s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Twee tweetje met Jerry en Mathijn van Campenhout

Volgens mij wil Guido deze week kijken of ik uitgerust van vakantie teruggekomen ben, want ik kreeg niet één maar twee een twéétjes.

Deze week had Guido een dubbel interview met tweelingbroers Jerry en Mathijn. Zoals je op de foto ziet, uit elkaar te houden doordat ze verschillende shirtjes aanhebben.   Dragen ze die niet, dan heb ik geen verdere uit  "elkaar hou" tips. Had de een nu maar net wat meer verstand gehad van de eerste divisie dan...maar helaas. Ook hierin zijn ze niet te onderscheiden.

Ga er eens lekker voor zitten, lees deze 2 leuke interviews door en zoek het antwoord op de vraag;

Waarom was het weleens noodzakelijk om een wisseltruc toe te passen op het voetbalveld?

Een tweetje met Jerry van Campenhout

1.2tjejenmvancampenhout

De eerste vraag is de inkopper van de week: Wie ben je, hoe jong ben je en hoe lang speel je al bij MOC’17.

Mijn naam is Jerry van Campenhout, ik ben 25 jaar en ben op m’n zesde bij de smurfen van MOC’17 begonnen.

Ik ken volgens mij nog iemand die ook op die leeftijd is begonnen. Heb jij een bijnaam?

Ik heb geen bijnaam maar hoor wel vaker; jij bent er toch een van die tweeling?

Haha. Ja jullie hebben ook een dubbele kans dat je een van jullie tegen gaat komen toch? Studeer je, heb je werk? Een relatie misschien?

Ik werk al een aantal jaar sinds het afronden van mijn studie en ben inmiddels HR-businesspartner Zuid-Nederland voor Sonova, beter bekend als Schoonenberg Hoortoestellen. Meestal wanneer ik dit vertel kijken mensen mij vragend aan; wat is dat dan precies?       Waarop ik altijd antwoord; ik bemoei me met alles wat met medewerkers te maken heeft ;). Daarnaast heb ik al een aantal jaar een leuke vriendin en wonen we sinds 2 jaar samen.

Ik zie mogelijkheden. Helpt dat ook voetballers die niet willen luisteren?? Of is dat selectieve doofheid? Gaan we eens over filosoferen.  Hoe zag je carrière er bij MOC’17 tot nu toe uit?

Zoals ik net kort benoemde ben ik samen met m’n tweelingbroer Mathyn begonnen bij de smurfen van MOC’17 toen we zes jaar oud waren. Vervolgens hebben we samen alle selectie elftallen doorlopen, heel veel seizoenen samen en sommige apart. In de senioren ben ik begonnen in het 2e. Na twee seizoenen kreeg ik onder interim trainer Ardian Lekay een kans bij het 1e waarna ik er sindsdien bij ben gebleven.

Ja, ik kan me jouw debuut nog herinneren. Jij bent tegelijk geboren met Mathyn die deze week ook wordt voorgesteld. Was jij de eerste of heb je hem voor laten gaan bij de geboorte?

Officieel ben ik de oudste, tijdens de keizersnede lachte ik net iets liever naar de doctoren waardoor ze mij als eerste eruit haalde.

Ah dat je toen al wist hoe het werkt in het leven. Hoe close zijn jullie als tweeling?

Mathyn en ik zijn erg close, er gaat geen dag voorbij dat we elkaar niet spreken. We zien elkaar altijd op MOC’17 en vaak daarbuiten.

Grappig dat Mathyn dat anders beleeft. Voelen jullie dingen van elkaar aan? Als Mathyn bijvoorbeeld een slechte dag heeft weet jij dat dan?

Haha aanvoelen doen we niet, maar we weten wel alles van elkaar!

Je bent verdediger. Is dat jouw favoriete positie of kun je nog op andere plaatsen uit de voeten?

Nee ik ben al verdediger zolang ik mij kan herinneren, dat is de positie die het beste bij mij past en waarin ik het meeste plezier heb.

Aan welke kwaliteiten moet een goede verdediger voldoen?

In mijn ogen is een goede verdediger iemand die zijn tegenstander uitschakelt. Aan de bal zijn een mooie steekpass of voorzet grote pluspunten.

Wat zijn jouw kwaliteiten?

Vanuit de basis moet ik het doen met heel veel energie leggen in m’n spel, verdedigend en aanvallend. Hierdoor probeer ik eerst mijn directe tegenstander uit te schakelen en in balbezit een fijne voorzet te geven.

Ja die kracht spreekt mij wel aan. Volle bak erop. Wat zijn jouw aandachtspunten?

Soms heb ik nog wel eens wat ruzie met de bal, net als met het vinden van een simpele oplossing.

Misschien moet je eens lachen naar de bal….(gratis tip). En ja simpel voetballen is het meest lastige wat er is. In welke opstelling komen jouw kwaliteiten het best naar voren?

Ik vind een 4-3-3 opstelling het lekkerst voetballen, waarbij ik met een diepe bal op de achterlijn een voorzet kan geven

Nou laat maar zien dan zaterdag. Zijn er binnen jouw familie nog voetbaltalenten?

Eerlijk is eerlijk, de echte talenten zitten aan de andere kant van de familie. Mijn neven Sam en Julian van de Kreeke voetballen toch net een aantal niveautjes hoger bij respectievelijk Barendrecht en Kruisland.

Ja het is niet altijd eerlijk verdeeld. En van wie heb jij je talenten meegekregen?

Het voetballend talent komt denk ik van mijn opa, die in zijn jongere jaren altijd bij Vrederust heeft gevoetbald. Het harde werken heb ik van m’n beide ouders.

Heb jij wel eens in eigen doel gescoord en zo ja hoe ging dat?

Goede vraag Guido, helaas wel vaker dan eens.. en om heel eerlijk te zijn heb ik de details uit m’n geheugen verbannen. Als verdediger loop je wel eens een lastige voorzet van de tegenstander binnen.

Ah : geen actieve herinnering. Dat maakt je een kandidaat politicus haha. Met welke huidige selectie spelers heb je al eens eerder gespeeld.

Met de meeste spelers uit de selectie voetbal ik nu al wat langer. Een aantal hiervan heb ik in meerdere jeugd elftallen of het 2e samengespeeld, dit zijn Milad Najib, Gijs Wijnmalen en Tom van Oers.

Wie is jouw voorbeeld als voetballer?

Om heel eerlijk te zijn heb ik nooit echt een voorbeeld of idool gehad, het samenspel vind ik veel leuker om te zien dan een individu.

Dat antwoord komt wel overeen met Mathyn. Bijzonder. Geen overleg gehad toch over deze vraag? AZ, PSV, Feyenoord en in het rechter rijtje Volendam en Ajax. Zit jouw favoriete club ertussen in Nederland en welke club is jouw favoriet in het buitenland?

Ajax is met de paplepel ingegoten en dat gaat nooit meer veranderen. Ook al gaat het op dit moment wat minder, ik blijf positief gestemd. Na regen komt zonneschijn, zelfs in Rotterdam toch Guido?

Ja wij weten precies hoe jullie je nu voelen. Maar ga ik geen lastige vragen over stellen hoor. En inderdaad schijnt de Mexicaanse Zon heerlijk in de Kuip. Wie is jouw aansprekende club is in de Keuken Kampioendivisie ?

De Keuken Kampioendivisie heeft mij nog nooit geïnteresseerd, ik denk zelfs dat ik niet verder kom dan 5 teams die hierin voetballen.

Nou dan ga ik Joyce van Hoof toch eens op je af sturen hoor. Hup NAC! Ik ga er maar vanuit dat je volgend jaar niet naar de keukenkampioendivisie moet.             Al is NAC- Ajax natuurlijk wel een aansprekend duel….Afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Prinsenland voor de beker. Kun je een samenvatting geven?

Het was natuurlijk niet de eerste keer dat we tegen Prinsenland speelden. Gezien onze recente historie voelden we aan alle kanten dat het bekerpotje voor de mannen uit Dinteloord enorm beladen was. We begonnen de wedstrijd scherp en kregen in de eerste 10 minuten een aantal aardige kansen. Helaas konden we hier verder in de eerste helft geen gevolg aan geven. We lieten ons te veel meeslepen in de lange ballen van Prinsenland. Na de rust probeerden we uit alle macht een doelpunt te maken maar het mocht helaas niet baten. Uiteindelijk kwam het op penalty’s aan en trokken wij aan het kortste eind.

Ja ook dat is voetbal. Maar ja: wij gaan nog jaren teren op de laatste eindfase van vorig jaar. Ben je tot nu toe tevreden over je eigen spel?

Ik moet zeggen dat het dit seizoen beter gaat sinds tijden. Ondanks het pittige niveau van de tweede klasse probeer ik iedere wedstrijd weer het maximale eruit te halen.

Wat vind je van de huidige selectie? Zijn we sterker geworden of gelijk gebleven?

We zijn sterker geworden! Vooral door het aantal seizoenen dat we nu met elkaar samen spelen, daar plukken we inmiddels de vruchten van in combinatie met een aantal getalenteerde jonge gasten uit de jeugd.

Ja dat komt er een keer uitrollen. Ff warmdraaien. Welke ambitie heb jij als voetballer? Is MOC 1 jouw einddoel ?

Mijn ambitie was/is/blijft MOC, ik zie mijzelf ook niet zo snel in wat anders dan blauw wit rondlopen.

Nou misschien Wit/Rood? En welke doelstellingen heb je voor komend seizoen?

Komend seizoen is handhaven een realistische doelstelling, waarbij ik het liefst zo veel mogelijk minuten maak.

Wat zijn je verwachtingen voor de wedstrijd thuis tegen Walcheren?

De drie punten blijven in Bergen op Zoom, maar dit zal zeker niet zonder slag of stoot gebeuren. Zolang we er als team alles aan doen om te winnen komt het vast goed!

Tot nu toe heeft nog niemand de juiste uitslag kunnen voorspellen. Maar wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag en wie gaat/gaan er scoren?

Zaterdag winnen we met 2-0, achterin houden we het potdicht en scoren we uit een kopbal van Rick en indraaiende corner van Joshua.

Nou ik ben er bij! Bedankt Jerry .

Bedankt Guido!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een tweetje met Mathyn van Campenhout

De eerste vraag is de gelijkmaker van de week: Wie ben je, hoe jong ben je en hoe lang speel je al bij MOC’17.

Ik ben Mathyn van Campenhout, 25 jaar oud en op 6 jarige leeftijd begonnen met voetballen bij MOC’17.

Heb jij een bijnaam?

Nee ik heb geen bijnaam, al word ik vaak wel Jerry genoemd ;-)

Haha. ja dat begrijp ik wel. Studeer je, heb je werk? Een relatie misschien?

Ik heb sportkunde gestudeerd en werk als accountmanager bij fitcoins. Ik heb geen relatie.

Daar zit een verschil met je broer dan. Hoe zag je carrière er bij MOC tot nu toe uit?

Mijn carrière als voetballer begon in de smurfen achter veld 6. Hierna heb ik in verschillende selectie teams gespeeld en geëindigd in MOC twee. Helaas moest ik door een schouder blessure eerder stoppen dan ik had gewild.

Dat is vervelend om op die manier te moeten stoppen. Jij bent tegelijk geboren met Jerry die deze week ook wordt voorgesteld. Was jij nummer 1 of 2?

Ik was nummer 2.

Hoe close zijn jullie als tweeling?

Lastige vraag, Jerry is gewoon mijn broer en ik zou niet weten of het anders is omdat wij tweeling zijn.

Jerry ervaart dat toch wel anders. Voelen jullie dingen van elkaar aan? Als Jerry bijvoorbeeld een slechte dag heeft weet jij dat dan? Vallen jullie op hetzelfde meisje? En zo ja hoe vechten jullie dat dan uit? Zou jouw ideale vrouw ook een tweeling zijn?

Ik ben bang dat ik een hoop mensen hier mee teleur ga stellen. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat alle clichés over tweelingen niet waar zijn…. maar als we de kans krijgen om het in ons voordeel te gebruiken doen we dit natuurlijk wel ;)

Ja dat is een inkoppertje. Heb je wel eens misbruik van jullie gelijkenis gemaakt door bijv. te switchen en jij plotseling Jerry was?

Ik was altijd een speler die altijd snel op 5 gele kaarten stond. Jerry had dat helemaal niet. Door af en toe met elkaars nummer te spelen kon ik toch nog een paar extra kaarten pakken in een seizoen.

Toch slim en handig! Uiteraard blijft dit onder ons….Je bent verzorger van het tweede en daarnaast in deeltijd van het eerste. Maar heb jij vroeger ook gevoetbald?

Jazeker, ik ben dus in het tweede geëindigd. Hier heb ik twee seizoenen gespeeld.

Wat zijn jouw kwaliteiten als voetballer ?

Mijn kwaliteit als voetballer was 90 minuten lang altijd 110% kunnen geven. Daarnaast was ik ook nooit vies van een beetje fysiek spel.

Zijn er binnen jouw familie nog voetbaltalenten?

Zeker weten, twee neven voetballen ook op een leuk niveau. Dit zijn Sam & Julian van de Kreeke. Sam speelt bij Barendrecht (3de divisie) en Julian bij Kruisland (4de divisie)

Ha dat is mooi om te horen. Dat is behoorlijk op niveau. En van wie heb jij je talenten meegekregen?

Dat moet wel van opa van de Kreeke zijn.

Wie is jouw voorbeeld als voetballer?

Ik heb nooit echt een voorbeeld voetballer gehad.

Kijk dat is ook wel lekker. Gewoon van jezelf uit gaan. Wat is het mooie aan jouw vak als verzorger?. Waar heb jij je opleiding gedaan? Ben je van plan nog meer opleidingen in dat vak te gaan volgen?

Het mooie aan het vak van verzorger is dat je de jongens soms echt kunt helpen. Ik zeg soms, omdat er ook een groot aantal spelers zijn die zich flink aan kunnen stellen ;-) ik zal geen namen noemen…. Op het CIOS heb ik het keuzevak sportverzorger/hersteltrainer afgerond. Tijdens de opleiding Sportkunde en jaren als trainer bij Sport&Slankstudio heb ik alle kennis opgedaan rond het geven van fysieke training. Momenteel heb ik geen plannen om nog verdere opleidingen te volgen.

Ja sommigen voelen elk pijntje, maar ach zo houden ze ons wel aan het werk. Daarnaast geef jij de conditie trainingen aan de selectie. Hoe nauwkeurig moet dat afgestemd zijn? Kan iedereen bijv. evenveel doen of moet je dat aanpassen per persoon?

Ik zou het het liefst per persoon afstemmen. Dit is helaas niet mogelijk en ook niet noodzakelijk. Om een klein inkijkje te geven, de jongens trainen dit seizoen in blokken van 4 weken. Waarin de intensiteit en omvang van de trainingen steeds afwisselt.

Ah dat lijkt me een goede basis. Ik vond onze selectie vorig seizoen erg fit waardoor beslissingen vaak in het laatste gedeelte in ons voordeel uitvielen. Complimenten dus mede aan jou.

Leuk dat je dit zegt, en bedankt voor het compliment. Hiervoor moet ik de meeste credits natuurlijk aan de jongens zelf geven maar ook aan de trainers van de selectie. Je ziet niet vaak dat er tijd en ruimte wordt gemaakt om structureel aan kracht en conditie te werken zoals wij nu doen.

De kracht van een goede trainer is natuurlijk om iedereen in zijn kracht en specialisme te laten werken. Zowel binnen als buiten het veld. Mooi!               AZ, PSV, Feyenoord en in het rechter rijtje Volendam en Ajax. Zit jouw favoriete club ertussen in Nederland en welke club is jouw favoriet in het buitenland?

Je zou het bijna niet meer durven zeggen maar Ajax is de favoriete club. Buitenlands voetbal volg ik niet zo, alleen de Champions League. Dan is het makkelijk om te zeggen dat Real Madrid daar de voorkeur krijgt.

Toch knap dat je het gewoon benoemd. In goede en slechte tijden je cluppie gewoon ondersteunen. Dat is de echte supporter. Wie is jouw aansprekende club is in de KeukenKampioendivisie ?

Guido, ik denk dat dit de moeilijkste vraag van allemaal is. Wie kijkt hier nou naar???

Ja ik ga natuurlijk de moeilijke vragen niet uit de weg. Maar Joyce van Hoof kijkt zeker! Afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Prinsenland voor de beker. Kun je een samenvatting geven? En jullie zijn door in de beker; Hoe was die wedstrijd?

Mijn samenvatting van de wedstrijd was dat het binnen in de kantine erg gezellig was. ;-)

Haha, ja dat is meestal wel. Nou dan vraag ik het wel aan Jerry (als jullie tenminste niet stiekem geruild hebben). Wat zijn je verwachtingen voor de wedstrijd thuis tegen Walcheren?

Mmm Walcheren, voor mij een geheel onbekende ploeg. Ondanks dat heb ik vertrouwen in MOC en zeg ik een 1-0 overwinning.

Kijk dat lijkt me een mooie voorspelling. En tot slot wat zijn jouw verwachtingen met MOC in de tweede klasse?.

Ondanks een wisselende seizoenstart heb ik al het vertrouwen in het team.   MOC gaat keurig netjes boven de 8e plaats eindigen.

Tot nu toe heeft nog niemand de juiste uitslag kunnen voorspellen. Maar wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag en wie gaat/gaan er scoren? Zowel bij zaterdag één als twee.

Voor één gok ik een 1-0 overwinning met als doelpunten maker Hein Loman.

Hein kan die druk wel hebben.

Voor twee voorspel ik een zakelijke 5-0 overwinning. Met doelpunten makers, Bambi, Yannick Nijland 2x , Jurre Verdult en Jaap de Ruijter.

Nou dat getuigt van zelfvertrouwen. Bijna een Feyenoord gevoel zou ik zeggen. Maar ja MOC twee doet het ook uitstekend. Ongeslagen. Zal wel door de goede verzorging komen…..

Bedankt Mathyn, succes en bedankt voor de collegialiteit.

Jij bedankt Guido!

 

 

 

----------

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom