s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

2 één tweetjes met Sander en Hein

Deze week 2 interviews met 2 toppers van MOC1. De een is al 14 jaar actief binnen onze vereniging als vrijwilliger en de ander is al 14 actief als voetballer bij MOC'17.

Je ziet dus dat ze allebei een blauw wit hart hebben, maar hun liefde voor eredivisieclubs ligt een beetje uiteen...net als op de ranglijst zeg maar. Daarom heb ik 2 aparte foto's gemaakt, want ik neem geen risico's. Ze zijn beide hard nodig zaterdag;)

Maar nu de vragen waarop de supporters het antwoord echt willen weten;

Wie heeft Sander gescout toen bij assistent-scheidsrechter was bij MOC2? En van welke favoriete voetballer heeft Hein een foto op zijn nachtkastje staan? Ga er even voor zitten en lees deze 2 interviews zeker even door! HUP MOC!

1.2tjesanderenhein

Een tweetje met Sander Westerhoff

De openingsvraag is een onbetwiste buitenspelsituatie: Wie ben je, hoe jong ben je en hoe lang ben je al actief bij MOC'17?

Hoi Guido,wat leuk dat deze rubriek weer terug is. Ik ben 37 jaar, woonachtig in Bergen op Zoom en ik ben al 14 jaar vrijwilliger wat ik met plezier doe.

Ja je hebt altijd wel lol in je vrijwilligers werk. Dat moet ook de basis zijn: het moet vooral leuk zijn. Wat doe je voor werk? Waar precies en hoe lang alweer?

Ik werk al 5 jaar bij dit bedrijf en 2 jaar als instructor bij DHL Ricoh in Bergen op Zoom.

Oh ja dat bedrijf ken ik. Wat is het leuke aan jouw beroep?

Mensen de kennis van het logistieke proces bij brengen.

Dat klinkt logisch. En wat zijn de minder leuke kanten?

Je merkt dat niet iedereen hetzelfde is, dus je hebt bij ieder mens een andere aanpak nodig.

Gelukkig is iedereen anders, is maar goed ook anders zou het saai zijn. Als je geen instructor was geworden, wat zou dan het liefst hebben gedaan?

Als ik niet in de logistiek had gezeten had ik waarschijnlijk nog steeds in de horeca gezeten:) 

Hoe zag je carrière er bij MOC'17 tot nu toe uit? En heb je zelf nog gevoetbald Sander? 

Ik ben begonnen als smurfen trainer, verdergegaan tot de D. Op zondag ooit begonnen als assistent-scheidsrechter bij het 2e. Toen heeft ene Guido Sanen een bal op gegooid of ik bij het eerste wilde komen als materiaalman daar is niet veel in veranderd alleen dat ik nu ook assistent-scheidsrechter ben.

Nou dan heeft tie dat goed gezien welke kwaliteiten je allemaal hebt …..

Ik heb zelf 3 jaar bij FC Bergen gevoetbald van de D tot de C,10 jaar niets gedaan tot ik op mijn 23e weer wat met voetbal wilde doen, maar dan buiten de lijnen.

Dus toen heb ik mijn buurman, William Jansen, benaderd (inmiddels helaas niet meer onder ons) of ze iemand konden gebruiken binnen MOC17.

Ja William was ook zo’n echte vrijwilliger. Onvervangbaar voor een club.

Nou buiten de lijnen klopt wel aardig voor een assistent-scheidsrechter!

Zijn er binnen jouw familie nog voetbaltalenten?

Helaas dat niet. Wel een hockey talent in wording, mijn neefje Vince, die afgelopen zaterdag aandachtig toeschouwer was. 

 

En nu natuurlijk gelijk fan is van MOC'17. Wie is jouw voorbeeld als voetballer?

Richard Witschge.

Ja dat was een mooie voetbalstylist. Ajax is volgens mij jouw favoriete club.

Ja ik moet toch de lastige vraag stellen? Hoe voel je je momenteel?  

Ja het is niet het beste seizoen Guido, maar ik denk dat het geen 18 jaar gaat duren voordat het weer goed komt:)

Nou dat is wel een rechtse directe op mijn kaak. Maar goed ik kan wel incasseren. Laten we het hopen voor Ajax. Kennisvraag: (en een tikkie terug) Op welke plaats staan jullie ook alweer?  

Als dit na donderdag gepubliceerd wordt zijn we van de laatste plaats af.

Ja het is nu woensdag, maar ik begrijp dat jullie dus laatste staan en dat jullie dan donderdag koers zetten tegen Volendam om van Jan Smit 3 punten binnen te hengelen? En gaat van van ’t Schip de koers bijsturen zodat jullie niet aan lager wal geraken rechtstreeks de keukenkampioendivisie in varen?  

Op basis van de eerste helft tegen PSV heb ik goede hoop alleen vergaten ze afgelopen zondag dat een wedstrijd uit 2 helften bestaat.

Ja dat zie ik wel bij meer clubs. Dus dat is niet zo vreemd dat de rust al wordt aangezien voor de tweede helft. En wat wil je nog zeggen over Ajax?  

Dat we in het linker rijtje eindigen en blijft toch een mooie club met veel historie.

Het is zeker een club met veel historie en eerlijk is eerlijk ze hebben veel betekent voor het Nederlandse voetbal. Nou Laten we hopen dat jullie volgend seizoen niet naar Breda hoeven om Ajax te zien spelen. Maar in ieder geval veel sterkte.

Wie is jouw favoriete club is in de KeukenKampioendivisie (buiten Ajax)?

Zal ik Joyce ook blij maken? Ik vind NAC een sfeervolle club.

Ik zie Joyce alweer glunderen. Maar ja, wel roemloos eruit in de Beker.

Net als MOC1 trouwens, dus ik zie overeenkomsten. Afgelopen weekend de tweede competitiewedstrijd overtuigend gewonnen thuis tegen Walcheren 3-1 winst.

Wat vond je van de wedstrijd?

Nou ik denk dat dit de beste wedstrijd tot nu toe was: veel strijd ook vuile meters voor elkaar maken. Sommige dingen kunnen beter, zoals de simpele optie kiezen.

Je klinkt al als een trainer. Ja het was echt genieten, ook voor de trouwe supporters. Wat vind je van de huidige selectie?  

Er is niet veel veranderd alleen misschien een spits erbij had lekker geweest. Niets ten nadele van wat erin staat, maar we scoren gewoon moeilijk.

Ja er loopt geen Giménez in de spits, als dat wel zo was dan was hij al weggekaapt, maar ik zie wel potentie. Wat zijn je verwachtingen voor de uitwedstrijd tegen Arnemuiden? Buiten het feit dat we een langreistijd hebben door afsluiting van de Vlaketunnel (op tijd weg supporters).

Ik denk weer zo'n zelfde wedstrijd.

En tot slot wat zijn jouw verwachtingen met MOC1 in de tweede klasse?

Handhaving

Daar spreekt vertrouwen uit. Wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag en wie gaat/gaan er scoren?

0-2 mij maakt het niet uit wie er scoort als we maar winnen. 

Bedankt Sander.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een tweetje met Hein Loman

De openingsvraag is een intikkertje: Wie ben jehoe jong ben je en hoe lang speel je al bij MOC'17?

Mijn naam is Hein Loman (ook wel HL7 genoemd), 29 jaar jong en speel vanaf mijn 15e jaar bij MOC. 

Je werkt als docent. Waar precies en hoe lang alweer?

En wat is het leuke aan jouw beroep?

Dat klopt. Dit is mijn vierde jaar als groepsleerkracht op de basisschool. Momenteel sta ik voor groep 8a op basisschool de Biezenhof in Halsteren. Het is heerlijk om met gemotiveerde, enthousiaste kinderen te werken. Je ziet in groep 8 vaak de groep enorm naar elkaar toe groeien en dat is hartstikke leuk om daar onderdeel van te mogen zijn. Mijn doel als leerkracht is dat iedereen zich prettig voelt in de klas en met een lach naar school toe komt. Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat ze zich op verschillende gebieden kunnen ontwikkelen. Daar wil ik ze zo goed als mogelijk bij helpen. 

Met een glimlach naar school spreekt mij zeer aan. En wat zijn de minder leuke kanten?

De administratieve taken vind ik niet altijd even leuk, maar ik vind vooral dat we weinig vakantiedagen hebben. 

Haha. Zomervakantie 6 weken, Meivakantie, krokusvakantie, met kerst 2 weken. Dat is veel meer dan een goedbetaalde profvoetballer! Ben je als leraar ook direct een voorbeeld voor je leerlingen?
Dat probeer ik wel te zijn. De klas is een spiegel van jezelf, dus je ziet dat kinderen je gedrag soms kopiëren. Ik probeer mijn eigen normen en waarden over te brengen op de groep. 

Ik hoop niet dat ze jouw kopbalkwaliteiten kopiëren Hein. Want dan hebben ze een vet probleem later. Als je geen basisschoolleraar was geworden wat zou je dan het liefst hebben gedaan?

Het lijkt me ook heel gaaf om vakdocent lichamelijke opvoeding te zijn op een middelbare school. Wie weet komt dat ooit nog eens in de toekomst!

Ik heb begrepen dat jij je toekomstige vrouw Joyce voor het eerst hebt ontmoet in Engeland. Kun je daar wat meer over vertellen en natuurlijk over het feest wat nog gaat komen?

Dat klopt helemaal, Guido. Dat gebeurde tijdens een hele gave trip met de A1 van MOC'17 naar Birmingham. Er waren nog wat plekken over in de bus om mee te gaan en daar heeft Joyce toen dankbaar gebruik van gemaakt. Ik kende haar al wel van de frietkraam bij MOC, maar tijdens die reis hebben we het inderdaad gezellig gehad samen. De vonk is wat later overgeslagen en ben inmiddels al bijna 12 jaar samen met haar. Afgelopen zomer heb ik haar ten huwelijk gevraagd, dus we zijn druk bezig met de voorbereidingen voor onze bruiloft!

Ja dat was een legendarisch tripje. 2 wedstrijden gezien. Hoe zag je carrière er bij MOC'17 tot nu toe uit?

Vanaf mijn 15e, toen heette dat nog eerstejaars B-juniorspeel ik bij MOC'17. Ik heb daarna tot aan de A1 in de jeugd gevoetbald, de stap naar de selectie gemaakt. Ik begon een jaar in het tweede en heb daarna de kans gekregen om bij het eerste aan te sluiten. Toen MOC'17 promoveerde van de 2e naar de 1e klasse ben ik een jaar bij Grenswachters gaan voetballen samen met Roy Belde. Na dat jaar ben ik weer teruggekeerd bij het eerste van MOC'17. Helaas zijn we toen van de 2e naar de 3e klasse gedegradeerd. De overstap van zondag naar zaterdag heeft wel nieuw leven geblazen in de club. Na twee verdiende promoties op rij gaan we dit jaar kijken hoe ver we het kunnen schoppen in de 2e klasse. De derde helft is trouwens ook wel een klasse omhoog gegaan sinds we op zaterdag voetballen

Die derde helft was altijd al goed maar op zaterdag wordt er inderdaad altijd verlengd. Je bent aanvaller. Is buitenspeler jouw favoriete positie of kun je nog op andere plaatsen uit de voeten?

Ik speel graag aan de buitenkant, maar kan ook in een tweespitsensysteem in de punt staan. 

Aan welke kwaliteiten moet een goede buitenspeler voldoen?

Goede loopacties, afgemeten voorzetten en een goede passeerbeweging.

Wat zijn jouw kwaliteiten?

Ik heb een aardige traptechniek en kan veel (vuile) meters maken in de wedstrijd.

En wat zijn jouw verbeterpunten?

Veel mensen zeggen dat ik niet kan koppen, dus ik zal ze maar gelijk geven dan.

Das een inkoppertje. Zijn er binnen jouw familie nog voetbaltalenten?

Mijn vader en broer hebben ook voor MOC gespeeld. Melvin is altijd enorm complimenteus naar me en zegt dat mijn broer veel en veel beter was dan ik. Nou blijkt dat achteraf nog waar te zijn ook. 

Ja melvin heeft een scherpe blik. En van wie heb jij je talenten meegekregen?

De familie ’s-Gravendijk (moederskant) en Loman hebben allebei een geschiedenis bij MOC, dus ik heb het van beide kanten meegekregen. 

Hoe vaak scoor je gemiddeld per seizoen? En wat was je mooiste?

Ik zit rond de 8 doelpunten per seizoen. Dat mogen/moeten er eigenlijk wel meer zijn. Mijn mooiste doelpunt was uit tegen Alliance. Een voorzet van Milad vanaf links en ik timede voor het eerst in mijn leven een bal goed met mijn hoofd en knikte de bal in de verre hoek binnen. 

Dat is dan een collectors item. Wie is jouw voorbeeld als voetballer?

Ik ben enorm gecharmeerd van de mentale weerbaarheid van Joshua en Robin uit ons team. 

Nou hopelijk lezen ze dit een tweetje niet voor de training. Haha. Feyenoord is volgens mij jouw favoriete club. Ben je aan het genieten van hun spel?

De laatste wedstrijd van Feyenoord die ik bezocht heb was de Champions League wedstrijd tegen Lazio Roma. Als Feyenoord-fans bevinden we ons nu in een luxepositie na een aantal succesvolle jaren. Het lijkt erop dat we dit jaar weer een aardig team hebben, dus daar gaan we nog even dubbel en dwars van genieten. Ik heb nog wel een transfertip voor Arne: misschien is Luca Moura nog een leuke buitenspeler om erbij te hebben.

En wat wil je nog zeggen over Ajax?  Heb jij een idee hoe de supporters zich daar voelen? Ik weet ff niet op welke plaats ze nu staan. Jij?
Nou ik vind dat ze het heel knap doen. 120 miljoen euro geïnvesteerd in de selectie en dan toch knap 18e staan in de eredivisie. Dat is volgens mij nog geen enkele club eerder gelukt in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal, dus petje af hoor!

Wie is jouw favoriete club is in de Keuken Kampioendivisie ?

Volgend jaar Ajax.

Oei. Dat je zelfs NAC niet noemt. Afgelopen weekend de tweede competitiewedstrijd overtuigend gewonnen thuis tegen Walcheren 3-1 winst. Zelf nog gescoord. Wat vond je van de wedstrijd?

Na een goede evaluatie op dinsdagavond hebben we de neuzen weer dezelfde kant op gekregen. We hebben als een team gevochten voor elkaar, waren nauwkeuriger aan de bal en hebben genoeg kansen gecreëerd. Al met al een verdiende overwinning, maar we hadden er nog meer kunnen maken. Persoonlijk was het ook wel weer eens tijd om een doelpunt te maken, want het was alweer even geleden. Ik heb er vertrouwen in dat als we dezelfde instelling tonen a.s. zaterdag we weer drie punten mee kunnen nemen naar Rozenoord.   

Wat vind je van de huidige selectie? Zijn we sterker geworden?

We zijn een hechte groep en zijn samen twee keer gepromoveerd. Met wat talenten uit de jeugd die er nu bij zijn denk ik dat we een bredere selectie hebben gekregen. Dat zorgt ervoor dat er meer concurrentie is en dus ook dat we op de trainingen moeten laten zien wie er in de basis hoort. We zijn allemaal weer een jaartje ouder, dus ik denk dat we een prima selectie hebben voor de 2e klasse! 

Welke ambitie heb jij als voetballer? Is MOC 1 jouw einddoel of lonkt er nog een ander club?
Ik zit helemaal op m’n plek bij MOC 1. We hebben een gezellige groep en spelen op een prima niveau, dus ik zie geen reden meer om te vertrekken hier. 

En welke doelstellingen heb je voor komend seizoen?

Persoonlijk wil ik graag mijn steentje bijdragen aan het team door zoveel mogelijk doelpunten en assists te verzorgen. Het zou mooi zijn als ik aan 10 doelpunten ga komen, maar met een klasse hoger is dat wel een flinke uitdaging. 

Zonder uitdagingen wordt het saai Hein. Wat zijn je verwachtingen voor de uitwedstrijd tegen de Arnemuiden?
Als we met dezelfde instelling en intensiteit spelen als afgelopen zaterdag denk ik dat we met drie punten terugkeren. In deze klasse is geen enkele wedstrijd makkelijk, dus zullen we de mouwen weer op moeten stropen, positief naar elkaar blijven en moeten knokken als team. Dan kunnen we daarna de overwinning vieren in de bus!

En tot slot wat zijn jouw verwachtingen met MOC1 in de tweede klasse?

Wij eindigen dit jaar op een nette 7e plaats.

Nummerologisch zou dat wel eens kunnen kloppen MOC'(1)7 Wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag en wie gaat/gaan er scoren?

Wij gaan met een 1-2 overwinning weg uit Arnemuiden. Timo gaat twee keer scoren.

Nou die verantwoording kan Timo wel hebben. Bedankt Hein.

 

 

 

Graag gedaan Guido. 

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom