s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

De Finale van de nacompetitie vraagt ook om een "Final" interview. Deze eer is voor aanstormend talent Jaap. Je kunt hem in het veld niet over het hoofd zien en hij laat zien wat echte clubliefde is. Hij verlaat gewoon tijdelijk zijn teamweekend om mee te strijden om een plek in de 2e klasse! 

Ik snap het. Nu is iedereen nog nieuwsgieriger naar Jaap. Wat is zijn bijnaam, hoelang is blauw-wit al zijn kleur en hoe komt hij aan zijn talent?

Wel is er een klein/groot foutje van onze verslaggever Guido in te vinden wat ik toch even recht wil zetten, NAC is nu gewoon een Eredivisieclub;)

Lees het snel in het leuke interview met Jaap de Ruijter.

jaap de ruijter 1.2tje

Een tweetje met Jaap de Ruijter

De meeste mensen zullen jou kennen maar een groot aantal waarschijnlijk nog niet, dus goed om je voor te stellen. Wie ben je ?

Ik ben Jaap de Ruijter

 

Heb jij een bijnaam?

Ja, mijn vrienden noemen me de ‘peperbus’, zal wel iets met mijn lengte te maken hebben.

 

Ik denk dat dat aardig is ingeschat of ben je bij de tijd? Hoe jong ben je en hoe lang speel je al bij MOC’17 ?

Ik ben 20 jaar en speel nu 13 jaar bij MOC’17.

 

Dat is ook al wel weer meer dan de helft van je leven. Wat voor werk doe je? Of studeer je nog ?

Ik doe beide, ik werk in de horeca als barman en doe de opleiding tot fysiotherapeut.

 

Ah dat is een mooi vak en altijd mensen die een fysio nodig hebben. Hoe zag je carrière er bij MOC’17 tot nu toe uit? Nog prijzen gepakt?

Ik heb sinds dat ik bij MOC’17 speel in de selectie elftallen gevoetbald en ben in die 13 jaar 3 keer kampioen geworden.

 

Dat is op zich al een aardig gevulde prijzenkast. Op welke positie speel je?

Ik ben centrale verdediger

 

Ah das mooi. Ben je altijd verdediger geweest of heb je nog op andere posities gespeeld?

Ik heb eigenlijk wel op elke positie gestaan door die jaren, van rechtsback tot aan de spits.

 

Dus eigenlijk wel een beetje allround. Niet gek dat je in benarde situaties dus ook wel eens in de spits opduikt. Van wie heb jij je talenten meegekregen? Is jouw familie voetbalgek?

Die moet ik wel van mijn vader hebben meegekregen. En in mijn familie houden we allemaal wel van voetbal.

 

Nou met dank aan je vader dan. Wat zijn jouw kwaliteiten?

Ik ben redelijk lang dus heb wel een voordeel bij het (verdedigend)koppen. Voor de rest heb ik mijn kracht en snelheid in mijn voordeel.

 

Dat zijn zo maar mooie voordelen. Al even genoemd. Halve finale beker en kampioen geworden in Mei.

Kun je daar nog eens op terug blikken?

Ja die halve bekerfinale was zonde en ook echt niet nodig om te verliezen, maarja t kwartje valt soms de andere kant op. En ja het was een van de leukste en misschien wel hèt leukste seizoen wat ik bij MOC’17 heb meegemaakt. Zeker ook omdat onze wereldtrainer Marco Koopman gaat stoppen samen met een paar oude veteranen in ons team. Daarom is het echt super dat we het hebben mogen afsluiten met het kampioenschap. We zijn eigenlijk een groot vriendenteam en de afsluiting van ons seizoen zal aankomend weekend goed gevierd worden in Gent met ons teamuitje.

 

En “Peperbuske “ is jullie lijfsong die weer terug te koppelen is naar jou Jaap! En ineens was je daar Jaap kwam ,zag en overwon. Als een echte Ruiter.

Hoe ben je zo ineens vanuit het tweede elftal in het 1e gerold?

Ja de laatste maanden mocht ik met het eerste meetrainen en heb daar mijn best gedaan. De trainer heeft mij toen meegenomen naar de wedstrijden en heb daar ook speeltijd gekregen waar ik natuurlijk van moest profiteren en sindsdien ben ik eigenlijk bij het 1e gebleven. Maar de exacte reden moet je maar aan de trainer vragen.

 

En steevast een basisplaats. Hoe bevalt het voetballen in het eerste en wat is het verschil met het tweede?

Ja op het begin was het even wennen aan het niveau want dat is wel het grootste verschil met het 2e. Maar ik denk dat ik daar redelijk snel aan gewend ben geraakt en nu bevalt het me super. Het niveau is ook uitdagender wat het leuker maakt voor mij. En ja die gasten van het 1e kende ik natuurlijk al wel dus dat was gelijk gezellig.

 

 

Ja het zijn toffe gasten. Ik zeg: je wordt een waardige vervanger van Robin Hansler en ik zie ook wel een tweede Lars van Linder in je (oud laatste man van MOC 1). Maar ook wel een toekomstige aanvoerder. Hoe zie je dat zelf?

Ohw bedankt dat zijn ook niet de minste, en ja in de toekomst zie ik die aanvoerdersband wel zitten.

 

Die is door de biceps van Tom de laatste jaren aardig groot geworden dus die past alleen bij stevige bovenarmen anders wordt het een polsband. Dus ja alleen daarom kan een trainer niet om jou heen. Wie is jouw favoriete club in Nederland en in het buitenland?

In Nederland ben ik voor Ajax en in het buitenland heb ik niet echt één club waar ik voor ben maar als ik dan moest kiezen zou ik Liverpool zeggen.

 

Liverpool is een mooie club. En ben je tevreden over Ajax?

Nou, Ajax heeft dit jaar niet het beste seizoen achter de rug dus hoop dat dat snel verbeterd. Dan hoef ik dat gezeik van mijn vrienden niet meer aan te horen dat ze Ajax weer verslagen hebben.

 

Oh hebben ze dan zo vaak verloren??? Favoriete voetballer in Nederland en het buitenland en waarom?

Als ik kijk naar positie is natuurlijk van Dijk de favoriet, maar de laatste tijd vind ik Jeremie Frimpong echt fantastisch om naar te kijken.

 

Ja dat is een leuke voetballer. En natuurlijk wie is jouw club in de Keukenkampioendivisie? (hopelijk dezelfde als Joyce)

Ik moet je zeggen dat ik die niet echt in de gaten hou, maar dan vind ik NAC wel een leuke club. Daar is de sfeer altijd goed.

 

Pff Joyce zal blij zijn. In de nacompetitie 2 keer de uit wedstrijden gewonnen . Kun je nog eens terug kijken naar die twee wedstrijden?

Ja, ik denk dat we allebei de wedstrijden verdiend hebben gewonnen. Er zijn zeker nog verbeterpunten om aan te werken en daar zijn we ons allemaal ook van bewust. We hebben allebei de wedstrijden met z’n allen gevochten tot de laatste minuut en dat heeft ons de 6 punten gegeven.

 

Aanstaande zaterdag op het prachtige veld van DVV’09 de finale in Dirksland 14.30 uur tegen DBGC.

Mooie club met fanatieke sportieve supporters die al een beetje fan zijn van MOC’17 ondanks hun nederlaag afgelopen zaterdag. Jij komt terug rijden uit België waar jullie verblijven met het tweede om het seizoen af te sluiten.Tom Sanen komt speciaal terug vliegen van zijn vakantieadres in Spanje. Dus ja, als staf en selectie nemen we deze wedstrijd zeer serieus.

Daarnaast nemen we afscheid van een groot aantal selectie spelers die hun sporen ruim verdiend hebben èn een groot deel van de staf.

Ik noem ze even op zodat ze voor altijd in de geschiedenis boeken zijn terug te vinden. Robin Hansler, Joshua Becht, Gijs Wijnmalen, Wassim Chetbi, Brian Kruf, Owen Braeckmans en captain Tom Sanen. Vrijwel de volledige staf neemt ook afscheid: Remco van Haaren, Jasper Luymes, Tony Backer, Eddy van Oers en ondergetekende. Heel veel dank voor de jaren dat jullie betrokken zijn geweest bij het eerste van MOC’17 en het allerbeste voor de toekomst. Dank voor de sportiviteit en gezelligheid.

En ik wens jullie een hele mooie laatste wedstrijd met een passend afscheid.

 

Ja weer ff terug naar jou Jaap want jouw Top moet nog gaan komen. Wat verwacht je van zaterdag?

Ik verwacht dat het een uitdagende pot gaat worden maar dat wij met ons team ook hier weer de 3 punten mee naar huis zullen nemen.

 

En dus in de tweede klasse blijven. Wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag en wie gaat/gaan er scoren?

2-0 voor MOC1 en ik denk dat Joshua en Milad gaan scoren.

Bedankt Jaap. 

Geen dank

 

Voor dit weekend hebben we een bijzonder interview van Vader en Zoon, 2 MOC-ers van onschatbare waarde voor de club.  Lees snel het leuke interview en ontdek welk beroep Tom heeft, hoeveel wedstrijden hij al voor ons clubje heeft gespeeld en welke mooie uitslag hij voor vandaag in gedachten heeft. 

 

een tweetje tom sanen

Een tweetje met Tom Sanen

Ik denk dat velen je al kennen. Ik ken je al aardig goed denk. Maar kun je je toch even voorstellen?

Ik ben Tom Sanen.

 

Hoe jong ben je en hoe lang speel je al bij MOC’17?

Ik ben sinds kort alweer 31 jaar en speel sinds mijn 12e bij MOC’17.

Ik ben even 2 jaar wezen kijken bij Cluzona en speel sinds de afgelopen 3 seizoenen weer bij MOC’17.

 

Ja begonnen in de D’tjs volgens mij. Jij zit al weer enige tijd bij de selectie, maar hoe lang ook alweer?

Dit is mijn 14e jaar bij de senioren. Ik ben uiteindelijk op mijn 17e definitief overgestapt naar de selectie van MOC. Toen nog als pijlsnelle buitenspeler, maar van die snelheid is na 14 jaar nog maar weinig over hoor...

 

Je hebt een eigen bedrijf als fysio. Kun je daar wat meer over vertellen?

Klopt! Ik ben 5 jaar geleden met mijn grote vriend en compagnon, Tijs Nijmeijer, gestart met Ayo Care. Hier behandelen wij mensen met chronische pijnklachten die al heel veel medische trajecten hebben doorlopen zonder blijvend resultaat. Wij hebben een behandelmethodiek ontwikkeld die vrij uniek is in Nederland. In onze praktijk helpen wij mensen om hun kwaliteit van leven te verbeteren en willen we ze weer met minder pijn of pijnvrij laten genieten van de alledaagse dingen. Een erg mooie job naar mijn mening!

 

Ja super mooi bedrijf Ayo Care. En op een fijne plek in Tholen. Hoe zag je carrière er bij MOC tot nu toe uit?

Ik ben op mijn 12e begonnen in de D3. Ik draaide een leuk seizoen en kwam het jaar erop terecht in de D1. Sindsdien heb ik eigenlijk altijd in de selectieteams gespeeld tot aan de A1. Waarbij ik dus als tweede jaars A al doorgeschoven werd naar de 1ste selectie.

 

En gelijk kampioen geworden onder Romeo van Aerde. En heb je nog ergens anders gevoetbald?

Ik heb twee jaar gevoetbald bij Cluzona in Wouw. Dat was een schitterende combinatie tussen gezelligheid, bier/baco drinken en op een goed niveau voetballen voor de prijzen.

 

En hoe ziet jouw prijzenkast eruit?

Heb je even...? Ik heb namelijk net een nieuwe kast gekocht omdat het allemaal niet meer paste in mijn oude kast.

Nee dat is gekheid! Maar ik heb zeker wel wat prijzen gewonnen in de voetballerij. Ik ben met MOC 2x kampioen geworden: in de 4e en 3e klasse (afgelopen jaar). Daarnaast ben ik 3x gepromoveerd met MOC middels nacompetitie naar de 2e, 2e en 1ste klasse. Dit hadden meer prijzen kunnen zijn als onze seizoenen destijds niet onderbroken werden door corona bij Cluzona. We stonden in dat jaar gedeeld 1ste en hadden al een periode op zak. De trainer speelde dat jaar met een niet te stoppen tandem in de spits, namelijk Kazim Kazim en Ruben Maas. Geen West-Brabantse verdediging was opgewassen tegen ons. Ruben zijn gouden linkerbeen en het feit dat hij alles liet voor de voetbal samen met een kilometervreter die uit alle hoeken en standen raak kon schieten maakte ons een dodelijke combinatie. Het blijft jammer dat we dit niet officieel hebben kunnen bewijzen met een kampioenschap of promotie.

 

Nou dat is een flinke kater lijkt me. Maar mooi voor de geschiedenisboeken. Op welke positie speel je?

Ik speel op dit moment op het middenveld. Variërend tussen nummer 6,8 of 10.

 

Ben jij een allrounder.? Kun je op meerdere posities uit de voeten?

Ik ben wel een allrounder. Hoewel ik in de laatste fase van mijn carrière wel veel regelmatiger op het middenveld sta is weleens anders geweest. Ik heb bij MOC op iedere positie gevoetbald behalve als keeper. Ook bij Cluzona was ik spits, middenvelder of rechtsback. Uiteindelijk denk ik dat ik hierdoor ook vaak gevoetbald heb bij de selectie. Als ik te slecht was voor het middenveld werd ik gewoon lekker naar rechtsback geschoven haha.. Lekker als een stier tekeergaan en ballen afpakken!

 

Ja met jouw sterrenbeeld moet dat is dat niet zo moeilijk. En wat is jouw favoriete positie?

Ik speel het liefste op de positie 8 of 10!

 

Welke invloed heb je als captain op je team?

We hebben een erg jong team en ik ben een van de weinige spelers met ervaring. Ik probeer daarom als aanvoerder ook het goede voorbeeld te geven. Hard werken, jezelf willen ontwikkelen en leren van je fouten. Ik probeer op een zo'n positief mogelijke manier dit over te brengen, maar soms kan ik hier ook wel hard in zijn. Ik ben zelf een speler die altijd 100% geeft tijdens wedstrijden en op die manier probeer ik spelers mee te nemen in mijn enthousiasme.

 

Van wie heb jij je talenten meegekregen? Van je moeder van mij of wellicht van je opa?

Poeh dat is een erg goede vraag.. Ik heb mijn moeder nooit zien voetballen dus daar kan ik niet over oordelen, maar we hebben natuurlijk in de jeugd meerdere malen Ouders vs Zoons gedaan waarbij ik me vooral nog kan herinneren dat jij dan 90 minuten mijn hielen hebt gezien.. Dus of ik het talent van jou heb, pa, betwijfel ik hoor haha. Moet dan toch van opa zijn!

 

Ach weet je > ik liep toen maar op 10 % omdat een psychologisch consult als ik jou eruit zou lopen vele malen duurder is. Het was dus een zakelijke afweging Tom.. Is jouw familie voetbalgek?

Nee ik zou ons niet omschrijven als voetbalgek. Ik denk dat mijn broer maar 5 teams uit de Eredivisie kent en mijn moeder komt graag kijken naar haar zoon, maar heeft verder ook niet veel met het spelletje. Ik heb de liefde voor voetbal dus echt als enige geërfd van jou!

 

Toch nog wel wat meer hoop ik. Wat zijn jouw kwaliteiten?

Ik heb veel loopvermogen, goede instelling/mentaliteit en kan tegenwoordig een aardige pass geven zo nu en dan. Verder denk ik dat ik mensen vaak op een positieve manier kan aansturen in en buiten het veld.

 

Ja je bent zeker wel iemand die voor gaat in de strijd. En heb je ook nog verbeterpunten?

Zeer zeker! Mijn techniek is nooit mijn kwaliteit geweest! Handelingssnelheid is leuk voor de 2e klasse, maar op hogere niveaus kom ik daarvoor wel tekort op het middenveld. Daarnaast stel ik mezelf regelmatig in de positie om te scoren, wat zeker een kwaliteit is, maar het zou toch fijn zijn geweest als ik in mijn carrière die ballen er iets vaker in had geschoten haha.

 

Ja c’est la vie. Je hebt onlangs nog de marathon van Rotterdam gelopen, nadat je de dag daarvoor nog een potje met MOC hebt gevoetbald. Was dat slim? En wat zijn je ervaringen met je eerste marathon?

Achteraf was dit niet zo handig nee.. Ik begin toch een jaartje ouder te worden dus herstel niet meer zo snel. Nou is het volgens mij voor geen enkele leeftijd goed om eerste te voetballen en daarna 42km hard te lopen. Het was best een pittige ervaring moet ik zeggen! Had het veel zwaarder dan ik van tevoren verwacht had, maar gelukkig had ik de machine van MOC, Joshua Becht, bij me lopen en die kon me op de zware momenten mooi meetrekken! Achteraf was het allemaal een beetje naïef van ons om midden in een voetbalseizoen, zonder echt goede voorbereiding een Marathon te willen lopen binnen de 3 en een half uur, maar goed daar leren we ook weer van he! Verder was het wel schitterend om mee te maken en door zoveel mensen aangemoedigd te worden. Dat is echt onbeschrijfelijk! En het mooie aan alles is dat ik het volgend jaar gewoon weer ga doen! Maar dan met een goede voorbereiding!

 

Dus de pijn en uitgewoond zijn ben je al weer vergeten. ‘t is volgens mij net als een bevalling. Wie is jouw favoriete club in Nederland en in het buitenland?

Feyenoord en Liverpool

 

En ben je tevreden over Feyenoord?

Ik ben zeker tevreden. Hoewel het in de competitie dit jaar al snel niet meer spannend was worden wij als Feyenoordsupporters verwend de laatste jaren. Ook dit jaar weer een prijs gepakt dus mij hoor je niet klagen! Ik heb namelijk ook de jaren meegemaakt waar Europees voetbal halen vaak al te moeilijk was. Een beetje vergelijkbaar met het seizoen van Ajax.. Ternauwernood Europees voetbal halen, verliezen van een amateurploeg en 0-4 en 6-0 op je klote krijgen van je aartsrivaal. Nee dat zijn geen leuke seizoenen.

 

Favoriete voetballer in Nederland en het buitenland en waarom?

Yanuba Minteh omdat zijn naam gewoon zo ongelofelijk vet is!! En verder ben ik een enorme fan van Virgil van Dijk!

 

Ja mooie keuzes.En natuurlijk wie is jouw club in de Keukenkampioendivisie?

Dat kan maar een club zijn: NAC!

 

Naast voetbal heb je nog een hobby :Golf. Veel jongeren doen dat momenteel . Wat is de aantrekkingskracht van golf?

Golf is geweldig! Lastig om uit te leggen wat de aantrekkingskracht precies is, dat moet je denk ik gewoon ervaren. Het is sowieso een hele moeilijk sport. Dus ik denk dat ik de uitdaging en het mentale deel van het spelletje vooral leuk vind. En trouwens.. Wie kan er nou niet van genieten als Gijs ''Nkuku'' Wijnmaalen op hole 1 al gek wordt van zichzelf en vervolgens zijn bal, maar ook zijn club (?!?) moet gaan zoeken in de bossen? Er bestaat niks mooiers dan dat!

 

Hahah. Ik denk dat die nog aan zoeken is in Portugal. Jullie hebben twee prachtige kinderen. Gaat Billie voetballen bij MOC of Halsteren of wordt het een golfspeler?

We zijn natuurlijk wel echt een MOC familie! Dus het liefste zie ik hem straks toch rondhuppelen in een MOC tenue. Met de golftrainingen zijn we allang begonnen! Dus hij kan mooi beide doen! Ik denk dat de PGA of LIV er wel in zit voor hem.. Maar laten we hem maar niet al te veel druk opleggen op zijn 3e.

 

Nee rustig aan. Maar een plekje reserveren bij MOC is misschien al een idee. Afgelopen zaterdag een prima overwinning van 3-5 op SVOD uit Oostkapelle. Zelf heb je ook nog gescoord. Kun jij die wedstrijd nog eens analyseren?

Voor ons een belangrijke wedstrijd t.a.v. nacompetitie of directe degradatie. We begonnen eigenlijk niet eens zo slecht aan de wedstrijd, maar kwamen toch ongelukkig op een 1-0 achterstand. Iets wat ons wel vaker overkomt, maar de energie en mentaliteit was gewoon goed afgelopen zaterdag! Iedereen was erg gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen en dat zag je ook duidelijk terug in de wedstrijd. We draaien de wedstrijd al snel om en staan op een gegeven moment zelfs 1-4 voor. Echter missen we op vaak zowel aanvallend als verdedigend de scherpte gedurende een hele wedstrijd waardoor we het onszelf toch nog iets moeilijker maken dan nodig is. Dat is zonde en zeker een punt waaraan gewerkt moet worden, maar al met al deden we het erg goed met een erg jonge ploeg en hebben we dik verdiend gewonnen!

 

Wat is jouw indruk van de selectie?

Zoals ik al meerdere keren heb aangegeven hebben we een erg jonge groep waar gewoon veel potentie in zit. We zijn twee jaar achter elkaar gepromoveerd dus het is helemaal niet gek dat we het dit jaar moeilijker hebben. Dat is alleen maar goed voor de ontwikkeling van die gasten. Maar er zit gewoon veel rek en kwaliteit in deze selectie. Het is alleen nog te wisselvallig naar mijn mening, maar dat is ook gewoon logisch.

 

Wat wil je graag nog bereiken met MOC1?

Het zijn mijn laatste wedstrijden in de selectie van Moc dus ik zou het toch mooi vinden als ik dat kan afsluiten met lijfsbehoud in de 2e klasse!

 

Je hebt al een mijlpaal bereikt met 250 wedstrijden voor MOC (2019). Inmiddels zul je de 300 wel gepasseerd zijn. Wat kun je vertellen over jouw toekomst bij MOC ?

Ik ga volgend jaar in een ander sterrenteam voetballen bij MOC. Nog niet helemaal duidelijk welk team we worden. Wat wel duidelijk is, is dat we ongeslagen kampioen gaan worden, de beker winnen en Tim Heil topscoorder wordt van heel Nederland! Oftewel dat wordt ongetwijfeld een mooi jaar.

 

Wat zijn je verwachtingen voor de uit wedstrijd thuis tegen Terneuzen op super Saturday 18 mei. Wat weet je nog van de uitwedstrijd?

Het is de laatste wedstrijd van het jaar dus dat moet wel een groot spektakel worden dat kan haast niet anders. Terneuzen is wat ik me ervan kan herinneren een goed voetballende ploeg met technische jongens op het middenveld en voorin. We hadden het in de eerste helft erg lastig tegen ze ondanks dat ik met links van 54 meter de bal in de winkelhaak schoot gingen we rusten met een 3-1 achterstand. Daarna vond Joshua het slim om rood te pakken voor praten. Dat hielp natuurlijk ook niet. De tweede helft was ondanks dat we een man minder hadden een stuk beter, maar de wedstrijd was helaas al gespeeld. Maar morgen krijgen we mooi de kans om onze sportieve revanche te pakken op die gasten en dat gaan we zeker doen!

 

En tot slot wat zijn jouw verwachtingen met MOC in de tweede klasse?.Blijven we erin? Wat verwacht je van de nacompetitie?

Tuurlijk blijven we erin! Je moet sowieso altijd geloven in je eigen kunnen anders kan je net zo goed niet starten! Ik weet dat er in de nacompetitie altijd hele rare en verrassende dingen gebeuren dus daar kijk ik nu al naar uit! Ik verwacht dan ook gewoon dat wij ons gaan handhaven!

 

Wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag en wie gaat/gaan er scoren?

Zoals ik al zei het wordt een spektakel stuk! Eerst gaan we kijken hoe MOC2 hun concurrent Axel helemaal weg gespeeld om 12:00. Daarna gaan wij onze revanche pakken op Terneuzen door met 3-2 te winnen. Joshua schiet een bal in de winkelhaak. Ik heb hem de afgelopen jaren veel geholpen met zijn traptechniek, dat was niet best namelijk, en dat begint eindelijk zijn vruchten af te werpen. Daarnaast gaan we een hele mooie goals zien van Milad en schiet de buffel van MOC, Jochem Segers, ook keurig een balletje binnenkant voet in de verre hoek. Al met al dat wil je niet missen!!

 

Wordt een topmiddag. Felicitaties naar alle teams die kampioen zijn geworden of bijzondere prestaties hebben bereikt. Bedankt Tom.

Ben trots op je.

Met nog 2 competitiewedstrijden te gaan heeft Guido een MOC routinier aan de lijn voor een interview met humor. Want waarom heeft hij een stapje terug gedaan, wat is een Sultan en hoe vaak is hij op de mooie kampioensfoto's te vinden in ons clubhuis?

Lees het snel in het leuk interview met Brian Kruf!

 

1.2tje briankruf

Een tweetje met Brian Kruf

Bijna iedereen kent jou wel, maar stel je nog even voor. Hoe jong ben je en hoe lang speel je al bij MOC’17 ?

Zo jong ben ik tegenwoordig niet meer, ben inmiddels 31 jaar. Met wat uitstapjes naar andere verenigingen speel ik nu in totaal 7 seizoenen bij MOC’17.

 

Ah dat is al weer heel wat jaren. Wat voor werk doe je?

Ik werk nog steeds bij de Hopmans Groep. In Juli al zo’n 10 jaar. Ik ben eindverantwoordelijk voor de huisvesting van Flexwerkers welke al dan niet tijdelijk naar Nederland komen voor werk.

 

Lijkt me een leuke job. Je maakt in ieder geval altijd mensen blij met een dak boven hun hoofd. En hoe is het in de liefde?

Gaat heel goed. Na een lange tijd vrijgezel te zijn geweest ben ik inmiddels weer aan de vrouw. We zijn nu alweer om en nabij een jaar samen, dus ze houdt het vooralsnog goed met me uit.

 

Ah dan zit dat wel goed toch? Hoe lang zit je al weer in de selectie?

In principe even lang als dat ik bij MOC’17 speel. Van FC Bergen ooit naar MOC’17 gekomen in de senioren. Dus 7 jaar selectie.

 

Hoe zag je carrière er bij MOC tot nu toe uit?

Van alles meegemaakt, van kampioenschap en promotie tot aan degradatie en langdurige blessures. Het is nog nooit een seizoen saai geweest. Sinds dit jaar in het 2e elftal, op mijn leeftijd en met mijn fysieke gesteldheid kon ik het volgens Joshua niet meer belopen bij 1. Dus heb naar hem geluisterd en een stapje terug gedaan.

 

Ja, zo’n trainingsbeest als Joshua die kan dat wel inschatten. Daarvoor nog voor DOSKO gespeeld meen ik. En FC Bergen? Of zit ik er dan zwaar naast?

Nee je zit in de goede richting. Ben zo vaak op en neer gegaan dat ik zelf ook niet meer precies weet hoe het zit haha. Ook nog een jaartje bij RBC gezeten.

 

Oh ja dat is ook nog ergens in mijn herinnering blijven plakken. Heb je nog prijzen gepakt?

Jazeker. 2x gepromoveerd en 2x kampioen geworden met MOC1. Hang dus op 2 foto’s in het clubhuis. Hopelijk kunnen we er dit seizoen nog een kampioenschap aan toevoegen met MOC2.

 

Ja dat zou wel mooi zijn. Wat is jouw mooiste seizoen geweest?

Het jaar dat we via de nacompetitie promoveerde naar de 1ste klasse. Daarin had ik een belangrijk aandeel waardoor het voor mij persoonlijk sowieso een heel mooi seizoen was.

 

Op welke positie speel je?

Ik speel als Sultan in de 16 van de tegenstander, dus spits. De 16 is mijn huis!

 

Ah een echte Sultan. Ik ken ook iemand die denkt da tie dat is. haha. Ben jij een echte spits ?

Ik ben inmiddels vooral een luie spits die zijn balletjes afwacht. Vroeger was ik wat dynamischer en kwam ik liever van achter de diepe spits vandaan, als een valse nummer 9.

 

Een luie spits die nog best wel geregeld op de goede plek staat om af te ronden toch? En wat was je mooiste goal?

Moeilijk. Ik denk de goal van de middenlijn in de finale van de Markiezencup tegen Halsteren een aantal jaar geleden.

 

En ben jij een allrounder? Kun je op meerdere posities uit de voeten?

Ik moet er niet aan denken. Moet het niet echt van mijn loopvermogen hebben. Al denk ik dat als er nog een positie voor mij is, dat ik op goal zou kunnen.

 

 

Van wie heb jij je talenten meegekregen? Is voetbal het gesprek aan tafel thuis?

Mijn vader heeft even gevoetbald, maar die was snel klaar. Mijn moeder heeft zaalvoetbal gedaan toen ze jonger was. Dus het voetbal zat wel in de familie. Vroeger kwamen ze vaak kijken, maar sinds mijn RBC tijd minder, dus het voetbal is tegenwoordig minder gespreksonderwerp aan tafel. Maar we hebben genoeg leuke andere dingen om over te praten.

 

En dat zijn ook vast leuke onderwerpen. Wat zijn jouw kwaliteiten?

Mijn kwaliteiten liggen vooral in de 16 meter. Koppen, afwerken en een aanspeelpunt zijn, daar ligt mijn kracht.

 

En heb je ook nog verbeterpunten?

Genoeg, maar gezien mijn leeftijd probeer ik uit te gaan van de dingen die ik wel kan.

 

Ja joh. Lekker op routine. Inmiddels speel je in het tweede van MOC , maar gezien jouw carrière en jarenlange ervaring als voetballer vond ik toch dat we even moesten zitten.

Hoe ga jij om met druk: want een spits wordt maar om 1 ding afgerekend en dat zijn doelpunten?

Ik vond de druk van spits zijn altijd wel fijn. Je kan je vaak onderscheiden met doelpunten. Vroeger was ik vaker de held dan de schlemiel.

 

En is dat nu heel anders nu je op een lager niveau speelt?

Persoonlijk vind ik het wel anders. De druk is bij een lager elftal toch net iets anders, daar heb ik in het begin wel aan moeten wennen. Maar ik ben goed opgevangen door de mannen van 2.

 

Ja laat dat maar aan die mannen over. Hoe ziet jouw toekomst er uit? Als voetballer.

Ik ga samen met meerdere jongens van de selectie volgend jaar in een vriendenelftal voetballen.

 

Nou dat wordt druk daar. Mannetje of dertig inmiddels schat ik zo in. Vroeger kon je ook goed tennissen. Doe je dat nog wel eens?

Tegenwoordig doe ik meer padellen dan tennissen.

 

Ja dat is het nieuwe tennis begrijp ik. Wie is jouw favoriete club in Nederland en in het buitenland?

In Nederland Ajax, maar ik ben blij dat ik geen die hard supporter ben, want dan had ik een zwaar jaar gehad. In het buitenland heb ik niet echt een club die ik support, maar Barcelona blijf ik een mooie club vinden.

 

En ben je tevreden over Ajax?

Uiteraard niet. Ajax doet het dit jaar bar slecht.

 

Favoriete voetballer in Nederland en het buitenland en waarom?

Favoriete voetballer in Nederland is op dit moment mijn naamgenoot Brian Brobbey. De manier hoe hij zijn lichaam gebruikt en afwerkt kan ik wel van genieten. In het buitenland is er geen twijfel, dat is uiteraard Olivier Giroud. De beste en meest onderschatte spits van de Europese velden.

 

En zo is dat. En natuurlijk wie is jouw club in de Keukenkampioendivisie?

NAC Breda.

 

 

Daar zal Joyce weer gelukkig van worden. Wat is jouw indruk van de selectie?

Met de kwaliteiten van het huidige eerste elftal denk ik dat ze te laag op de ranglijst staan. Het is een jonge groep waar nog rek in zit. Ik denk dat MOC de komende jaren de jonge jongens binnenboord moet zien te houden en dit aanvullen met wat ervaren spelers uit de regio. Dan kan het uiteindelijk gaan groeien naar een stabiele 2e klasser.

 

 

Aanstaande zaterdag speler we uit in Oostkapelle? Kun jij die wedstrijd nog herinneren?

Helaas kan ik me die wedstrijd niet herinneren. Inmiddels was ik toen al bij het 2e aangesloten.

 

Haha. Ja, dat is een lastige. Aan de andere kant: als je je niets meer kunt herinneren zie ik ook nog wel een politieke loopbaan voor je weggelegd…En tot slot wat zijn jouw verwachtingen met MOC1 in de tweede klasse?.

Ik hoop uiteraard dat MOC1 in de 2e klasse blijft. Mochten ze uiteindelijk degraderen dan denk ik dat dit ook geen ramp zou zijn. Je kan dan met de jonge gasten in de 3e klasse in de top gaan meedraaien en in de komende jaren, waarin ze een hoop ervaring zullen opdoen. Uiteindelijk kan je dan gaan doorgroeien naar een stabiele 2e klasse ploeg.

 

Wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag en wie gaat/gaan er scoren?

Hiervoor heb ik even het internet moeten raadplegen, daar ik niet geheel op de hoogte ben van de vorm van SVOD. Ik zag dat ze van de laatste 6 wedstrijden er maar 1 gewonnen hebben, dus ik hoop dat de mannen de laatste strohalm kunnen pakken. Ik verwacht een 1-3, met 1 goal van Tom Sanen, een goal van de middenlijn van Robin Hansler en een doelpunt van de door mezelf opgeleide jongen die het vanuit de frituur bij Dosko, naar het eerste elftal heeft geschopt; Joshua Becht.

 

 

Dat is een mooi trio. MOC2 staat er ook prima voor. Halve finale bereikt in de KNVB beker en nu nog kansen om kampioen te worden.

We hebben alles nog in eigen hand. Dus denk wanneer wij ons eigen spelletje spelen en uitgaan van onze eigen kracht we zeker een goede kans hebben op het kampioenschap. Zaterdag spelen we tegen Zaamslag een laagvlieger in de competitie. Echter zie je het vaak genoeg dat er te makkelijk over wordt gedacht en je over een dergelijke tegenstander ( met alle respect) struikelt. We moeten gewoon eerst zaterdag zien te winnen en dan pas kijken naar de ontknoping volgende week

 

En wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag met het tweede?

Verwacht een 1-4 overwinning. Met goals van Yannick, Roy, Bambi en Tycho. Dan bewaar ik ze wel voor volgende week

 

 

Nou dat belooft wat. Als ze zaterdag as winnen dan allemaal komen kijken op Super Saturday 18 Mei (vanaf 12:00 uur) Bedankt Brian.

En veel succes met jullie laatste wedstrijden om het kampioenschap.

Voorafgaand aan de oefenmatch thuis tegen NOAD sprak Guido met doelman Owen. Lees snel welke "cruijfiaanse" keepersuitleg Owen uit zijn mouw schudt, wat zijn indruk is van het team waar hij speelt en las ik het nou goed... dat hij de keukenkampioendivisie niet volgt?? tsja keepers blijven apart ;)

Lees snel het leuke interview met Owen!

1.2tje owen

Een tweetje met Owen Braeckmans

 

Ik begin natuurlijk met de makkelijkste vraag. Wie ben je ?

 Ik ben Owen Braeckmans, afkomstig uit Antwerpen.

 

 Ah das nog een eindje rijden. Zeker nu Antwerpen zo’n beetje open ligt. Hoe jong ben je en hoe lang speel je al bij MOC’17?

Ik ben 20 jaar jong en dit is mijn eerste seizoen bij MOC’17.

 

Studeer je, Heb je een baan? Een relatie?

Ik studeer Toegepaste economie wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen.

 

 

En nog geen relatie begrijp ik. Je bent overgekomen van RBC. Kun je wat vertellen over die periode?

Ik heb vanaf de C1 de rest van mijn jeugd doorgebracht bij RBC. Buiten 1 seizoen daarna ben ik teruggekomen naar het eerste van RBC. RBC had altijd al het doel om terug landelijk te gaan voetballen dus doorheen de jaren stonden resultaten en rendement voorop.

 

Heb je nog bij andere clubs gespeeld?

In België heb ik eerst bij Royal Cappellen FC gevoetbald en heb hier in Nederland ook een seizoen bij Kozakken Boys gespeeld.

 

Zo dan heb je al aardig wat rond kunnen kijken. Je bent keeper. Van wie heb jij je talenten meegekregen? Is voetbal het gesprek aan tafel thuis?

Ik zou zeggen dat ik toch wel een aantal kwaliteiten heb meegekregen van mijn vader.

 

Dat scheelt toch weer als je al wat hebt meegekregen. Wat zijn jouw kwaliteiten en waar moet een goede keeper aan voldoen?

Ik zou toch zeggen de basis van een keeper is vermijden dat schoten op doel er in gaan en daar ben ik toch wel goed in. Goede keepers zijn compleet baas in de 16 maar ook comfortabel met de bal aan de voet.

 

Dat lijkt me een Cruijfiaanse uitleg maar wel goed uitgelegd Owen. En heb je ook nog verbeterpunten?

Het voornaamste voor mij is meer beslissend zijn. Het moment dat je twijfelt als keeper is meestal al te laat.

 

Ja een veldspeler kan nog wel eens een fout maken zonder gevolgen, bij een keeper ligt dat vaak wat anders. Ben jij een mooi weer voetballer?

Ideale situatie schijnt de zon het hele jaar door maar speel nu al zoveel jaren voetbal dat ik in alle weeromstandigheden kan spelen.

 

Dus een allround weather voetballer. Das mooi. Wat is het verschil tussen België en Nederland kwa cultuur, gewoontes Etc?

In de Nederlandse jeugd ligt de nadruk op één team één taak, terwijl in België is het voetbal toch iets meer individualistisch en werken op eigen krachten.

 

Oh dat is interessant Wie is jouw favoriete club in Nederland en in het buitenland?

Nederlands voetbal volg ik niet. In het buitenland Tottenham Hotspur

 

Ah mooie club. Ben je tevreden over Tottenham Hotspur ?

Ja, had gehoopt op Champions league maar ben blij dat we toch Europees voetbal spelen.

 

Favoriete voetballer in Nederland of België en het buitenland en waarom?

Mohammed El Amine Amoura. Hij speelt voor het team waar ik voor ben, USG, hij is daar de doelpuntenmaker. In het buitenland is maar één antwoord mogelijk en dat is Cristiano Ronaldo.

 

Ja, dat blijft een fenomeen Cristiano. En natuurlijk wie is jouw club in de Keukenkampioendivisie?

Volg ik niet.

 

Ja snap ik wel. Afgelopen wedstrijden steeds kleine nederlagen tegen directe concurrenten. Heb jij er een verklaring voor?

Ik heb hier geen verklaring voor want de wil om te winnen was er zeker. Ik zou niet direct een oorzaak kunnen geven waar het aan lag.

 

Wat is jouw indruk van de selectie?

Sfeer en gezelligheid heeft dit team in overvloed.

 

Dat is zeker een belangrijke kwaliteit. Ik heb begrepen dat je gaat stoppen bij MOC’17. Hoe gaat je voetballeven er daarna uit zien?

Hier kan ik nog geen uitspraak over doen.

 

Oei. Dat maakt me nieuwsgierig, maar goed we blijven je gewoon volgen. Wat zijn je verwachtingen voor de uit wedstrijd zaterdag 11 Mei tegen SVOD’22 uit Oostkapelle? Wat weet je nog van de thuiswedstrijd?

Ik denk als we scherp beginnen het een leuke wedstrijd kan worden.

 

En tot slot wat zijn jouw verwachtingen met MOC1 in de tweede klasse?

Handhaven.

 

Nou dat is duidelijk Owen. Wat is jouw voorspelling voor zaterdag 11 Mei en wie gaat/gaan er scoren?

1-2 eerste doelpunt Josh, tweede Tom Sanen.

Bedankt Owen.

Pagina 1 van 7

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom