s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Een tweetje met Sander Remery

 Vandaag een een tweetje met Sander Remery, eerstejaars selectielid over Parijs, hockey, NAC, krachttraining, de smurfen, links et caractère.

Voor degene die je nog niet kennen. Wie ben je, wie zijn je broers of zussen en wat voor studie doe je momenteel.

Ik ben Sander Remery, 19 jaar oud, geboren in Parijs en opgegroeid in Bergen op Zoom. Ik heb een zusje Claire van 16 jaar, geen broers. Claire speelt hockey bij Tempo. Op dit moment studeer ik bedrijfseconomie op Avans in Breda en het bevalt me prima tot zover.

Merci . Een Parijzenaar.... Wat ik me herinner heb je niet alleen bij MOC gevoetbald maar ook elders.

Klopt, ik heb in het verleden ook voor NAC Breda gespeeld. Na MOC C1 ben ik naar NAC B2 gegaan. Heb daar 1 jaar gespeeld.

Hoe beviel het daar?

Het was een leerzame en leuke periode. Maar bij MOC voel ik me meer thuis. Bij NAC speelden we tegen grote clubs zoals PSV en Feyenoord. Zeer leerzaam. Daarnaast deden we mee aan internationale toernooien. Iets wat je niet snel vergeet. 

Wat is het verschil tussen MOC en NAC, behalve de spelling?

Het is natuurlijk bij NAC veel professioneler en ik trainde daar 5 dagen in de week. Heel intensief waarvan 1 keer in de week krachttraining in het stadion.

Hoeveel zijn er van jouw lichting uiteindelijk verder gekomen?

Uit mijn lichting zijn er uiteindelijk 5 bij het eerste elftal gekomen. Dat is behoorlijk veel.

Dat is zeker. Wanneer ben je met voetballen gestart?

Ik ben als 6-jarige begonnen met voetballen bij MOC. Gestart bij de smurfen. Ik ben echter een jaar later begonnen met voetballen dan mijn vrienden omdat ik eerst niet op voetbal wilde hahaha.

Je wilde zeker gaan hockeyen? Wat is jouw favoriete positie, afgezien of je daar nu speelt of nog nooit gespeeld hebt?

Het liefst speel ik linkshalf op het middenveld. In de jeugd heb ik daar bijna elk jaar gespeeld. Daarnaast vind ik linksbuiten ook een leuke positie. In O17 en O19 heb ik daar veel gestaan. Nu speel ik linksback wat me goed bevalt.

Wat zijn jouw kwaliteiten?

Mijn snelheid, techniek en mijn trap is behoorlijk.

En waar moet je nog beter in worden?

In heel veel dingen! Op elk vlak kan ik me nog verder verbeteren. Maar vooral wil ik sterker worden in duels en wil graag constanter presteren.

Mooie uitdaging Sander. Je staat nu linksback. Wat is het lastige aan die positie?

In het begin was het wel even wennen maar daar heb ik nu geen last meer van. Ik voel me nu goed op die positie. Bij NAC stond ik daar ook dus het was geen vreemde positie voor mij. Het lastige is dat je altijd verdedigend goed gepositioneerd moet staan. Ik wil graag naar voren.

Dat is een beetje dat middenvelder gevoel. Wat vind je van het niveauverschil tussen de JO-19 en de selectie?

Je merkt wel dat er een verschil in niveau is tussen de twee elftallen. Vooral fysiek was het in het begin erg wennen.

Was dat aanpoten in het begin?

Ja, in het begin was het wel even aanpoten, maar na 2 weken had ik er geen last meer van. De laatste 3 maanden van het vorige seizoen deed ik al mee met MOC 1. Dat maakte de definitieve overgang een stuk makkelijker.

Hoe sta je er fysiek voor?

Goed. Ik ben blessurevrij en probeer in mijn vrije tijd veel naar de gym te gaan voor krachttraining.

Zie jij jezelf als toekomstig voorzitter van MOC?

Hahaha, als ik nu zie hoeveel tijd en energie mijn vader erin stopt dan zie ik mezelf nog niet als toekomstig voorzitter. Het is behoorlijk hard werken en je moet er echt de tijd voor nemen. Maar het lijkt me wel interessant dus ik sluit niks uit.

Kijk dat leggen we alvast vast in de archieven van MOC. Afgelopen zondag helaas verloren van Uno Animo. Uit de wedstrijdbeelden gemaakt door onze cameraman Sander Westerhoff bleek helaas dat een glaszuiver doelpunt van Hein Loman ten onrechte werd afgekeurd wegens buitenspel. Kun je de wedstrijd nog eens terughalen?

Ik vond dat we goed en scherp aan de wedstrijd begonnen. We legden er veel energie in. Ons team was sterk in de duels. Helaas werden de kansen die we kregen (nog) niet afgemaakt. Dat gaat vast en zeker snel komen.

Zeker weten. Zondag uit tegen Rijen. Hoe schat jij onze kansen in en als er volgens jou gescoord gaat worden wie gaat hem/ze maken?

Ik denk dat we zeker een goede kans maken. In deze klasse zijn veel teams aan elkaar gewaagd. Met een goede en positieve instelling, strijd en lef gaan we gewoon winnen. Ricky (2x) en Gerson gaan voor de doelpunten zorgen.

Op assist van jou denk ik. En de eindstand?

1-3

En ook voor jou de vraag. Heb je een quote van de week?

Als talent geen karakter heeft dan wint karakter het van talent.

Si le talent n'a pas de caractère, le personnage gagne du talent. C'est un moie, certainement en français . Dat is een mooie Sander en zeker op z’n Frans . Dank je wel Sander en veel succes .

2591 Banner 728x90

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail:

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom