s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Interview kerstspecial met Bram Stolp

Terwijl iedereen druk bezig is met het vinden van de mooiste foute kersttrui voor de kerst heeft Guido een speciaal interview afgenomen met Bram. Neem tussen de kerstborrel en kater even de tijd om dit leuke interview te lezen, want mocht je Bram nog vragen willen stellen na dit interview....hij is nog maar even in Nederland...

Wat je echt wilt weten...Hoe heeft hij het in "the States"?

Op de middenstip met Bram 

1.2tje met Bram Stolp

Afgelopen seizoen was hij de vaste doelman van MOC’17 met spectaculaire reddingen in laatste beslissingswedstrijd tegen Jonge Spartaan. Daarna pakte hij het vliegtuig naar America. Maar “hoe is het nu eigenlijk met Bram?”

Het gaat goed met mij, een mooie tijd gehad de afgelopen 4 maanden in Amerika. Maar moet wel zeggen dat het goed voelt om weer terug te zijn.

We beginnen met een makkelijke “save” vraag: How are you? Wie ben je ? Hoe veel jaar al op deze aardbol en heb je een vriendin?

I am perfectly fine Guido. Ik ben 20 jaar oud. En ik heb een geweldige vriendin, Anna. Die is ook redelijk vaak in de MOC kantine te vinden.

Fijn te horen dat het goed met je gaat Bram. Sedert wanneer voetbal je bij MOC? En kun je wat vertellen over je carrière tot afgelopen zomer bij MOC?

Ik ben begonnen bij de smurfen, ik denk dat ik 5/6 jaar was. Tot mijn 9e bij MOC gespeeld. Vanuit de E-tjes ben ik gaan spelen bij RKC Waalwijk en Willem II. Hierna een paar jaar bij NAC gespeeld. Toen ben ik afgevallen en terug naar MOC gegaan. Begonnen in de B1, daarna in de A1 gespeeld en vervolgens kon ik bij het eerste spelen.

Ik kan je nog herinneren als pupil van de week ergens 10 jaar geleden of zo.

En je al wat van reizen meegekreeg op jonge leeftijd. Ben jij altijd keeper geweest?

Ik ben altijd al de langste geweest dus ik werd gedwongen om onder de lat te staan. Wel heb ik toch ook veel in het veld gestaan.

Ja, ik zou dan ook denken aan een rol voorin. Als je geen keeper zou zijn, wat zou dan je positie zijn? Spits?

Ik ben ervan overtuigd dat ik een geweldige spits was geweest als ik geen keeper was geworden. Rick van Loon had in ieder geval geen basis gestaan in 1.

Haha. Lucky Rick. Wat is het mooie aan het keepersvak?

Als keeper heb je hoge pieken of diepe dalen. Er zit wat meer risico aan. Het maken van een goede of belangrijke save is het lekkerste gevoel wat er is.

Daarnaast hoef je niet zo onnodig veel te rennen als keeper. Al die spelers lopen voor niks.

Nee jij loopt alleen wanneer het echt nodig is. Je stappenteller zal niet zo hoog scoren denk ik. Wat is je mooiste redding geweest?

Ik heb natuurlijk heel veel mooie reddingen gemaakt Guido. Maar als ik er dan aan een denk is het de penalty tegen halsteren vorig seizoen.

Ja dat was een fraaie. En welke was de belangrijkste?

De bal die naast het goal rolde tegen Internos kampioenswedstrijd en de reddingen tegen Jonge Spartaan in de kampioenswedstrijd afgelopen seizoen.

Tegen Jonge Spartaan was je Top. Belangrijk op de juiste momenten. Wat zijn jouw kwaliteiten?

1 op 1’s zijn wel mijn sterkste punten. Ik zou ook zeggen dat mijn meevoetballen wel erg is verbeterd in Amerika.

Ah dat is al mooi meegenomen. En je verbeterpunten?

Hoge ballen, soms sla ik nog wel eens mis. Daarnaast heb ik een verre trap maar kunnen die soms nog wel is over de tribunes vliegen.

Daar hebben niet alleen keepers last van. Hebben keepers een ander karakter dan veldspelers?

Ja, als keeper zijnde moet je niet teveel nadenken. Bij mij is dat niet het geval, maar bij veel keepers zie je dat wel terug in het normale leven. Een goed voorbeeld hiervan is Nillis mijn keeperstrainer.

Hoe belangrijk is een goede conditie voor keepers?

Heel belangrijk, keepers moeten 120% geven in een actie. Spelers geven 80% in een actie. Je hebt een ander soort conditie nodig zou ik zeggen. Daarnaast is het lichaam van een keeper na een drukke wedstrijd ook echt wel belast door het vallen of de botsingen.

Wel eens wat gebroken of andere blessures opgelopen?

Ik denk dat de meeste hier het antwoord wel op weten. Mensen zeggen vaak dat ik zwakke botten heb, maar ik denk dat zij het zwaarder hebben gehad dan een gemiddeld bot.

Ach mensen zijn soms bot….Afgelopen zomer ben je vertrokken naar de USA?

Dat heb je goed meegekregen Guido.

Ja ik heb mijn kanalen. Waarom juist daar naar toe?

Ik kan daar school combineren met elke dag voetballen. 2x in de week een wedstrijd en daarnaast wilde ik ook wat anders zien dan Bergen op Zoom.

En hoe bevalt het leven daar?

Heel relaxed. School is makkelijker ook leef ik op campus wat eigenlijk een soort dorp is waar ik met mede studenten woon. Kortom, Ik heb het goed naar mijn zin daar.

Je woont op de campus. Lekker dicht bij school. Ga je dan toch op de fiets?

Nee, dat was niet nodig op de campus waar ik eerst zat. Waar ik nu naartoe ga, is het misschien handig om wel een fiets aan te schaffen.

Hoe is het niveau van leren en welke studie volg je?

Als ik eerlijk ben voelt het soms een beetje alsof ik terug ben op de middelbare school. Mijn studiepunten konden niet overgezet worden van civiele techniek naar engineering. Dus ik ben de business bachelor gaan doen. Deze probeer ik in 2 jaar af te ronden. Dat beteken ook dat ik vakken of opnieuw moet doen, of juist niet echt uitdagend zijn. Uiteindelijk zijn dit de vakken waar ik het minst goed op gescoord heb.

Beetje herhaling in geen kwaad dan. In welk elftal speel je nu?

Ik speel nu voor MVNU, een school in Ohio. Deze valt onder NAIA, dit is een soort KNVB.

Hoe zit het met het niveau van voetbal in de USA?

In Amerika speel je met gasten die nog studeren. Ik merk wel dat leeftijd een grote rol speelt in sport. Ondanks leeftijdsverschil denk ik toch dat wij op dit moment met 2-0 zouden winnen van MOC.

Nou dat moeten we maar een keer uitproberen dan. Trainingskamp in de USA lijkt me niet verkeerd. Ben je lang onderweg naar wedstrijden?

Je bent zo 5 uur onderweg naar een wedstrijd en dus 10 uur op een dag. Ohio is 3x Nederland. Dus het reizen duurt veel langer.

Hoe zit het met concurrentie?

Er was niet heel veel concurrentie. Er was een andere goede keeper genaamd Nate.

En die ben je natuurlijk voorbij gestreefd. Ik heb via mij contacten begrepen dat er een transfer aan zit te komen. Mag je daar al wat meer over vertellen?

Ik heb daar nu zekerheid over. Ik ga naar Nova South eastern University in Florida, vanaf Januari. Dit is D2 in de Sunshine league. Waar ik mag concurreren tegen 4 anderen keepers.

Nou dat klinkt in ieder geval zonnig. Ajax droomt ook al van de Sunshine league. Haha. Hoe lang is de planning om daar te blijven?

Nu nog 1.5 jaar.

En dan terug naar MOC?

Zo ziet het er wel naar uit.

Afgelopen zaterdag was je er volgens mij niet dus over die wedstrijd gaan we het niet hebben, maar vorige week tegen de club uit Zeeuws Vlaanderen heb je je voormalige teammaten wel zien spelen. Wat is jouw inschatting van deze selectie?

Ruudje had een paar goede reddingen omdat de verdediging lag te slapen. Ik zag dat het niet helemaal lekker liep in het team. Joshua met een zeer terechte maar domme rode kaart. Hein die zoals altijd weer teleurstelde. Toppunt was de derde helft. Niet veel veranderd dus.

De eerstkomende wedstrijd staat pas gepland in februari tegen WHS. Als je een blik vooruit werpt…en jij bent lang ,dus kun je ook verder vooruit zien dan ik… wat is jouw voorspelling tegen WHS en gaan we handhaven?

Handhaven gaat 100% lukken. WHS staat een na laatste, als ik Remco twee tips mag geven zou ik Hein niet inbrengen. En Joshua wisselen na zijn gele kaart.

Ik voorspel een 3-1 winst.

Thanks for your time Bram . Hoe spreken ze je naam daar trouwens uit?

Ze spreken het uit als Brem en spellen het vaak als Brahm. Sommigen hebben wel eens moeite en dan kunnen zij mij Brum noemen.

De keuze is reuze. All the best en tot ziens

Fijne dagen en een goede gezondheid voor iedereen ! Op naar een mooi 2024.

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom