s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Eén twéétje met Rommert Groen

Dit weekend gaan de mannen weer het veld op, dus een mooie gelegenheid voor Guido om weer een selectiespeler aan de tand te voelen over zijn carriere bij MOC'17.

Wanneer kreeg hij het door dat blauw wit de mooiste kleuren zijn om in te voetballen? Wat is zijn bijnaam en hoe komt hij eraan?

En natuurlijk voor mijzelf niet onbelangrijk, heeft hij een beetje verstand van voetbal(clubs)?

Lees het snel in het één 2tje met Rommert.

 

Een tweetje met Rommert Groen

1.2tjeRommertgroen

Wie ben je en hoe jong ben je?

Ik ben Rommert Groen, 20 jaar oud.

Hoelang speel je al bij MOC’17?

Ik speel sinds de JO13 bij MOC’17, hiervoor heb ik bij Halsteren gevoetbald.

Ach ja, tijdig tot inzicht gekomen dat MOC’17 toch leuker is…En hoe lang zit je al bij selectie?

Dit is mijn 1e jaar bij de senioren. Vorig jaar speelde ik in de JO19-1, na de winterstop ben ik geregeld met het 1e mee gaan trainen en heb ik ook mijn debuut mogen maken tegen Den Bommel.

Dat is nog niet zo lang geleden. Studeer je , heb je een baan, een relatie?

Ik studeer aan de Fontys Hogeschool in Tilburg, hier volg ik een studie gericht op communicatie en marketing in de sportwereld. Ik werk bij Loman Transport, het bedrijf van de vader van onze keeper Ruud. Ik heb een geweldige vriendin Ilse, die ook bij MOC’17 voetbalt in de vrouwen 1.

Ah vandaar al die hartjes richting de tribune tijdens de topper tegen de mannen van de G. En de dames doen het ook goed hoor! Hoe zag je carrière er bij MOC’17 tot nu toe uit?

Ik ben via de D1, C1, B1, en A1 sinds de winterstop van vorig jaar bij het 1e terecht gekomen. Helaas ben ik vorig jaar toen ik steeds vaker aan de bak mocht bij 1 geblesseerd geraakt aan mijn knie waardoor ik noodgedwongen de rest van het seizoen aan de zijlijn moest staan.

Das altijd balen. Dit seizoen begon voortvarend en ik zat er lekker in. Helaas heb ik toen wederom een blessure gekregen aan mijn lies. Dit resulteerde erin dat ik zo’n 2 maanden aan de kant stond. Tot op heden heb ik maar 6 officiële wedstrijden gespeeld. Heel erg vervelend maar ik ben op dit moment weer fit.

Dat is een goed nieuws dan. Op welke positie speel je?

Ik speel nu afwisselend op de linksbuiten en de 10 positie. De afgelopen 3 jaar heb ik in de spits gespeeld. In de D en C heb ik vast op het middenveld gestaan.

Dus een allrounder.? Kun je op meerdere posities uit de voeten?

Ik denk niet dat ik een allrounder ben. Ik kom denk ik hoog op het veld het beste uit de voeten.

Van wie heb jij je talenten meegekregen? Zitten er meer voetballers in jouw familie?

Er zitten geen voetballers in mijn familie. Mijn vader heeft voorheen gehonkbald, maar dat kwam er bij mij en mijn broer Tijmen niet in. Tijmen heeft nog een periode bij het 1e van MOC’17 gekeept, alleen raakte helaas zwaar geblesseerd.

Mmm. Blessures zitten een beetje in de familie dan. Wat zijn jouw kwaliteiten?

Ik denk dat ik een fijne trap heb en een goede techniek en inzicht.

En heb je ook nog verbeterpunten?

Ik denk dat ik allereerst moet proberen om fit te blijven, afgelopen jaar heb ik zo’n 8 maanden aan de kant gestaan met blessures. Ook van de jongens hoor ik geregeld ‘Arjen Rommert’ of ‘man van glas’. En gelijk hebben ze..

Man van glas… nou wordt tijd je superman wordt dan. Laat je vriendin je maar goed verzorgen!

Verder zou ik wat doelgerichter mogen zijn en moet ik proberen minder nonchalant te voetballen, wat de afgelopen periode langzaam verbeterd.

Hoe lastig is de rol van reserve? Heb je dat eerder meegemaakt?

Reserve zijn is niet zo fijn nee. Ik heb het nog niet eerder meegemaakt. Het liefst wil je natuurlijk veel spelen en belangrijk zijn voor het team. De concurrentie voor mijn positie is moordend. Ik probeer ook op de trainingen van mijn concurrenten te leren. Uiteindelijk is het belangrijk dat als je erin komt je alles geeft en de trainer van jouw kwaliteiten overtuigd.

Wie is jouw favoriete club in Nederland en in het buitenland?

Ik ben enorm PSV fan, verder kijk ik graag naar de Premier League of La Liga. Daar zijn dagelijks wel leuke potjes te vinden om te kijken.

En ben je tevreden over PSV? Lijkt me wel toch?

Op dit moment gaat het natuurlijk geweldig. Tegen Dortmund afgelopen dinsdag had ik het idee dat er meer in zat, maar 1-1 is natuurlijk nog geen verloren zaak. Ik denk dat wij PSV fans een beetje verwend zijn. Ik weet nog dat ik tegen FC Utrecht bij een 1-1 me zat te ergeren voor de tv, maar een gelijkspelletje is helemaal geen drama na zoveel winstpartijen.

Favoriete voetballer in Nederland en het buitenland en waarom?

Vorig jaar was het natuurlijk geweldig als PSV fan om naar Xavi Simons te kijken. Verder vind ik het leuk om oud PSV spelers te volgen in het buitenland, dus bijvoorbeeld een Cody Gakpo bij Liverpool. Verder vind ik het leuk om naar geniale spelers als De Bruyne en Bellingham te kijken.

Ja Liverpool doet het goed en Cody wordt steeds beter. En natuurlijk wie is jouw club in de Keukenkampioendivisie?

Ik ga geregeld met mijn schoonvader naar NAC, alleen dat voetbal is op dit moment ook geen pretje mag gezegd worden…

Ik zal eens aan Joyce vragen hoe ze het doen. Wat is jouw indruk van de selectie?

Ik denk dat er een solide selectie staat om handhaving te realiseren in de 2e klasse. We beschikken over genoeg kwaliteiten, nu is het nog zaak om de aankomende wedstrijden extra gas te geven om afstand te nemen van de degradatiezone.

Wat wil je graag nog bereiken met MOC'17? En hoe ziet jouw toekomst bij MOC'17 eruit?

De aankomende periode wil ik allereerst van vaste waarde zijn voor het team. Ik zit op dit moment goed op mijn plek. Ondanks mijn studie in Tilburg wil ik alsnog in Bergen op Zoom blijven wonen zodat ik bij MOC’17 kan blijven voetballen. Ik hoop richting het einde van het seizoen meer minuten te maken en mijn steentje bij te dragen aan handhaving in de 2e klasse.

Wat zijn je verwachtingen voor de uit wedstrijd thuis tegen Heinenoord?

Wat weet je nog van de thuiswedstrijd?

We gaan hoogstwaarschijnlijk minder de bal hebben dan de tegenstander. Het is van belang dat we ijzerscherp zijn in de omschakeling en ook duels kunnen we niet uit de weg gaan. Ik denk dat er voor ons mogelijkheden liggen op de counter om toe te slaan. Het gaat veel van ons vereisen om hier een resultaat neer te zetten.

Vorige wedstrijd is wel gebleken dat Heinenoord enorm effectief is in de afronding, van ons is dit ook vereist als wij een resultaat willen neerzetten. De kansen die we krijgen moeten erin.

Lijkt me een goede analyse. En tot slot wat zijn jouw verwachtingen met MOC1 in de tweede klasse?.

Als wij keihard voor elkaar blijven knokken en elke wedstrijd 200% inzet leveren, kunnen de goals en resultaten niet uitblijven. We gaan 100% handhaven!

Kijk dat is the spirit. Wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag en wie gaat/gaan er scoren?

Het zal een zware wedstrijd gaan worden, maar ik geloof dat we hier een resultaat neer kunnen zetten als wij er met z’n allen voor gaan. Heinenoord scoort makkelijk dus we zullen de hele wedstrijd scherp moeten zijn.

Ik zeg 1-2 met goals van Milad (kalm gebleven) en Sander!

Sander lijkt me een mooi geheim wapen. Gaan we niet verder vertellen. Bedankt Rommert.

Jij bedankt Guido!

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom