uit tegen Roosendaal?
Dat wordt een lastige wedstrijd tegen de terechte kampioen. Er zullen waarschijnlijk spelers in staan die weinig gespeeld hebben dit seizoen. En die willen zichzelf nog even laten zien.  Maar ik denk wel dat ze het thuis goed willen afsluiten en dan nog eens kunnen feesten. Maar ik hoop zelf dat Moc de wedstrijd wint en dat Roosendaal de derde helft dik mag winnen.
 
Dat kampioensschap is ze gegund . En die derde helft ook. De rest gaan we zien. En wie gaan er scoren? En wat is jouw voorspelling qua uitslag?
Ik denk dat de uitslag 1-2 wordt en de doelpunten worden gemaakt door Ricky en Rick.
 
 
En heb je nog een quote van de week?
Het behoort tot de wet van het voetbal dat op succes vaak een grote teleurstelling volgt.
Ja dat is  de realiteit. Maar ik ga er vanuit dat we de grootste teleurstelling inmiddels achter ons gelaten hebben. Bedankt  en veel succes Patje. 
 

Pagina 1 van 9

2591 Banner 728x90

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail:

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom