Vandaag een middenstipgesprek met Iris Adriaansen, Captain van vrouwen 1 over doelpuntenrecord, politiek, Vivy de Wit, Oranjeleeuwinnen, mentaliteit  en P+P=P.
 
Ja die wiskundeformule komt verderop aan bod. Leuk dat je met mij in gesprek wil Iris. Vrouwen- en meisjesvoetbal wordt steeds belangrijker binnen MOC'17 en nu aan jou als captain van vrouwen 1 de eer. Heb je de voetbalkwaliteiten van je moeder of je vader?
Van mijn vader, Tommy Adriaansen! Oud topscoorder van Vrederust, al heb ik vorig jaar zijn doelpuntenrecord verbroken ;)
 
Kijk dat is de spirit. Dan ga je nog wel meer records verbreken. En natuurlijk willen we graag weten wie Iris is. Heb je broers/zussen? Werk of studie ?
Ik studeer nog. Momenteel ben ik bezig met mijn masterthesis voor de opleiding Beleid & Politiek. Hiervoor doe ik onderzoek bij de Provincie Zeeland naar de energietransitie. Ik heb een zusje, Lotte Adriaansen. Helaas geen voetbalster, maar wel altijd een vaste waarde geweest in de achterhoede van Tempo. 
 
Ah een aanstaande politicus ! Veel MOC’17 voetballers wonen op de Bergse plaat. Jij toch ook? En komen de dames ook merendeels van de Plaat?
Klopt! Het groepje wordt wel steeds kleiner, maar de Bergse Plaat is nog steeds goed vertegenwoordigd. 
 
Op welke leeftijd ben je met voetbal begonnen?
Op mijn 13de ben ik bij MOC komen voetballen, in de MD6 als ik mij goed herinner. 
 
Hoe was het toen met betrekking tot begeleiding en training?
Er waren nog niet zoveel meiden- en vrouwenteams. Eigenlijk werd het hele vrouwenvoetbal binnen MOC gedragen door Vivy de Wit. Zij heeft het vrouwenvoetbal binnen MOC op de kaart gezet. Nu is er gelukkig een aparte commissie vrouwenvoetbal voor een breder draagvlak. 
 
Ja Vivy heeft echt de kar getrokken en was een echte voorvechtster. Waren er toen al veel meisjes die net als jij wilden gaan voetballen?
Ja, in mijn omgeving speelde veel meisjes voetbal. Op de middelbare school speelde er meisjes bij verschillende teams in de omgeving. Het was redelijk populair. 
 
Mooi om te horen. Merk je dat het damesvoetbal meer bekend is geworden door de Oranjeleeuwinnen?
Ja, er wordt meer over gesproken. Meisjes hebben nu ook hun vrouwelijke idolen en het aantal inschrijvingen groeit. Dit is zeker te danken aan het succes van de Oranjeleeuwinnen. 
 
Ja die hebben echt een topprestatie geleverd, zowel individueel , maar zeker ook als team. Wie is jouw voorbeeld?
Eigenlijk moet ik natuurlijk een vrouw noemen. Maar dan doe ik mijn idool Messi tekort. 
 
Tja, die is van uitzonderlijke klasse.  Wat is jouw positie en wat zijn jouw kwaliteiten?
Ik ben aanvallende middenvelder. Ik heb een redelijke actie en probeer daarmee een opening naar het doel te creëren. 
 
Heb je al prijzen gewonnen in je carriere?
Veerle Jansen riep afgelopen weekend dat we dit seizoen mogelijk ons 10de kampioenschap kunnen vieren. Dus ik ben 9 keer kampioen geworden, dit gerekend vanaf de jeugd uiteraard. 
 
Wow, dat is wel heel veel. Ik zeg sportploeg van het jaar! Plezier of prestatie voorop?
Plezier!
Errol (St.Jago red.), onze trainer samen met Ivo Jooren, heeft hierover een mooie quote: 
Plezier + Prestatie zal leiden tot Promotie.
 
Ah de drie P’s. Wat is jullie doelstelling voor dit seizoen?
Onze doelstelling is kampioen worden in de 4de klasse. De tweede seizoenshelft is nog maar net begonnen, maar we staan er goed voor. 
 
Wat maakt jullie tot een succesvol team?
We zijn een hecht team. Het overgrote deel speelt al sinds de jeugd samen. We hebben voetballend vermogen wat natuurlijk ook helpt. 
 
Dus jullie echt met z’n allen geinvesteerd in de toekomst. Dat is bijzonder! Hoe is het met de mentaliteit bij de dames? Willen jullie koste wat het kost winnen?  
Ja, ik durf te zeggen dat iedereen heel chagrijnig is als we verliezen of gelijk spelen. Dit zullen we niet direct toegeven, maar we gaan altijd voor de winst. 
 
Afgelopen zondag een  2-0 overwinning op Wernhout en dinsdagavond een 3-1 overwinning op DVO’60. Kun je die wedstrijden nog eens analyseren?
Tegen Wernhout speelden we een goede eerste helft, de tweede helft was iets minder. Ook misten we (ik) veel kansen.  Maar Wernhout heeft dankzij de sterke verdediging bijna geen kans gekregen. 
DVO heeft een hele sterke fysieke ploeg. Wij lieten ons hierin meeslepen. Maar na de 1-1 en een rode kaart aan de kant van DVO hebben de wedstrijd terecht naar ons toe getrokken. 
 
En terechte overwinningen dus?
Ja beiden terechte overwinningen. 
 
Aankomende zondag spelen jullie uit tegen Rimboe. Wat zijn de verwachtingen?
Rimboe uit is altijd lastig. Maar ik verwacht een 0-3 overwinning. 
 
Kijk dat is lekker overtuigend. En ga je zelf nog scoren?
Ik ga het zeker weer proberen. Hopelijk lukt het. 
 
Gewoon doen en weer een doelpunt uitlopen op je vader..En wie nog meer?
Eline Korevaar en Lenny Stoutjesdijk gaan scoren. 
 
Nou dat is een mooi drietal. Wat heb je nog te wensen bij het damesvoetbal?
Mochten we het 10de kampioenschap binnenslepen, verwacht ik een mooie foto van het vrouwenelftal in de kantine.  Tussen alle mannenelftallen ontbreekt dat nog. 
 
Met zoveel kampioenschappen heb je eigenlijk wel recht van spreken. En ten slotte nog een quote van de week? 
Na een aantal wijntjes zei ik eens: ‘Het spelen van een uitstekende wedstrijd begint bij jezelf’. Maar ik sta nog steeds achter deze quote.  
 
Ook zonder wijn blijft het  absoluut een echte waarheid. Dank je wel Iris , veel succes en plezier. Enne ik ben heel benieuwd naar die kampioensfoto...