s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Een tweetje met Milad Najib

Steeds meer mensen klikken bij de één twéétjes aankondiging op social media snel over naar onze website.  En dat snap ik. Je staat wekelijks langs de lijn en de namen van de spelers weet je, maar je wilt natuurlijk alles van onze eerst elftal spelers weten. Daarom zijn deze één twéétjes zo leuk. Zit er bijvoorbeeld een timmerman in het elftal (dit wil de klusploeg graag weten), wie zijn er nog vrijgezel ( wie hier nieuwsgierig naar zijn kan ik niet prijsgeven) en natuurlijk...wie zijn er allemaal voor NAC?

Deze week lees je het antwoord op de vraag… Naast welk beroemd stadion heeft Milad gewoond?

Een tweetje met Milad Najib

1.2tjeMiladNajib

De openingsvraag is makkelijk: Wie ben je, hoe jong ben je en hoe lang speel je al bij MOC’17.

Ik ben Milad Najib, 26 jaar jong en ik speel al zo’n 15 jaar bij MOC’17.

Studeer je? Heb je een baan? Een relatie?

Ik heb 5 jaar in Amsterdam gestudeerd, 3 jaar de bachelor Bewegingswetenschappen en vervolgens 2 jaar de Master Artificial Intelligence. Momenteel werk ik fulltime als IT Consultant waarin ik werkzaamheden als Data Analist / Data Scientist uitvoer. Ja, ik heb een vriendin.

Dat lijkt me een mooie job en afwisselend werk. Hoe zag je carrière er bij MOC’17 tot nu toe uit?

Ik ben (pas) begonnen in de D-tjes met clubvoetbal. Ik begon in de D4 en in de jaren erna speelde ik in de D2, C2, C1, B1, A1. Vanwege m’n studie (en verhuizing) naar Amsterdam trainde ik 1x per week en mocht ik zaterdag altijd spelen bij het 2e. Sinds corona was het voor mij mogelijk om 2x te trainen en sindsdien speel ik in het 1e.

Ah een echte laatbloeier dus. Maar beter laat dan nooit. Je bent aanvaller. Is spits jouw favoriete positie of kun je nog op andere plaatsen uit de voeten?

Spits is inderdaad mijn favoriete positie. In de jeugd heb ik ook veel op 10 gespeeld in een formatie met de punt naar achteren. Ik was vaak de speler die de diepte in ging (en scoorde ). Verder zou ik ook nog op de flanken kunnen spelen.

Nou dat biedt perspectief. Een allrounder voorin is altijd handig. Aan welke kwaliteiten moet een goede spits voldoen?

Voor mij moet een spits goed kunnen afmaken, positioneel weten waar en wanneer hij voor de goal moet zijn en een goede afwisseling hebben tussen diepgang en aanspeelpunt.

Wat zijn jouw kwaliteiten?

Mijn kwaliteiten zijn vooral een neusje voor de goal hebben, de ruimtes inlopen en het scoren van een doelpunt zowel met de voet als met het hoofd. Verder heb ik een redelijke omhaal en schouderduw in huis hahaha

Nou heb jij een opleiding Artificial Intelligence gedaan. Dan moet het toch een appeltje eitje zijn om jezelf zo te programmeren dat je elke keer op de goede plaats staat om te scoren? Zomaar een ideetje hoor. Wat zijn jouw verbeterpunten?

Ik moet mezelf vaker als aanspeelpunt gebruiken i.p.v. de diepte in te duiken en verder kan ik wat beter aan de bal zijn.

Zijn er binnen jouw familie nog voetbaltalenten?

Mijn broertjes hebben ook een aantal jaar bij MOC’17 gevoetbald maar ik zal maar even zeggen dat zij niet evenveel talent als mij hebben gekregen.

Ja dat heb niet altijd voor het zeggen. En van wie heb jij je talenten meegekregen?

Echt geen idee. Dat laat misschien ook wel zien dat ik niet zoveel talent heb haha. Ik denk dat het vooral van vroeger komt toen ik veel buiten voetbalde.

Nou je hoeft jezelf niet naar beneden te halen hoor want het is niet alleen talent. Met hard werken en spelinzicht kun je ook al een eind komen. Hoe vaak scoor je gemiddeld per seizoen. En wat was je mooiste?

Helaas de afgelopen twee seizoenen niet zoveel als gehoopt, maar ik hoop dat ik met meer speeltijd weer richting de 15 doelpunten per seizoen kan gaan. Mijn mooiste doelpunt was in de A1 waar ik een steekbal kreeg en vanaf de rechterkant van de 16 de bal in de linker bovenhoek schoot.

Ja, dat klinkt als een wereldgoal. Met welke huidige selectie spelers heb je al eens eerder gespeeld.

Ik heb eerder met Tom van Oers, Jerry van Campenhout en Gijs Wijnmalen in de jeugd gespeeld.

Wie is jouw voorbeeld als voetballer?

Mijn voorbeeld is natuurlijk Cristiano Ronaldo. De beste aanvaller ooit.

Ja, dat is er zeker een met een neus voor de goal. AZ,PSV ,Feyenoord en ff over het hoofd gezien in het rechter rijtje: Ajax . Wat is jouw favoriete club in Nederland en welke in het buitenland?

Mijn favoriete club in Nederland is PSV. Ik moet zeggen dat ik in Amsterdam naast de Arena heb gewoond en daarom in de Europese glorietijden van Ajax ze het beste gunde. Lucas Moura dacht daar anders over hahaha.

In het buitenlands voetbal ben ik fanatiek Real Madrid supporter.

Wie is jouw favoriete club is in de KeukenKampioendivisie?

In de KKD heb ik eigenlijk geen favoriete club. Ik kijk het ook nooit eerlijk gezegd (wie wel?)

Nou in ieder geval Joyce . Die is samen met Nillis hartstikke voor NAC. Maar goed ieder zijn smaak. Afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd gewonnen. Uit in Serooskerke 0-1 winst. Wat vond je van de wedstrijd?

Het was kwalitatief een redelijk slechte wedstrijd. Uiteindelijk hebben we de nul gehouden en 1 doelpunt meer dan de tegenstander gemaakt op basis van inzet en strijd. Het kon en moest misschien beter maar we hebben de 1e 3 punten binnen!

En dat gaan er veel meer worden. Wat vind je van de huidige selectie? Zijn we sterker geworden?

Ik vind het een leuke en goede selectie. We hebben een goede band met elkaar en laten regelmatig zien dat we goed kunnen voetballen samen. We hebben wat jongens uit de jeugd erbij gekregen en ik denk dat we als selectie aan het groeien zijn.

Welke ambitie heb jij als voetballer? Is MOC 1 jouw einddoel of lonkt er nog een ander club?

Dat was de Champions league winnen maar die is inmiddels net niet meer haalbaar. Ik speel voornamelijk voor m’n plezier en wil daarbij zo’n hoog mogelijk niveau halen, het liefst bij MOC’17. Eerst maar ervoor zorgen dat ik hier veel speel en scoor en wie weet wat de toekomst brengt.

Dat weten we nooit. Als het maar een mooie toekomst is. En welke doelstellingen heb je voor komend seizoen?

Dit seizoen wil ik veel spelen, scoren en bijdragen aan de prestaties van het team. Zoveel mogelijk punten halen en kijken hoe ver we kunnen komen in de 2e klasse.

Wat zijn je verwachtingen voor de thuiswedstrijd tegen vv Hellevoetsluis?

Ik verwacht een leuke pot waarin 2 teams voor de winst gaan spelen.

En tot slot wat zijn jouw verwachtingen met MOC in de tweede klasse?.

We moeten even warmdraaien en ons ritme in de wedstrijden vinden maar ik verwacht dat we een degelijk seizoen kunnen draaien en ons settelen in deze klasse.

Mooie uitdaging. Wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag en wie gaat/gaan er scoren?

Mijn voorspelling voor aanstaande zaterdag is 2-1. Doelpunten van Joshua (van richting veranderd afstandsschot) en Wassim (de winnende in de 91e minuut uit een counter).

Nou met zo’n geprogrammeerde wedstrijd moet iedereen maar komen kijken om te zien of dat gaat uitkomen Milad. Wordt in ieder geval spannend . Bedankt.

Graag gedaan Guido, jij bedankt!

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom