s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Eén twéétje met Gijs Wijnmaalen

Na een veeel te lange winterstop gaan we dit weekend weer voetballen voor het echie. De aftrap van het eerste één twéétje van 2024 wordt gedaan door Gijs.

Ik moet zeggen dat het een scherp interview is. Guido weet weer de juiste vragen te stellen waardoor we alles te weten komen van de man die we natuurlijk allemaal in actie hebben gezien in de kampioenswedstrijd van afgelopen seizoen met zijn redding van de doellijn én winnende goal.

Het was zo'n mooie dat je de supporters zeker nog wel een keer mag trakteren op zo'n goal, dit weekend tegen WHS ofzo. Dan zijn de keuzes voor favoriete clubs je, vanzelfsprekend, vergeven;)

Enne voor de vrouwelijke lezers, die zich afvragen of Gijs als single gaat dweilen dit weekend, lees het snel in het interview.

Een tweetje met Gijs Wijnmaalen

1.2tje met Gijs Wijnmaalen

 

De eerste vraag meteen een veteranenvraag: Hoe jong ben je en hoe lang speel je al bij MOC’17?

Hey Guido, Ik ben 26 winters jong en speel sinds mijn 13e bij MOC’17. De helft van mijn leven zit ik al bij deze club.

Pfff, dat is alweer heel wat jaren. En hoe lang zit je alweer bij de selectie? Door wie ben je ontdekt?

Dit is mijn 8ste jaar bij de selectie van MOC'17. Ik mocht voor het eerst mee onder Kees de Rooij, daarna Storrelli en Pierre Belde, maar uiteindelijk mijn debuut mogen maken onder Ardian Lekaj.

Ja jouw debuut kan ik me nog herinneren. Studeer je, Heb je een baan? Een relatie?

Ik werk bij YourSurprise in Zierikzee, ik ben daar accountmanager B2B. Ook ben ik nog bezig met het afronden van Master Marketing and Management aan de Tilburg University. Goed om te weten: Ik heb geen relatie.

Ja, hier mag je als vrijgezel gewoon reclame maken. Hoe zag je carrière er bij MOC'17 tot nu toe uit? Je hebt volgens mij alle ups en downs meegemaakt.

Ik heb inderdaad alle ups en downs van de laatste jaren wel mee mogen maken. Toen ik bij het 1ste kwam zijn we begonnen met degraderen, dat kan geen toeval zijn... Begonnen in de 1ste klasse zondag, afgedaalt naar de 3de klasse en toen de switch gemaakt naar de zaterdag. Daar ging het gelukkig wat beter met twee promoties in drie jaar tijd. Nu zijn we weer in een competitie waar een club als MOC'17 minimaal hoort te staan.

Op welke positie speel je?

Ik speel of rechtsback of centrale verdediger. Al heb ik dit seizoen ook wel aardig wat zitvlees gekweekt moet ik zeggen.

Haha. Ja, rechts buiten – het-veld-! Ben jij allrounder? Kun je op meerdere posities uit de voeten?

Nou ik zou mezelf niet omschrijven als een allrounder, maar met werklust kan ik vaak op heel veel plekken wel uit de voeten.

Van wie heb jij je talenten meegekregen? Zitten er meer voetballers in jouw familie?

Dat kan er maar één zijn. Jantje Wijnmaalen, mijn vader was wel een welbekende voetballer in Delft en omstreken. Ik moet het wel van hem geërfd hebben.

Ja dat kan bijna niet anders dan. Wat zijn jouw kwaliteiten?

Ik probeer altijd van het positieve uit te gaan en vooral heel veel plezier te hebben. Ik denk dat dat mijn grootste kwaliteit is.

Dat is een mooie kwaliteit Gijs. En heb je ook nog verbeterpunten?

Uiteraard, mijn linkerbeen zou wel wat sterker mogen worden, ook is mijn handelingsnelheid niet om over naar huis te schrijven. Er zijn er nog veel meer hoor, maar ik hou het kort.

Nou ik heb papier genoeg hoor…Hoe lastig is de rol van reserve? Heb je dat eerder meegemaakt?

Nee ik heb het eigenlijk nog niet eerder meegemaakt sinds ik bij het eerste zit. Dusja, zagen die andere trainers het niet goed of is het toch deze? Wie zal het zeggen... De rol als reserve is niet perse heel lastig. Tuurlijk speel je liever, maar ik probeer altijd positief te blijven en het plezier te behouden.

Maar ja, die winnende treffer in de kampioenswedstrijd gaat niemand je meer afpakken. Wie is jouw favoriete club in Nederland en in het buitenland?

Dat kan maar één club zijn en dat is Feyenoord. Ik vind Liverpool ook echt een geweldige club.

En ben je tevreden over Feyenoord?

Ik ben zeker tevreden over mijn clubbie. We staan weliswaar ver achter PSV, maar we moeten als Feyenoorders ook niet te snel verwend raken. Op dit moment zit je nog in Europa, de beker en speel je volgend jaar Champions League.

Ja dat is zeker niet verkeerd. Favoriete voetballer in Nederland en het buitenland en waarom?

Ik ben wel fan van Trauner moet ik zeggen, alleen zijn bijnamen "de apotheker en kale kletser" zijn al geweldig. Hij zoekt vaak de oplossing vooruit en dat bevalt me wel. In het buitenland kan nu echt wel genieten van wat Bellingham bij Real Madrid aan het doen is. Zo jong en zo presteren, petje af.

En natuurlijk wie is jouw club in de Keukenkampioendivisie?

Vanzelfsprekend is dat Telstar.

Ja dat is zeker vanzelfsprekend. De vastenavend staat weer voor de deur. Volgens mij ben jij een echte feestvierder. Hoe gaan de komende dagen eruitzien?

Nou hoe ze eruit gaan zien is elke dag weer een verrassing. Wat ik wel weet is dat het hele leuke weken gaan worden.

Afgelopen zaterdag een verloren oefenpotje tegen Tholen. Kun jij die wedstrijd nog eens analyseren?

Voor iedereen die niet is komen kijken, proficiat. Je hebt helemaal niks gemist. Dit was echt de slechtste wedstrijd van het gehele seizoen.

3-0 verliezen bij een 4de klasser is op z'n zachtst gezegd niet heel best.

Gelukkig heb ik dan ook niets gemist. Wat is jouw indruk van de selectie?

Ik heb een goede indruk van de selectie. We hebben kwaliteit genoeg om in de 2de klasse te blijven, maar dan moeten we wel uit een ander vaatje tappen dan afgelopen zaterdag. Als wij onze mouwen opstropen en er met z'n alle voor de volle 100% voor gaan, speelt MOC1 volgend seizoen gewoon nog 2de klasse.

Wat wil je graag nog bereiken met MOC'17? En hoe ziet jouw toekomst bij MOC'17 eruit?

Dit is mijn laatste jaar in de selectie van MOC'17. Dus wat ik graag wil bereiken is dat ik de selectie verlaat als tweedeklasser.

Dat lijkt me een mooie uitdaging. Wat zijn je verwachtingen voor de wedstrijd thuis tegen WHS? Wat weet je nog van de uitwedstrijd?

De uitwedstrijd was een lastige pot. In de 1ste helft hadden we het daar moeilijk en waren zij feller en beter. In de tweede helft hebben we een hoop kansen gemist helaas. Daar verliezen was niet nodig. Ik verwacht zaterdag een hele andere wedstrijd. Het maakt ook groot verschil of wij op het kunstgras spelen of op een knollentuin.

“Zij d’ok wir in oewe knollentuin “ was het vastenavendliedje uit 1981. Das weer toepasselijk dan. En tot slot wat zijn jouw verwachtingen van MOC'17 in de tweede klasse?

MOC 1 is volgend jaar nog steeds te bewonderen in de tweede klasse.

Wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag en wie gaat/gaan er scoren?

Ik verwacht dat wij gaan winnen en wel met 1-0. Met als verrassende doelpuntenmaker Jens Koopman.

Bedankt Gijs. Hopelijk zien we veel goals van onze kant erin vliegen.

Da ge bedankt zijt da witte Guido, agge mar leut et!

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom